Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenHoogtepunten langs de Donau
All tours in Duitsland

Hoogtepunten langs de Donau

Passau naar Boedapest en terug

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig

Deze fiets-vaarvakantie combineert het comfort en de service van de 4-sterren catamaran met de mooiste plekjes van Europa’s eerste en beste fietspad; het is gemakkelijk fietsen omdat u de rivier volgt! Of u nu uw eigen fiets gebruikt of een huurfiets of e-bike, die autovrije fietspad omvat alle prachtige delen van de Donau! In slechts één week bezoekt u enkele van de meest adembenemende steden in Midden-Europa: Wenen, Bratislava en Boedapest. U begint in Duitsland, komt door een prachtig landschap van bossen, velden en pittoreske dorpjes in Oostenrijk en volgt […]

Vanaf €809 p.p.

Wenen, Boedapest & Bratislava

Cultuur en natuur langs de Donau

Ca. 265 km fietsen

Schip met max. 198 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Hoogtepunten langs de Donau

Over deze reis

Deze fiets-vaarvakantie combineert het comfort en de service van de 4-sterren catamaran met de mooiste plekjes van Europa’s eerste en beste fietspad; het is gemakkelijk fietsen omdat u de rivier volgt! Of u nu uw eigen fiets gebruikt of een huurfiets of e-bike, die autovrije fietspad omvat alle prachtige delen van de Donau!

In slechts één week bezoekt u enkele van de meest adembenemende steden in Midden-Europa: Wenen, Bratislava en Boedapest. U begint in Duitsland, komt door een prachtig landschap van bossen, velden en pittoreske dorpjes in Oostenrijk en volgt dan de Donau langs de grens tussen Slowakije en Hongarije. U zult deze landen op een heel andere manier zien dan de gemiddelde toerist: ontspannen en actief op een fiets of e-bike. Wat is er mooier?

Hoogtepunten

 • Passau, waar 3 rivieren samenvloeien
 • de “Grosse Schleife” Schlögener Donauschlinge
 • UNESCO Werelderfgoedstad Krems
 • de metropolen Wenen, Bratislava en Boedapest

 

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en soms kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag aan boord blijven/meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

U fietst zelfstandig
Dagelijks zal de boordmanager van het schip de fietsroute van de volgende dag met u bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, routebeschrijvingen en eventueel gps-aanwijzingen (beschikbaar aan boord). In geval van nood of bij problemen kunt u de boordmanager/receptie bellen.

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag to dag programma

Dag 1: Passau | Passau – Schlögen

Individuele aankomst in Passau per trein/auto. Er wordt een transfer aangeboden van de parkeerplaats en het treinstation naar het schip op vaste tijden (rond 16:30 uur). Gelegen op de samenvloeiing van de Donau, Inn en Ilz, heeft Passau talloze interessante bezienswaardigheden om te bezoeken. Gebruik uw vrije tijd en wandel door het geplaveide oude stadscentrum, luister naar de klokken van het gotische stadhuis van Passau of bekijk het grootste katholieke kerkorgel ter wereld in de kathedraal van Passau. Om ca. 18.30 uur worden de trossen los gegooid!

Tip: Reis 1 of 2 dagen eerder naar Passau zodat u genoeg tijd heeft om deze mooie stad te ontdekken. Beklim de trappen naar de Veste Oberhaus van waaruit u een panoramisch uitzicht heeft over historische stad en de beroemde Dreiflüsseeck.

Dag 2: Schlögen – Linz (56 km)

Vanaf het UNESCO-werelderfgoed “Schlögener Schlinge” door het onbewoonde dal Kaiserau naar de barokke markt Aschach en via Ottensheim verder naar Linz. Hier kunt u onder andere de Mariakathedraal, het kasteel en het pittoreske hoofdplein verkennen en met de steilste kabelbaan ter wereld de Pöstlingberg op gaan. Optioneel: concert “200 jaar Anton Bruckner” op het Bruckner-orgel in Linz.

Dag 3: Tulln – Wenen (31 km) 

Na het ontbijt kunt u in bloemenstad Tulln een bezoek brengen aan het Egon Schiele-museum en/of de tuintentoonstelling. Fiets vooral even door de historische binnenstad, met zijn geheel behouden gebleven Romeinse toren, voordat u aan uw fietstocht begint. U volgt de Donau stroomafwaarts en fietst door het uiterwaardenbos naar Greifenstein, daarna verlaat u de rivier even op weg naar Klosterneuburg, waar u Stift Klosterneuburg al van ver ziet liggen. U vervolgt uw fietstocht weer langs de Donau richting Wenen. Wenen is natuurlijk bekend om haar klassieke muziek, maar ook vanwege het historische centrum en paleis Schönbrunn. U kunt Wenen per fiets ontdekken, volg het autovrije fietspad Ringstrasse (ca. 18 km) dat u langs bekende gebouwen voert, zoals de Votivkerk, raadhuis, parlementsgebouw, Hofburg, Weense staatsopera. Optioneel: avondrondrit per bus (2 uur).

Dag 4: Esztergom – Szentendre (59 km) – Budapest (40 minuten per trein/22 km per fiets)

Deze etappe begint in de historische stad Esztergom, op de grens tussen Hongarije en Slowakije. Op weg naar Szentendre verandert de Donau van richting en baant zich in een wijde boog een weg naar het zuiden, door de Hongaarse bergen. Dit deel van de rivier wordt ook wel de Donauknie genoemd en is een van de mooiste landschappen van Hongarije. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de citadel met het middeleeuwse koninklijke paleis in Visegrád. Volg dan de Donaufietsroute, die uiteindelijk leidt naar het 30 kilometer lange eiland Szentendre. Dit dichtbeboste natuurparadijs is een populaire bestemming voor Boedapesters. Zodra u het pittoreske kunstenaarsdorp Szentendre bereikt, kunt u beslissen of u de 22 kilometer naar Boedapest fietst of de trein neemt (ongeveer 40 minuten, ter plaatse te betalen).

Bereikt u Boedapest per fiets, dan ziet u het beroemde parlementsgebouw meteen aan de overkant van de Donau (aan de Pestkant) liggen. Aan uw rechterhand ligt dan Budakasteel, dat zeker ook een bezoek waard is.

Dag 5: Bezoek Boedapest / Fietstocht naar het Margarete-eiland (22 km)

Vandaag kunt u de hele dag gebruiken om de prachtige hoofdstad van Hongarije te verkennen. Optioneel wordt er een 3 uur durende stadstour per bus aangeboden die u langs de hoogtepunten van het stadsdeel Pest voert. Fiets over de autovrije fietspaden naar het voetgangersgebied om rond te wandelen en/of te winkelen en/of fiets verder naar het Margarete eiland, het prachtige recreatiegebied midden in de stad. ‘s Avonds vaart u met het schip door de prachtig verlichte Donaumetropool.

Dag 6: Bezoek Bratislava & fietstocht Bratislava – Devin – Bratislava (58/75 km)

Van de ene hoofdstad naar de andere: als u wakker wordt is het schip nog onderweg naar Bratislava. U kunt na het ontbijt nog heerlijk relaxen op het zonnedek. Na de lunch en aankomst kunt u beginnen met een 1 uur durende stadstour met gids door Bratislava (optioneel) of meteen starten met de fietstocht. Het historische centrum van de Slowaakse hoofdstad is klein en compact. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sint-Maartenskathedraal, het oude operagebouw of het oude stadhuis kunt u dus gemakkelijk te voet bezoeken. Uw fietstocht voert u langs de Oostenrijkse oever van de Donau via Wolfsthal naar Hainburg. Hier moet u zeker een korte pauze inlassen om de pittoreske steegjes van deze middeleeuwse stad te bekijken. Midden in de natuurlijke idylle van het Nationaal Park Donau-Auen ligt het keizerlijke kasteel Eckartsau. Hier kunt u de pracht en praal van de Habsburgse monarchie van dichtbij meemaken. Fiets dan terug of kies voor de langere fietstocht via Kasteel Hof en Devín, terug naar Bratislava.

Dag 7: Krems – Pöchlarn (48 km)

Dit laatste deel is een van de hoogtepunten van deze fiets-vaarvakantie. U begint uw dag in de 1000 jaar oude stad Krems met zijn prachtige oude binnenstad. Daarna fietst u verder door de Wachau regio met zijn karakteristieke boomgaarden en wijngaarden. In deze fascinerende omgeving komt u langs de wijndorpen Spitz en Weißenkirchen en de kasteelruïne Dürnstein. Onder de ruïne ligt een klooster met een opvallende blauwe toren. Wanneer u de middeleeuwse stad Melk bereikt, ziet u al van verre de imposante benedictijnenabdij Melk (UNESCO Werelderfgoed). De barokke abdij en de oude binnenstad van Melk zijn zeker een bezoek waard. En vanaf de heuvel heeft u een geweldig uitzicht over de Donau en het omringende landschap. De dag eindigt in Pöchlarn. Hier vindt u onder andere het geboortehuis van de beroemde expressionistische schilder Oskar Kokoschka.

Dag 8: Passau

Aankomst in Passau om ca. 9 uur – na het ontbijt om ca. 10 uur bustransfer naar het treinstation/parkeerplaats en terugreis. Wij raden u aan om uw aansluitende reis niet voor 11 uur te boeken.

Goed om te weten
 • De fietsrouteafstanden in het reisprogramma zijn bij benadering.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een langere en een kortere fietsroute. Houd er rekening mee dat u op de kortere routes mogelijk niet alle genoemde hoogtepunten kunt bezoeken.
 • Tourprofiel, niveau 1: De fietsroute is volledig vlak met slechts lichte hellingen, ideaal voor fietsers met minder ervaring en kinderen. Geen zin om te fietsen? Zonder moeite bereikt u uw bestemming ook per schip.
 • Taal: Aan boord wordt er Engels en Duits gesproken. De menukaarten en routeboek zijn ook in het Nederlands aan boord beschikbaar.
 • Individuele fietstochten: U ontvangt gedetailleerde routebeschrijvingen, kaarten en GPS-tracks van de route aan boord. U fietst niet in een groep – u fietst individueel in uw eigen tempo en kunt uw dag dus afstemmen op uw behoeften. Alleen het schema geeft een tijdsbestek aan. Tijdens de dagelijkse briefing de avond ervoor geeft de boordmanager uitleg over de fietsroute van de volgende dag en informeert hij u over de bijzonderheden en geeft hij tips over bezienswaardigheden, rustmogelijkheden en specialiteiten.
 • Als u niet wilt fietsen, blijf dan gewoon aan boord en geniet van het voorbijglijdende landschap op het zonnedek of ontspan in de sauna. Er wordt een 3-gangen lunch aan boord geserveert. De bemanning probeert uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.
 • In het belang van uw veiligheid kan de eerste kapitein op elk moment (zelfs op korte termijn) het programma wijzigen vanwege hoog water, laag water of andere gevallen van OVERMACHT. Aankomsttijden zijn afhankelijk van wachttijden bij sluizen en normale waterstanden.
 • Wij wijzen er vriendelijk op dat de genoemde bestemmingen in het reisplan – indien ze zich in risicogebieden bevinden – kunnen worden ervaren door het programma te wijzigen in de vorm van panoramische cruises per schip en/of busexcursies zonder van boord te gaan in een andere haven dan de bestemmingshaven.
 • Enerzijds is een rivierboot een “vakantiehotel”, maar anderzijds is het ook een vervoermiddel dat met motorvermogen voortbeweegt en altijd moet worden bediend, zelfs ‘s nachts (gedeeltelijk met passages door sluizen en bruggen en het in- en uitklappen van de constructies als gevolg daarvan). Er kunnen fouten optreden bij het passeren van sluizen. Dit geldt voor alle Donau-reizen en kan niet worden vermeden.
 • Houd er rekening mee dat rivierboten beperkt zijn qua afmetingen (lengte, hoogte, breedte) vanwege beperkingen zoals brugpassages en sluizen, en daarom niet kunnen worden vergeleken met cruiseschepen op zee. De hutten hebben beperkte ruimte, maar zijn desondanks comfortabel en goed ingericht.

Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C
Hut met stapelbed benedendek voor/achter* 2 pers. € 949 € 999 € 810 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 1210 € 1260 € 995 Suite bovendek 2 pers. € 1720 € 1810 € 1615 Suite promenadedek 2 pers. € 1825 € 1915 € 1720
Inbegrepen in deze reis
 • 7 nachten in de geboekte hut categorie met privéfaciliteiten en airconditioning
 • Havengelden
 • Passagier transfer naar het schip & terug (vaste tijden) in Passau
 • Programma volgens route van/naar Passau
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut, handdoeken en beddengoed
 • Volpension: ontbijtbuffet, lunch aan boord (niet-fietsers) of lunchpakket (fietsers), diner
 • 2 x Hydrojet waterbed spiermassage (elk ca. 15 min.) per hut
 • Tour manager aan boord (fietst niet met de groep mee)
 • Dagelijkse informatiebijeenkomst in Engels en Duits
 • Wifi (gratis, alleen beschikbaar in het atrium, afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen (Engels & Duits) & kaarten en gps-gegevens van de route
Niet inbegrepen in deze reis
 • Transfer van/naar Passau
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur van een e-bike
 • Fietshelm
 • Kosten voor pontjes
 • Entreegelden en excursies
 • Treinticket naar Boedapest (dag 4)
 • Parkeerkosten
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/E-Bikes

Unisex toerfiets – 7 versnellingen met terugtraprem | klein 26″ of normaal 28″
De toerfiets met 7 versnellingen met hand- en terugtraprem is van het merk Schauff of Kalkhoff. De fietshouding is recht en zeer comfortabel. Deze toerfiets is geschikt voor alle soorten wegdek.
26″ fietsen: geschikt voor een lichaamslengte tussen 1,45 – 1,60 m. 28″ fietsen: geschikt voor een lichaamslengte tussen 1,61 – 1,90 m.

Unisex toerfiets – 21 versnellingen met handremmen | 28″
De toerfiets met 21 versnellingen en handremmen is van het merk Schauff of Kalkhoff. Deze toerfiets is geschikt voor alle soorten wegdek. Hij heeft een derailleur met 21 versnellingen. Een Shimano voor- en achterrem zorgen voor veilig remmen. Deze toerfiets is verkrijgbaar in twee framestijlen.
Trapeziumvormig frame: De framevorm van deze huurfiets biedt comfort, sportiviteit en stabiliteit in één. Het zogenaamde trapeziumvormige frame zorgt voor een lagere instap door de naar het zadel gekantelde bovenbuis en dus voor comfortabel op- en afstappen. De zitpositie is bij dit type frame iets naar voren gekanteld.
Wave frame: De framevorm van deze huurfiets biedt vooral comfort. Bij het zogenaamde golfframe ontbreekt de bovenbuis volledig, waardoor veilig op- en afstappen mogelijk is. De rijpositie is recht en zeer comfortabel.

Heren toerfiets – 21 versnellingen met handremmen | 28″ (op aanvraag beschikbaar voor lange mannen)
De toerfiets met 21 versnellingen en handremmen is van het merk Schauff of Kalkhoff. Deze toerfiets is geschikt voor alle soorten wegdek. Hij heeft een derailleur met 21 versnellingen. Een Shimano voor- en achterrem zorgen voor veilig remmen. In de framevorm van deze fiets loopt de bovenbuis bijna horizontaal. Het zogenaamde diamantframe wordt gekenmerkt door een hoge stabiliteit en is geschikt voor sportieve rijstijlen. De zitpositie is licht naar voren gekanteld en gestrekt.

Unisex E-bike – 7 versnellingen met vrijloop | 28″
De elektrische fiets met 7 of 8 versnellingen en handremmen is van het merk Kalkhoff en geschikt voor alle soorten wegdek. Hij heeft een 7- of 8 versnellingsnaaf. Een hoog remvermogen en een goede dosering door de hydraulische velgremmen zorgen voor veiligheid. De framevorm van deze huurfiets biedt vooral comfort. Bij het zogenaamde golfframe ontbreekt de bovenbuis volledig, waardoor veilig op- en afstappen mogelijk is. De zithouding is recht en zeer comfortabel. Deze elektrische fiets heeft een krachtige 250W motor en een krachtige 621Wh accu. De motor is extreem duurzaam en geschikt voor alle weersomstandigheden.

Alle fietsen:

Zadel: De fiets heeft een comfortabel gelzadel of een zadel met Slow Fit Foam. Verder heeft het frame een snelsluiting, waarmee u het zadel van de huurfiets zonder gereedschap snel kan aanpassen aan de zitpositie die het beste bij u past.

Banden: De huurfietsen zijn uitgerust met een Schwalbe Marathon Plus band, een zogenaamde antilekband.  Deze banden zijn veel veerkrachtiger en bieden meer bescherming tegen lekrijden.

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024
 • Huurfiets: €90 per week (7 versnellingen met terugtraprem of 21 versnellingen met handremmen, geef uw keuze aan bij uw reservering)
 • Huur E-Bike: €195 per week (alleen op aanvraag, beschikbaar vanaf 161 cm, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, vroeg boeken sterk aanbevolen)
 • Eigen fiets/e-bike: Als u wilt kunt u uw eigen fiets/e-bike meenemen zonder extra kosten (gelieve aan te geven bij boeking)
 • Fietshelm: We raden u aan een fietshelm te dragen. Neem uw eigen helm mee (er zijn geen helmen aan boord). In Oostenrijk zijn kinderen tot 12 jaar verplicht een fietshelm te dragen, in Slowakije zijn alle fietsers verplicht een helm te dragen (behalve in de bebouwde kom).
 • Excursieprogramma: €95 per persoon (stadstour per bus Wenen & Boedapest; stadswandeling Bratislava met gids; concert op het Bruckner-orgel in Linz) (minimum deelname 20 personen)
 • Parkeerplaats Passau: €65 per auto (privéterrein, onbewaakt, omheind)

 

Minimum aantal deelnemers: 140 personen (moet 4 weken voor aanvang van de reis worden bereikt)

Wettelijke kennisgeving: Boat Bike Tours is niet de exploitant van deze tour; dit is een zogenaamde ‘partner tour’. De touroperator is: Donau Touristik, Linz (A). De tour operator heeft het recht om de tour te annuleren als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt. Als de tour niet doorgaat, worden alle aanbetalingen volledig terugbetaald.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Premium schip Primadonna Donau

Schip in catamaranstijl

Wellness-ruimte

Hutten met balkon

Individueel regelbare airconditioning

max. 198 gasten
82 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Metz
Cochem - Metz of Metz - Cochem 3 landen moezelreis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschepen met max. 31 – 40 passagiers

Reisduur
travel time 8, 9 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Hoogtepunten langs de Donau

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.