Over dit schip: Primadonna

Het op twee na grootste Donaucruiseschip Primadonna is 113,5 meter lang en 17,4 meter breed en qua ruimte ver vooruit op andere riviercruiseschepen.
Geen drukte in de gangen, comfortabele gemeenschappelijke ruimtes – van restaurant tot bar. In het 60 meter lange en 8 meter brede atrium ontmoeten mensen elkaar, lezen ze ongestoord de krant en nog veel meer. De ruime faciliteiten omvatten het panoramarestaurant ‘Primo Gusto’, de panoramabar ‘Primavera’, de Donau-arena ‘Prima Vista’ en het theater aan boord ‘Primo Theatro’.
Door de interessante architectuur in de dubbelwandige constructie (catamaran) en de 9 m hoge boegbeglazing in de Donau-arena tussen de twee rompen, kijkt u neer op het water van de Donau, die letterlijk onder uw voeten doorstroomt. In zekere zin zweeft u boven het water. Bij de receptie zorgt een glazen vloer met verlichting ervoor dat u in de wereld “onder water” kunt kijken en uw verblijf op de Primadonna tot een eersteklas ervaring maakt. Op het buitendek vindt u een kleine whirlpool, ligstoelen, zonneschermen en comfortabele zithoeken. Het wellnessgedeelte biedt een whirlpool, een Kneipp-bad en een sauna. Heilzame en schoonheidsmassages op afspraak en een kapper aan boord maken het aanbod compleet.

Beschrijving van de hutten
De 82 buitenhutten zijn ruim 9,5 – 16,5 m², en comfortabel en smaakvol ingericht met en-suite faciliteiten met douche/toilet, haardroger, telefoon, satelliet-tv, minibar, ruime kledingkast, bureau, kluis en (individueel regelbare) airconditioning.

Benedendek achter: ca. 9,5 m², 1 onder- en 1 bovenbed, niet te openen patrijspoort of raam, stoel
Benedendek: ca. 11,5 m², 2 lage eenpersoonsbedden, daarvan 1 slaapbank, 1 grote niet te openen patrijspoort, stoel
Boven- en Promenadedek: ca. 16,5 m², 2 aparte bedden, naast elkaar geplaatst als een hotelbed, sofa (bovendek) of twee stoelen (promenadedek), balkon met bank

Feiten over het schip:
Lengte: 113,5 m
Breedte: 17,4 m
Dekken: 4
Hutten: 82
Bemanning: ca. 52-55
Pass.: 198 (max.)