Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenBrugge – Parijs of Parijs- Brugge
All tours in België

Brugge – Parijs of Parijs- Brugge

Per fiets door Vlaanderen & Frankrijk

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2
Moeilijkheidsgraad 2
Reisduur
time
15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig Begeleid

Tijdens deze 15-daagse fietstocht door Vlaanderen en het noorden van Frankrijk, fietst u door een grote variatie aan landschappen van Brugge naar Parijs, door gebieden die nog niet overlopen zijn door massa’s toeristen. De reis begint in België in het prachtige Brugge en volgt de geschiedenis van het middeleeuwse Gent, het wandtapijt in Oudenaarde, het erfgoed van Vincent van Gogh, aangevuld met een lekker Belgisch biertje aan het einde van uw dagelijkse fietstocht. Hoogtepunten in Frankrijk zijn de strijdvelden uit de Eerste Wereldoorlog, de gedenktekens in de Somme vallei, het […]

Vanaf €3199 p.p.

Prachtig fietsen in België en Noord-Frankrijk

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog

Geniet van Parijs, de Lichtstad

Premiumschepen met max. 20 tot 24 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Brugge – Parijs of Parijs- Brugge

Over deze reis

Tijdens deze 15-daagse fietstocht door Vlaanderen en het noorden van Frankrijk, fietst u door een grote variatie aan landschappen van Brugge naar Parijs, door gebieden die nog niet overlopen zijn door massa’s toeristen.

De reis begint in België in het prachtige Brugge en volgt de geschiedenis van het middeleeuwse Gent, het wandtapijt in Oudenaarde, het erfgoed van Vincent van Gogh, aangevuld met een lekker Belgisch biertje aan het einde van uw dagelijkse fietstocht.

Hoogtepunten in Frankrijk zijn de strijdvelden uit de Eerste Wereldoorlog, de gedenktekens in de Somme vallei, het kasteel van Chantilly met zijn kunstgalerie Museum Condé dat een van de mooiste collecties schilderijen in Frankrijk herbergt, en – natuurlijk – het prachtige Parijs, de levendige Lichtstad.

De fietstochten gaan door licht bebost heuvellandschap, langs de rivieren Schelde, Somme, Oise en Seine. De scheiding tussen de stroomgebieden Schelde en Seine duiden ongeveer de grens aan tussen België en Frankrijk.

Naast de vele pittoreske dorpjes die u elke dag – zowel fietsend als wandelend – bezoekt, staat ook het volgende op het programma:

 • Een bezichtiging van de meesterwerken van de middeleeuwse schilderkunst in Gent waarvan de ‘aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck veruit de beroemdste is;
 • Een bezoek aan Oudenaarde, de stad van de tapijtwevers;
 • De stad Péronne met zijn middeleeuwse kasteel waar o.a. het ‘Historial van de Grote Oorlog’ is gevestigd, gewijd aan de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog;
 • Het sprookjesachtige kasteel van Chantilly; een indrukwekkende kunstcollectie, prachtige kasteeltuinen (1115 hectare), en mogelijkheid om de paardenstallen te bezoeken;
 • Een wandeling naar het graf van Vincent van Gogh in Auvers-sur-Oise;
 • Bezoek aan de vele hoogtepunten in Parijs.

 

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. 2024: Er zijn huurfietsen aan boord. 2025: Er zijn E-bikes te huur, deze tour zal worden aangeboden als een E-bike only tour.

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van de gratis Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag-tot-dagprogramma Brugge - Parijs

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Brugge (22 km)

Inschepen en inchecken is om 13.00 uur in de haven van Brugge. Na een kort welkomstpraatje en eerste kennismaking met de bemanning om 14.00 uur, is het tijd voor het afpassen van uw fiets en een proefritje rond Brugge. Na het diner neemt de reisleider u mee voor een korte wandeling door het centrum van de stad.

We adviseren u om één of meerdere dagen eerder naar Brugge te komen, zodat u alle tijd hebt om deze historische stad te ontdekken. De stad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en treffend de ‘Parel van Vlaanderen’ wordt genoemd, vraagt om een bezoek aan een van de vele Brugse musea. Gewoon genieten van de prachtige schoonheid en cultuur van deze onvergetelijke stad vanaf een gezellig terrasje kan natuurlijk ook.

Dag 2: Brugge – Aalterbrug | Aalterbrug – Gent (34 km of 44 km)

Na het ontbijt begint u aan uw eerste echte fietstocht. U zigzagt door charmante bossen en weilanden. Halverwege het kanaal tussen Brugge en Gent ligt het schip op u te wachten. Als iedereen aan boord is, wordt het anker gelicht om verder te varen naar Gent. Hier kunt u ‘s avonds met een kleine rondvaartboot een mooie tocht maken door het historische centrum.

Gent is een levendige universiteitsstad, ook met een rijk verleden. De stad vindt haar oorsprong in de Romeinse tijd, aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Deze gunstige ligging resulteerde in een grote welvaart door de jaren heen, die zijn hoogtepunt beleefde aan het einde van de 13e, begin 14e eeuw. De textielproductie bracht grote rijkdom met zich mee. In het centrum van de stad zijn veel oude patriciërshuizen bewaard gebleven. In de Klompenmakershal (1425) kwamen vroeger textielhandelaren samen. De grote kerk van Gent, de Sint-Baafskathedraal, is opgebouwd gedurende verschillende eeuwen en daardoor in verschillende stijlen. In de kathedraal zijn een aantal meesterwerken van de middeleeuwse schilderkunst te bewonderen, waarvan de ‘Aanbidding van het Lam’ van Jan van Eyck de bekendste is.

Dag 3: Gent – Oudenaarde (46 km of 53 km)

Vanochtend fietst u terug naar het centrum van Gent, waar u met een rondvaartbootje een mooie tocht door het historische centrum kunt maken. Aan het einde van ochtend stapt u weer op de fiets, verder naar Oudenaarde. Deze kleine stad, op de grens van wat het Frans-Duitse Rijk was, was onvrijwillig getuige (en slachtoffer) van vele oorlogen. Omdat het vaak in de vuurlinie lag, was er altijd wel iemand op de uitkijk. Het standbeeld van de beroemdste waker, Hanske de Krijger, staat nog steeds op het prachtige stadhuis. Dit stadhuis werd gebouwd in de eerste helft van de 16e eeuw en is een van de mooiste van Vlaanderen. De stijl is Brabants laatgotisch, het materiaal dat werd gebruikt voor de bouw is zandsteen uit Balegem. Oudenaarde wordt ook wel de stad van de tapijtwevers genoemd. De wandtapijten zijn beroemd over de hele wereld. Voordat u Oudenaarde bereikt, bezoekt u een interessante archeologische plaats (van een oude abdij) Ename, gelegen aan de oostkant van de Schelde.

Dag 4: Oudenaarde – Doornik (Tournai) (42 km)

Voordat we Oudenaarde achter ons laten, bezoekt u het mooie stadhuis. Daarna volgt u de Schelde stroomopwaarts waarbij u de taalgrens naar het Waalse deel van België oversteekt. Hier spreken de mensen Frans en hebben dorpen, steden en gemeenten een Franse naam. De bestemming van vandaag is Doornik of Tournai, een van de oudste steden van België. Doornik stond tot het begin van de 17e eeuw onder Frans bestuur. Net als in Oudenaarde werd ook hier, na de achteruitgang van de textielindustrie, het wandtapijt belangrijk.

In 1940 werd het hele stadscentrum verwoest bij een Duitse luchtaanval, maar de renovatie van het stadscentrum is zeer succesvol verlopen. Vooral de Notre Dame kathedraal (12e en 13e eeuw) is een bezoek waard. Ook de belfort, gebouwd rond 1200, is prachtig. 2025: Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants.

Dag 5: Doornik (Tournai) – Bleharies | Bleharies – Pont Malin (41 km of 53 km) | Pont Malin – Arleux

Tijdens het ontbijt vaart het schip in de richting van de Belgisch-Franse grens, door het zogenaamde ‘witte land’, waar al sinds de Romeinse tijd (wit) kalksteen wordt gewonnen. Rondom het dorp Bleharies aan de grens begint de fietstocht van vandaag. De tocht gaat door open agrarisch land, door kleine mijnwerkersstadjes richting Lewarde, waar een mijnmuseum kan worden bezocht. U overnacht in Arleux.

Dag 6: Arleux – Ruyalcourt (35 km of 51 km)

Het schip verlaat het Canal du Grand en volgt nu Canal du Nord. De aanleg van dit kanaal was al gepland in 1903, maar het duurde tot 1966 om de werkzaamheden af te ronden. Het werd aangelegd ter vervanging van het oudere en kleinere Canal de St. Quentin, dat in 1801 door Napoleon werd aangelegd om de steenkool uit de mijnen naar het noorden te vervoeren. De fietstocht leidt naar de stad Cambrai, ooit een Romeinse provinciehoofdstad en een belangrijke bestemming voor pelgrims. Bezienswaardig zijn de indrukwekkende gerestaureerde gebouwen van het stadsfort, gebouwd onder koning Karel V. Later fietst u door de veengebieden van Chantraine naar het landelijke Ruyaulcourt.

Dag 7: Ruyalcourt – Péronne (39 km of 52 km)

Het Canal du Nord is voorzien van 2 tunnels, waar het schip doorheen moet varen. De langste is de tunnel van Ruyalcourt, ruim 4 kilometer. Vandaag vaart het schip door deze tunnel. Boven de tunnel is de waterscheiding tussen de Schelde en de Somme.

Vanaf hier gaat het schip weer stroomafwaarts richting Péronne. Na het passeren van de tunnel stapt u op de fiets voor een tocht door de vallei van de Somme; een dunbevolkt open, glooiend landschap. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was dit gebied de frontlinie van de strijd rond de Somme. U fietst verder naar Péronne.

Dag 8: Péronne

Vandaag blijft het schip net buiten het charmante stadje Péronne liggen. 2024: Er is geen diner gepland aan boord, zodat u in een van de vele restaurants in het centrum kunt gaan eten, bijvoorbeeld rondom het mooie plein en de kerk, nabij het kasteel en het interessante ‘Grande Guerre’ museum.

Dag 9: Péronne – Épénancourt | Épénancourt  – Noyon – Pont l’Évêque (39 km 48 km)

Tijdens het ontbijt vaart u met het schip naar het dorpje Épénancourt. Hier stapt u op tijd op de fiets voor een mooie rit door het licht glooiende, open landschap naar de art-decostad Ham en langs de rivier de Somme en andere pittoreske dorpjes. Bestemming is Noyon met zijn imposante kathedraal.

Dag 10: Pont l’Évêque – Compiègne (36 km of 45 km)

Vanuit Pont l’Évêque zet u koers naar Compiègne. U rijdt door het bos van Ourscamp en steekt de rivier de Aisne over waar het bos van Compiègne begint. Hier, bij ‘Clairière de l’Armistice’, hebben Franse en Duitse generaals het verdrag ondertekend om de Eerste Wereldoorlog te beëindigen. U kunt het kleine, maar interessante museum bezoeken dat dit verhaal vertelt. Al snel komt u in Compiègne aan. De stad heeft haar prachtige gebouwen te danken aan de nabijheid van Parijs en de grote bossen, waar de Franse koningen graag verbleven en jaagden. De tuinen van het Chateau de Compiègne zijn zeker een bezoek waard. 2025: Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants.

Dag 11: Compiègne – Pont-Sainte-Maxence (45 km of 55 km)

Vandaag fietst u eerst door het bos ten zuiden van Compiègne, waarna u de vallei van de Oise verder stroomafwaarts volgt in de richting van Creil. De lange tocht voegt een lus toe om het stadje Pierrefonds, waar u de buitenkant van het gelijknamige ‘Disney-achtige’ kasteel kunt bewonderen. Vlak voor het bereiken van Pont-Sainte-Maxence komt u langs de abdij van Moncel, gesticht in 1309 door koning Filips de Kermis. Pont-Sainte-Maxence dankt zijn naam aan het feit dat het hier in de Middeleeuwen een van de weinige bruggen over de Oise was. Het werd een overnachtingsplaats voor kooplieden en koningen, die onderweg waren tussen Vlaanderen en Parijs.

Dag 12: Pont-Sainte-Maxence – Creil | Creil – Beaumont (42 km of 57 km)| Beaumont – Auvers-sur-Oise

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Creil, vanwaar u kunt fietsen naar het prachtige en beroemde kasteel van Chantilly, dat ook bekend staat om het paardenrennen, de koninklijke stallen en om zijn kunstgalerie – het Musée Condé – die een van de mooiste schilderijencollecties van Frankrijk herbergt. Na het bezoek gaat u verder door een mooi bos en passeert u de abdij van Royaumont.

Als u de korte fietsoptie neemt, wordt u opgehaald door het schip in Beaumont. De lange optie steekt de Oise over en volgt de rivier naar Auvers-sur-Oise, waar Vincent van Gogh de laatste dagen van zijn leven doorbracht en waar hij en zijn broer Theo op het kerkhof begraven liggen. U hebt de mogelijkheid om het graf van Van Gogh op de plaatselijke begraafplaats te bezoeken tijdens een korte avondwandeling. Deze streek was erg populair bij impressionistische schilders.

Dag 13: Auvers-sur-Oise – Parijs (Bougival/Rueil) (42 km of 46 km)

U kunt eerst even tijd doorbrengen in Auvers om te zoeken naar ‘de ziel van Van Gogh’. Vervolgens fietst u, vol impressionistische indrukken, richting Parijs. Er is tijd voor lunch in Conflans Sainte Honorine, waar de Oise en de Seine samenvloeien. Conflans is sinds de 19e eeuw een belangrijk scheepvaartcentrum in Noord-Frankrijk. ‘s Middags fietst u naar het kasteel van Saint-Germain-en-Laye, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Parijs. Daarna gaat u verder langs de rivier naar Bougival, waar u zult overnachten.

Dag 14: Parijs (Bougival/Rueil) – Parijs

Vandaag vaart het schip voor de laatste keer op de Seine, stroomopwaarts naar Parijs. Het is niet ver in vogelvlucht, maar de Seine maakt hier een aantal grote bochten. U vaart door het centrum van Parijs. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. U kunt de stad met de metro verkennen, of een rondrit met de bus maken die u langs alle grote bezienswaardigheden voert.

Dag 15: Parijs

Einde van de reis: afscheid en van boord, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Dag-tot-dagprogramma: Parijs - Brugge

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Parijs – Parijs (Bougival)

Inschepen en inchecken om 14.00 uur in het centrum van Parijs. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider vaart het schip dwars door de stad. De aanlegplaats voor de nacht is in een buitenwijk van Parijs. Na een varend diner is er tijd voor een korte wandeling.

Wij adviseren u om een of meerdere dagen eerder naar Parijs te komen, zodat u voldoende tijd heeft om deze bruisende metropool te ontdekken.

Dag 2: Parijs (Bougival) – Auvers-sur-Oise (42 km of 46 km)

Vanaf het startpunt Bougival fietst u langs de Seine naar St. Germain-en-Laye, waar u het plateau beklimt waarop u een paleis en tuinen vindt. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over Parijs. Later passeert u Conflans-Sainte-Honorine, waar de Oise en de Seine samenkomen. Vanaf de 19e eeuw is Conflans een belangrijk navigatiecentrum in Noord-Frankrijk. Uw bestemming is Auvers-sur-Oise, waar Vincent van Gogh de laatste dagen van zijn leven doorbracht en waar hij en zijn broer op de plaatselijke begraafplaats zijn begraven. Deze streek was geliefd bij veel impressionistische schilders. Na het diner kunt u een avondwandeling naar de begraafplaats van Van Gogh maken.

Dag 3: Auvers-sur-Oise – Beaumont | Beaumont – Creil (43 km) | Creil – Pont-Sainte-Maxence

U ontbijt, terwijl het schip naar Beaumont vaart. Begin uw fietstocht in Beaumont en volg de Oise rivier stroomopwaarts. U komt langs de abdij van Royaumont, een van de best bewaarde abdijen uit de 13e eeuw. In de namiddag bezoekt u het prachtige Chateau de Chantilly, een prachtig kasteel met een paardenrijschool en kunstgalerij – het Musée Condé – dat een van de mooiste schilderijencollecties van Frankrijk herbergt. De fietstocht eindigt in Creil, vanwaar het schip u naar de bestemming van vandaag, Pont-Sainte-Maxence, brengt.

Dag 4: Pont-Sainte-Maxence – Compiègne (44 km of 54 km)

De fietstocht begint in Pont-Sainte-Maxence. Dit stadje dankt zijn naam aan het feit dat het in de Middeleeuwen een van de weinige bruggen over de Oise was. Daarom werd Pont-Sainte-Maxence de overnachtingsplaats voor koningen en kooplieden, die op weg waren naar Vlaanderen. Vanaf hier begint uw fietstocht. Niet ver hiervandaan passeert u de abdij van Moncel, die in 1309 werd gesticht door koning Philip le Bel. Voordat u uw bestemming Compiègne bereikt, fietst u door het bos dat naar deze stad is genoemd, Forêt de Compiègne. De Franse koningen vonden het fijn om hier te jagen. De langere fietstocht komt door nog enkele kilometers bos en ook door het stadje Pierrefonds, waar u (de buitenkant van) het indrukwekkende kasteel kunt bewonderen. Compiègne heeft zijn architectonische rijkdom te danken aan de nabijheid van Parijs. De tuinen van het Chateau de Compiègne zijn zeker een bezoek waard. 2025: Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants.

Dag 5: Compiègne – Pont l’Évêque (42 km of 51 km)

Vandaag verlaat u de rivier de Oise om uw reis voort te zetten via het kanaalsysteem dat Frankrijk en België met elkaar verbindt. ‘s Ochtends fietst u het meest noordelijke deel van het bos van Compiègne in. Hier bezoekt u de ‘Clairière de l’Armistice’, de plaats waar de Franse en Duitse generaals het verdrag ter beëindiging van de Eerste Wereldoorlog hebben ondertekend. Daarna steekt u de Aisne over en fietst u door het bos van Ourscamp. In de middag brengt u wat tijd door in Noyon, waar u een van de oudste kathedralen van het land kunt bezoeken. Na uw bezoek fietst u terug naar het kanaal bij Pont l’Évêque, waar het schip op u wacht.

Dag 6: Pont l’Évêque – Haudival | Haudival – Péronne (47 km of 56 km)

Vandaag vervolgt u uw reis op en langs het Canal du Nord. De aanleg van dit kanaal was al gepland in 1903, maar het duurde tot 1966 om de werkzaamheden af te ronden. Het werd aangelegd ter vervanging van het oudere en kleinere Canal de St. Quentin, dat in 1801 door Napoleon werd aangelegd om steenkool uit de mijnen naar het noorden te vervoeren. Tijdens het ontbijt brengt het schip u naar Haudival vanwaar de fietstocht begint door een licht glooiend, open landschap naar de art deco stad Ham, langs de rivier de Somme en andere pittoreske dorpjes naar Péronne. Het schip ligt afgemeerd net buiten het charmante stadje met zijn gezellige plein en mooie kerk, een kasteel en het fascinerende Grande Guerre-museum.

Dag 7: Péronne

Vandaag blijft het schip in Péronne. U hebt alle tijd om het museum te bezoeken, te ontspannen en wat te winkelen. 2024: Vandaag is er geen diner aan boord, dus u kunt uw keuze maken uit een van de lokale restaurants.

Dag 8: Péronne – Ytres (40 km of 52 km) | Ytres – Moeuvres

Het eerste deel van uw fietstocht gaat door het Sommedal. Daarna gaat u verder door het dunbevolkte, open en glooiende landschap naar Ruyaulcourt. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was dit gebied de frontlinie van de strijd rond de Somme.

Het Canal du Nord heeft 2 tunnels, waar het schip doorheen moet varen. De langste is de tunnel van Ruyalcourt, die 4.350 meter lang is. Zodra iedereen weer aan boord is, passeert de Zwaantje deze tunnel. Boven de tunnel is de waterscheiding tussen de Somme en de Schelde. Vanaf daar gaat het schip dus stroomafwaarts richting Arleux. De aanlegplaats is in Moeuvres, een buitenwijk van de stad.

Dag 9: Moeuvres – Arleux (37 km of 54 km) | Arleux – Pont Malin 

Uw fietstocht leidt naar de stad Cambrai, ooit een Romeinse provinciehoofdstad en een belangrijke bestemming voor pelgrims. De indrukwekkende, gerestaureerde gebouwen van de stadsfort, gebouwd onder koning Karel V zijn een bezoekje waard. Daarna fietst u door de moeraslanden van Chantraine naar het landelijke Arleux waar het schip op u wacht om naar de sluis van Pont Malin te varen.

Dag 10: Pont Malin – Denain | Denain – Doornik (Tournai) (47 km of 51 km)

Vandaag volgt het schip het Canal du Grand Gabarit voor een paar uur, door een voormalig industriegebied van Noord-Frankrijk. Oude kolenmijnen en staalfabrieken grenzen aan het kanaal. U begint uw fietstocht in Denain. De rit gaat door wijds landbouwgebied en door kleine mijnwerkersstadjes richting de Frans-Belgische grens.

Eenmaal in België fietst u door het zogenaamde ‘witte land’. Het charmante vestingstadje Antoing ligt in het hart van deze streek en sinds de Romeinse tijd wordt hier (witte) kalksteen gedolven. De bestemming van vandaag is Doornik (in het Frans: Tournai), een van de oudste steden van België. Nu bent u in Wallonië, Franstalig België, waar alle steden en dorpen zowel een Franse als een Vlaamse naam hebben. Tot het begin van de 17e eeuw werd Doornik geregeerd door de Fransen. Hier won het tapijtweven aan belang, terwijl de lakenindustrie minder belangrijk werd. In de verschillende musea van de stad zijn uitstekende voorbeelden te zien. In 1940 werd het hele stadscentrum verwoest na een Duitse luchtaanval. De stad is echter prachtig gerenoveerd. Vooral de kathedraal de Notre Dame (12e en 13e eeuw) is de moeite waard, evenals de Belfort, die rond 1200 werd gebouwd. 2025: Vandaag is er geen diner aan boord. U kunt kiezen uit een van de lokale restaurants.

Dag 11: Doornik (Tournai) – Oudenaarde (41 km of 43 km)

Nu vaart het schip stroomafwaarts over de Schelde en na het passeren van de taalgrens komt u het Vlaamse Gewest binnen. Vanaf hier is de gesproken taal dus het Vlaams. Uw doek van vandaag is Oudenaarde. Vroeger lag dit stadje op de grens van het Franse en Duitse Rijk en was daardoor vaak betrokken bij oorlogen. Omdat Oudenaarde in de vuurlinie stond, was er altijd wel iemand op de uitkijk. Het standbeeld van de beroemdste wachter, Hanske de Krijger, staat op het prachtige stadhuis. In de eerste helft van de 16de eeuw werd dit stadhuis gebouwd van zandsteen in Brabantse laatgotische stijl en het is een van de mooiste stadhuizen van Vlaanderen. Oudenaarde staat ook bekend als de stad van de tapijtwevers. Hun wandtapijt is beroemd over de hele wereld.

Dag 12: Oudenaarde – Gent (45 km)

Kort na aanvang van uw fietstocht in Oudenaarde stopt u bij de ruïnes van de oude abdij van Ename, gelegen aan de Schelde. U blijft de rivier volgen richting Gent, uw bestemming. Gent is een levendige universiteitsstad met een rijke geschiedenis. De stad ontstond in de Romeinse tijd aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Deze gunstige ligging bracht heel wat rijkdom met zich mee met een piek in de late 13de en vroege 14de eeuw. De lakenindustrie was in de late middeleeuwen een bron van grote rijkdom. In de stad zijn veel patriciërswoningen bewaard gebleven. In de Lakenhal (1425) verzamelden zich de vele handelaren. De belangrijkste kerk is de Sint-Baafskathedraal, die in verschillende eeuwen en in verschillende stijlen werd gebouwd. In de kathedraal zijn verschillende meesterwerken van middeleeuwse schilderkunst te vinden. De ‘Aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck is de bekendste van allemaal. U kunt een stadsrondleiding per boot maken of het oude kasteel Gravensteen bezoeken.

Dag 13: Gent – Aalterbrug | Aalterbrug – Brugge (34 km of 44 km)

Onder het genot van een ontbijt vaart u over het Kanaal Gent – Brugge naar Aalterbrug. Hier begint uw fietstocht. Vandaag fietst u door het aangename vlakke land van West-Vlaanderen naar Brugge. Brugge, ook wel ‘Venetië van het Noorden’ genoemd, zou de mooiste van alle Vlaamse steden zijn. Het oude centrum, dat dateert uit de Middeleeuwen, is bijna volledig intact. Vroeger was Brugge een metropool, centrum van handel en kunst, waar u nu nog volop van kunt genieten. Wij raden u aan om één of meerdere dagen langer in Brugge te blijven, zodat u voldoende tijd hebt om deze interessante stad te ontdekken.

Dag 14: Brugge (22 km of 38 km)

Vandaag blijft het schip in Brugge. U kunt een van de optionele fietstochten door het aangename landschap rond Brugge maken, maar u kunt er ook voor kiezen om de dag te besteden in het mooie Brugge en een museum te bezoeken of fijn te winkelen.

Dag 15: Brugge

Einde van de reis: Ontscheping na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal elf versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn aangemeld en bevestigd.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor alle data
2-persoonshut 2 pers. € 3349 2-persoonshut voor alleengebruik (op aanvraag, max. 1) 1 pers. € 5023.50
Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor alle afvaarten
2-persoonshut 2 pers. € 3199 2-persoonshut voor alleengebruik (op aanvraag, max. 1) 1 pers. € 4798,50
Inbegrepen in deze reis
 • 15 dagen / 14 nachten
 • 14 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 13 x driegangendiner / 2025: 12 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed, 1 x wissel beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van uw hut
 • Airco in iedere hut
 • Dagelijkse fietsinstructie
 • Volledig begeleide reis (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders en 2 fietsgroepen)
 • Enkele avondwandelingen
 • BBT fietskaart (1 per hut)
 • Kosten voor veerponten
 • GPS-routes
 • Gebruik van een fietshelm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Grachtenvaartocht door Gent
 • Toegang tot kasteel in Chantilly
 • Bezoek aan Museum Glade of the Armistice (monument)
 • Bezoek stadhuis Oudenaarde
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner / 2025:  2x diner
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike / 2025: Huur E-Bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies (niet genoemd onder ‘Inbegrepen’)
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes

Zwaantje

 • Onze fietsen zijn moderne uniseks fietsen met 21 versnellingen, een gemakkelijke en lage instap, twee handremmen, een slot en een fietstas.
 • De e-bikes hebben handremmen, 3 versnellingen en 3 ondersteuningsniveaus, een slot en fietstas. Ze zijn beperkt beschikbaar, alleen op aanvraag.
 • Het is niet mogelijk om uw eigen fiets/e-bike mee te nemen, vanwege ruimtegebrek aan dek. Uitzonderingen worden gemaakt voor speciale fietsen, maar alleen nadat deze vooraf zijn geregistreerd en bevestigd.
 • Het is om logistieke redenen NIET mogelijk om extra e-bikes voor deze reis te boeken.
 • Kinderen tot 12 jaar zijn in Frankrijk verplicht een fietshelm te dragen.

 

De Fleur

 • De fietsen zijn van het merk Gudereit met 11 versnellingen, handremmen, slot en fietstas.
 • De e-bikes zijn van het merk Gudereit EC-4 met 8 versnellingen, handremmen, slot en fietstas (alleen op aanvraag, beperkt aantal (6 stuks) beschikbaar).
 • Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Alleen voor speciale fietsen is dit, alleen mogelijk na overleg en indien plaats beschikbaar.
 • Het is om logistieke redenen NIET mogelijk om extra e-bikes voor deze reis te boeken.
 • Kinderen tot 12 jaar zijn in Frankrijk verplicht een fietshelm te dragen.
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huur E-Bike Premium: €532 per periode
 • Parkeren eigen E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen E-bike mee te nemen op deze schepen, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Transfer tussen Parijs en Brugge:
Er is een goede treinverbinding tussen deze twee steden. Bezoek de volgende websites voor de actuele dienstregeling, tickets of meer informatie www.omio.nl or www.trainline.com.

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

 • Huurfiets Premium: €195 per periode
 • Huur E-Bike Premium: €480 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op deze schepen, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Transfer tussen Parijs en Brugge:
Er is een goede treinverbinding tussen deze twee steden. Bezoek de volgende websites voor de actuele dienstregeling, tickets of meer informatie www.omio.nl or www.trainline.com.Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Ruim zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Fleur België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Gratis koffie en thee gekoeld (bruisend) water 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 20 gasten
10 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Montargis
korting
Parijs - Montargis of Montargis - Parijs Koninklijke pracht en praal

Fietsen door de bossen van Fontainebleau

Geschiedenis van het kasteel van Fontainebleau

Impressionist Barbizon & Moret-sur-Loing

Premiumschip met max. 20 gasten

Reisduur
travel time 8 dagen
5 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Epernay
Parijs - Epernay of Epernay - Parijs Geniet van de prachtige Champagnestreek

E-Bike tochten door de Champagnestreek

Beroemde champagnekelders in Epernay

Parijs, een must voor Europese bezoekers

Premiumschip met max. 24 gasten

Reisduur
travel time 7 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Amsterdam – Brugge of Brugge - Amsterdam Het mooiste van 2 landen

Fietstochten door Holland & Vlaanderen

Bekende steden Antwerpen & Brugge

Mooie vaartocht door de grachten van Gent

Premiumschepen met 20 tot max. 40 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
5 stars
16 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Brugge – Parijs of Parijs- Brugge

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.