Over dit schip: De Holland

De Holland is een middelgroot en sfeervol schip, dat werd gebouwd in 1952. In 2012 werd het schip met 16 meter verlengd en in de winter van 2017/2018 is het schip nog eens volledig omgebouwd. De Holland kreeg een andere indeling, ruime en luxueuzere hutten en een compleet nieuw interieur. Het schip vaart onder Nederlandse vlag en management en heeft een zeer enthousiaste en behulpzame bemanning. De Holland was altijd zeer populair en uitermate geschikt voor de Noordroute en Zuidroute, en sinds een aantal seizoenen vaart het schip onze Hanzeroute.

De hutten
Het benedendek heeft 23 tweepersoonshutten (10 m²). Twee tweepersoonshutten voorin hebben twee aparte bedden, die naast elkaar staan als tweepersoonsbed (200 x 160 cm) en een opklapbaar stapelbed als optioneel derde bed (alleen voor kinderen). De overige hutten hebben alleen de twee aparte bedden naast elkaar (200 x 160 cm). Alle hutten op het beneden dek hebben een raam (80 x 40 cm) dat – om veiligheidsredenen – niet geopend kan worden.

Op het bovendek zijn negen gelijke tweepersoonshutten (10 m²) en een suite (13 m²), met twee bedden als tweepersoonsbed geplaatst (200 x 160 cm), en een Frans balkon (glazen schuifdeuren van vloer tot plafond). Op aanvraag kunnen in de meeste hutten de bedden als twee aparte eenpersoonsbedden worden opgesteld.

Alle 33 hutten aan boord van De Holland hebben een eigen klimaatbeheersingssysteem, digitale tv, een kluisje, kleine kledingkast, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De suite heeft dezelfde voorzieningen als de luxere tweepersoonshutten, maar is groter.

Aan boord van het schip
De Holland heeft een grote salon met grote panoramische ramen op het bovendek die het restaurant, de bar en een loungegedeelte combineert. Hier is wifi is beschikbaar. Het is fijn om hier met de andere gasten de dag even door te nemen, bijvoorbeeld onder het genot van een smakelijke cocktail of ander lekker drankje. In de kasten aan beide kante van de salon vindt u allerhande leesvoer, voor als u nieuwe gespreksstof zoekt.

Bij mooi weer is het heerlijk om op het gedeeltelijk overdekte zonnedek op ligstoelen plaats te nemen. Of op een gezellig zitje. Hier kunt u fijn ontspannen en genieten van de omgeving tijdens het varen. De fietsen worden op een apart gedeelte van het bovendek gestald.

Scheepsweetjes
Lengte:            78,3 m
Breedte:           7,3 m
Hutten:             33
Passagiers:       66 (max.)
Crew:               11