Terug naar het overzicht
Nederland

Rivierenland

Langs Rijn, Linge, Waal en Maas
Arnhem Rondreis.
Vanaf € 929 €697 p.p.
Windmolen in Heusden Gorinchem

Hoogtepunten van deze reis

Prachtige rivierlandschappen

Betuwe, Biesbosch en Brabant

Heuvelland rondom Nijmegen

Schip met max. 66 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen

Mix: laag- en hoogland
Rivieren vormen de rode draad tijdens deze fiets- en vaarvakantie, die start en eindigt in Arnhem. U fietst door uiterwaarden, graslanden en ruigten, waar grote grazers als fjordenpaarden staan. Ook zijn er uitstapjes naar hoger gelegen gebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug, de Loonse en Drunense Duinen en de heuvels rondom Nijmegen. U kunt zelf bepalen of u liever voor de vlakkere routes gaat, of zo nu en dan een ‘colletje’ neemt.

Historische stadjes
Tiel, Gorinchem, Heusden en Nijmegen; het zijn allemaal monumentale steden. De rivieren waar u langs fietst, waren vroeger al belangrijke handelswegen. Ze zorgden voor een enorme rijkdom. Neem Arnhem; dat werd het ‘Haagje van het Oosten’ genoemd omdat er, net als in Den Haag, veel oud-Indiëgangers kwamen wonen. Verder fietst u langs Kasteel Amerongen en meerdere forten, die deel uitmaakten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Smullen van de fruitbomen
Fietst u in het juiste seizoen, dan valt er onderweg genoeg te smullen. Tussen de rivieren Waal, Nederrijn en Lek ligt de Betuwe, een streek vol fruitbomen, die overigens het hele jaar door schitterend is. In het voorjaar kunt u de witroze bloesem zien. Agrariërs zijn er ook op het voormalige eiland Land van Heusden en Altena. Door de jaren heen zijn er volop bruggen gebouwd, maar nu en dan neemt u ook een veerpont.

Zandverstuivingen en heuvels
Tussen Nijmegen en de Duitse grens liggen soms on Nederlandse landschappen. Het heuvelachtige Rijk van Nijmegen is een prachtige streek met oude beukenlanen, natte graslanden, moerasruigten en orchideeën. Ook fietst u door de oude bossen rondom de Kiekberg. Een ander heuvelachtig gebied is de ‘Brabantse Sahara’, zoals de Loonse en Drunense Duinen worden genoemd. Hier vindt u, naast bos en heidevelden, uitgestrekte stuifzanden.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Dag tot dag programma

Dag 1: Arnhem | Arnhem – Wageningen

De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur aan boord in Arnhem voor de check-in. Rond 15.00 uur begint uw reis al en vertrekt het schip voor een vaartocht over de Rijn naar Wageningen, waar u rond etenstijd aankomt. De eerste nacht is aan boord in de Rijnhaven.

Dag 2: Wageningen – Maurik – Tiel (40 of 56 km)

Na het ontbijt vertrekt u per fiets uit Wageningen. U rijdt langs de Lek en de Grebbeberg, waarbij u wordt beloond met fraaie uitzichten over de rivier. In Rhenen kan worden gekozen voor de kortere, vlakke route of de langere, heuvelachtige variant. Voor de korte tocht neemt u het pontje over de Neder-Rijn en fietst u langs de rivier en de uitgestrekte uiterwaarden stroomafwaarts richting Maurik. Via Zoelen gaat de route dwars door de Betuwe naar Tiel. Voor de langere rit blijft u nog even op de noordelijke oever en fietst u een stukjeover de Utrechtse Heuvelrug naar Amerongen met zijn mooie kasteel. Met het pontje wordt de rivier overgestoken richting Maurik. Via Buren en Wadenoijen rijdt u vervolgens dwars door de Betuwe naar de Waaldijk en verder naar Tiel, waar het schip aan de Waalkade ligt.

Dag 3: Tiel – Gorinchem (46 of 65 km)

Na het ontbijt aan boord kunt u aan uw fietstocht beginnen. De hele dag zult u rivieren zien. De kortere variant voert langs de brede Waal. Vanaf de dorpen langs de rivierdijk heeft u telkens een ander uitzicht op de rivier, die een van de drukste vaarwegen van ons land is. Als u wilt, kunt u via de Martinus Nijhoffbrug de rivier oversteken voor een kort bezoek aan Zaltbommel. In Vuren ziet u later Slot Loevestein aan de overkant liggen. Met iets verderop het vestingstadje Woudrichem. Tijdens de lange route volgt u bijna de hele dag de kronkelende Linge, waar volop fruitbomen staan. Dit is de Betuwe op en top. Bezoek onder meer Gelder-malsen en Leerdam, en geniet van het rivierenland. Het laatste stuk voert langs de Waal naar Gorinchem. De stad ontstond rond het jaar 1000 als boerenen vissersdorp aan de monding van de Linge in de Boven-Merwede, zoals de Waal vanaf hier heet.

Dag 4: Gorinchem – Werkendam | Werkendam – Biesbosch – Heusden (46 of 58 km)

Vandaag vaart u eerst een kort stuk naar Werkendam. Daar beginnen beide fietsroutes. Eerst bezoekt u de unieke natuur van de Biesbosch. Tijdens de korte route maakt u hier een lus van zo’n 18 kilometer, die bij de andere route wat langer is. Vanuit Werkendam fietst u vervolgens door het Land van Heusden en Altena. Tot diep in de twintigste eeuw was dit een eiland tussen de rivieren, dat vrij geïsoleerd lag. Het schip ligt in het prachtige stadje Heusden aan de Maas, waar u ’s avonds na het diner een wandeling kunt maken over de vesting.

Dag 5: Heusden – Loonse en Drunense Duinen – Heusden (37 of 47 km) | Heusden – Grave

Uw tweede dag op Brabantse bodem brengt u naar de ‘Brabantse Sahara’. Het 3.500 hectare grote Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een aaneenschakeling van bos, heidevelden en uitgestrekte stuifzanden. Na de terugweg door het Brabantse platteland kunt u nog een keer de prachtige vesting van Heusden bewonderen. Aan het begin van de middag gaat u weer aan boord en kunt u relaxen. Dan worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een mooie lange vaartocht over de Maas naar Grave, waar u na het diner aankomt.

Dag 6: Grave – Groesbeek of Kranenburg (Duitsland) – Nijmegen (45 of 48 km)

Vanuit Grave steekt u de Maas over. Het eerste deel van de route gaat door het dal van de Maas en is vlak. Voor de korte, pittigere route rijdt u langs de Kiekberg de heuvels en bossen in. U doorkruist het Rijk van Nijmegen met zijn oude beukenlanen, vennen en moerassen. Na het eerste ‘colletje’ komt Groesbeek in zicht. Later passeert u het dorp Heilig Land Stichting en begint in Berg en Dal een lange afdaling. De iets langere route kent minder hoogteverschillen. U fietst op de Brabantse oever van de Maas naar Cuijk, waar u met het pontje de rivier oversteekt. Daarna gaat de route min of meer om de heuvels van Nijmegen heen, richting het Duitse Kranenburg. Beide routes brengen u via Beek-Ubbergen naar Nijmegen. U brengt de avond en nacht door aan de rand van de binnenstad.

Dag 7: Nijmegen – Arnhem (27 of 37 km)

Uw laatste reisdag staat weer helemaal in het teken van rivierlandschappen. Voor de korte route neemt u de Waalbrug naar de andere oever. U fietst over de dijk en langs de uiterwaarden naar het plaatsje Gendt en gaat verder langs het Pannerdens Kanaal (de Rijn). In Malburgen wordt de Rijnbrug naar Arnhem overgestoken. Als u meer kilometers wilt maken, fietst u vanaf Nijmegen langs de Ooijpolder en door de Millingerwaard naar het pontje over de Waal bij Doornenburg. Hier is de splitsing van de Rijn en de Waal. Meteen daarna neemt u het pontje over de Rijn naar Pannerden en fietst u richting Westervoort, waar de Rijn en IJssel splitsen. Hier neemt u de IJsselbrug, waarna u de laatste kilometers naar Arnhem aflegt. Vanaf 14.00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16.30 uur uur begint u – na een hartelijk afscheid van de bemanning – aan uw thuisreis.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • De cursief geschreven routesecties in het programma worden per schip gedaan.

 

Goed om te weten – drie versies reisleider

 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.

Prijzen en informatie

Ontvang 25% zomerkorting op geselecteerde afvaarten in 2021. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode SUMMER21 in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Periode A Periode B Periode C
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 769 € 799 € 929 Superior 2-persoonshut benedendek (De Nassau) 2 pers. € 839 € 869 € 999 1-persoonshut benedendek 1 pers. € 989 € 1019 € 1149 2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. € 1153,50 € 1198,50 € 1393,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 839 € 869 € 999 2-pers.hut bovendek voor alleengebruik (Poseidon) 2 pers. Niet beschikbaar Niet beschikbaar € 1498,50 3-persoonshut bovendek (max. 1, De Nassau)) 3 pers. € 819 € 849 € 979
Inbegrepen in deze reis
 • 7 dagen/ 6 nachten
 • 6 x ontbijt
 • Lunchpakket voor fietstocht
 • 6 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord (gratis tot 16 uur)
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Dagelijkse bespreking van fietstochten
 • Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Gebruik van Wi-Fi aan boord
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerpontjes
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021
 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde fiets €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie over deze twee producten.
 • Meenemen van uw eigen fiets: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal oplaadpunten beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Nassau Nederland

Lounge met panoramaramen

Ramen die open kunnen

Deels overdekt zonnedek

Individueel regelbare airconditioning

max. 68 gasten
34 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip
Motorschip Poseidon Nederland

Aparte lounge en restaurant gedeeltes

Deels te openen raam in de hut

Individueel regelbare airconditioning

max. 96 gasten
48 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Enkhuizen Rondreis.
korting
Friesland en Terschelling IJsselmeer en Waddenzee en Friese meren

Karakteristieke Friese stadjes

NP De Alde Feanen

UNESCO – werelderfgoed

Schip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
Zuid-Holland en omgeving Grote steden, lieflijke dorpjes

Het Groene Hart van Holland

Zilverstad Schoonhoven en kaasstad Gouda

Windmolens bij Kinderdijk & Zaanse Schans

Schip met max. 100 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Rivierenland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?