25% zomerkorting en nu boeken en toch flexibel blijven Bekijk onze acties
Sluiten
Terug naar het overzicht
Duitsland

Saarburg – Koblenz of Koblenz – Saarburg

Langs de Moezel en de Saar
Saarburg Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Koblenz
Vanaf €899 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Rustig fietsen tussen prachtige wijngaarden

Leer over de Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Schip met max. 68 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Wat betreft bestemmingen voor fietsvakanties in Europa zijn er maar weinig beter dan de Moezel- en Saardalen in Duitsland. Tijdens een fiets-vaarvakantie kunt u het zelf ervaren. Het is een prachtige regio, met een betoverend landschap, sprookjesachtige kastelen, bekroonde wijngaarden op onmogelijk steile hellingen en historische middeleeuwse steden en dorpen.

De rustige zusjes van de Rijn – de Moezel en de Saar, die van het ene schilderachtige dorp naar het andere kronkelen – bieden een onovertroffen uitzicht op kastelen hoog op de heuvels, stenen burchten, perfecte wijngaarden en nog veel, veel meer. Dagelijks fietst u door deze magische regio, bezoekt u cultuurrijke steden, geniet u van de bezienswaardigheden in de ongerepte natuur, ontmoet u lokale wijnmakers en -bottelaars en ervaart u de rijke geschiedenis van de regio. Het is zonder twijfel een fietstocht die u niet mag missen! De fietspaden langs de oevers van de Moezel en de Saar zijn veelal geasfalteerd of verharde paden.

De Moezel is met een lengte van 544 km de langste zijrivier van de Rijn en is tevens de op één na belangrijkste scheepvaartroute in Duitsland, terwijl de Saar met een lengte van 246 km de langste zijrivier van de Moezel is. De geschiedenis van de regio langs de oevers van deze rivieren gaat terug tot de Romeinse tijd, ongeveer 2.000 jaar geleden. Er is zoveel te zien: prachtige vakwerkhuizen uit de middeleeuwen, wijngaarden, de Porta Nigra in Trier, gebouwd in de Romeinse tijd, het oudste verdedigingswerk van Duitsland, de ‘Duitse Hoek’ aan de samenloop van de Moezel en de Rijn in Koblenz en Saarburg, ook wel ‘klein Venetië’ genoemd, zijn slechts een paar van de hoogtepunten van deze memorabele reis.

Tip voor een reis van twee weken:
Het is mogelijk om twee prachtige reizen te combineren tot een bijzonder gevarieerde 15 daagse fiets-vaarvakantie op de Patria. De reis langs de Moezel en Saar voert u van Koblenz naar Saarburg; de terugreis – van Saarburg terug naar Koblenz – vindt de week erna plaats. Op verschillende data vaart de Patria ook langs de Rijn en Neckar van Koblenz naar Bad Wimpfen en keert een week later terug, met als hoogtepunten de fascinerende steden Heidelberg, Worms, Mainz en nog veel meer.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens deze reis is er deskundige en ervaren reisleiding aan boord. Hij of zij zal dagelijks de fietsroutes van de volgende dag bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). Uiteraard kan de reisleider tijdens de fietstocht worden gebeld bij problemen of in geval van nood.

Dag-tot-dagprogramma van Saarburg naar Koblenz

Cursief gedrukte gedeeltes worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘afstanden bij benadering’ van aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Als er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (een dergelijke wijziging zal niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Dag 1: Saarburg

De Patria ligt in Saarburg op u te wachten. De bemanning verwelkomt u graag tussen 16 en 17 uur ’s middags aan boord. U brengt uw eerste avond en nacht door in Saarburg, een gastvrije stad die het verkennen zeker waard is. Hoogtepunten zijn onder andere de Saarburcht, een gigantisch complex dat al in 964 in officiële documenten wordt genoemd, de Saarburger waterval aan de rivier de Leukbach en vele historische gebouwen. Om 18.00 uur wordt u officieel aan boord verwelkomd door de kapitein en de bemanning.

Dag 2: Saarburg – Wasserbillig (Lux) – Trier (38 km)

Na het verstrekken en afpassen van de fietsen, vertrekt u voor uw eerste fietsdag voor een mooie rit vanuit Saarburg langs het idyllische natuurgebied van de rustige Saar. De tocht gaat verder naar Wasserbillig in Luxemburg en vandaar naar de Igeler Säule. Later bereikt u Trier, uw bestemming van vandaag, waar de Patria op u wacht. Als u geïnteresseerd bent, kunt u een begeleide stadswandeling in Trier boeken (niet inbegrepen). Een wandeling door deze – 16 jaar voor Christus gestichte – stad Trier is een overweldigende reis door de eeuwen. Geen enkele andere plaats in Duitsland biedt u een betere kans om de tijd van de Romeinen te beleven. Hoogtepunten zijn indrukwekkende bouwwerken zoals de Porta Nigra, de Konstantin-basiliek en het Romeinse amfitheater.

Dag 3: Trier – Pfalzel – Mehring (26 km of 29 km)

Na het ontbijt fietst u van Trier via het charmante dorpje Pfalzel naar Mehring, dat bekend staat om zijn witte wijn en waar de grootste wijnbouwgemeenschap van de Moezel-Saar-Ruwer regio is gevestigd.

Dag 4: Mehring – Piesport – Bernkastel-Kues (47 km)

U bereikt Bernkastel-Kues met de fiets. De marktplaats uit de middeleeuwen met veel houten vakwerkhuizen rondom, nodigt uit tot een pauze. Onderweg komt u in Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland. Verderop bereikt u Piesport, de oudste wijnbouwgemeente langs de Moezel. Hier bevindt zich het grootste ooit gevonden Romeinse wijncomplex ten noorden van de Alpen. Neem vooral de tijd om te genieten van de populaire wijnen.

Dag 5: Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell (43 km)

De fietstocht van vandaag brengt u naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectuur. Verderop aan de Moezel is uw bestemming voor de nacht: Zell aan de Moezel, bekend in de wijnindustrie voor de wijn ‘Zeller Schwarze Katz’. In Zell moet u zeker van de gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met de goede wijnen van de Moezel (optioneel, niet inbegrepen).

Dag 6: Zell – Beilstein – Cochem (39 km)

Beilstein, de ‘Doornroosje van de Moezel’ en een van de best bewaarde historische dorpen langs de lengte van de Moezel, is het hoogtepunt van de fietstocht. Boven het dorp bevinden zich de ruïnes van de burcht Metternich – ga hier zeker een kijkje nemen! De tocht van vandaag eindigt in Cochem, een mooi stadje met historische vakwerkhuizen, een schilderachtige oude binnenstad en de Reichsburg.

Dag 7: Cochem – Alken (29 km) | Alken – Koblenz 

Na het ontbijt fietst u – alweer de laatste rit deze reis – naar Alken, een van de oudste steden aan de Moezel, waar de Patria op u wacht. Als iedereen aan boord is, vaart u naar Koblenz, waar u uw laatste nacht aan boord zult doorbrengen. Koblenz, een fascinerende en historische stad, is al eeuwenlang een belangrijk strategisch en economisch centrum. Hoogtepunten zijn de oude burcht Ehrenbreitstein die de rechteroever van de Rijn domineert, de 12e eeuwse burcht Alte Burg en het oude centrum van Koblenz.

Dag 8: Koblenz

Einde van uw reis: uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9.00 uur.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • De cursief geschreven routesecties in het programma worden per schip gedaan.

 

Goed om te weten – drie versies reisleider

 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.

Dag-tot-dagprogramma van Koblenz naar Saarburg

Cursief gedrukte gedeeltes worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘afstanden bij benadering’ van aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Als er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (een dergelijke wijziging zal niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Cursief gedrukte gedeeltes worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘afstanden bij benadering’ van aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onderhevig aan veranderingen als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Als er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (een dergelijke wijziging zal niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Dag 1: Koblenz

De Patria ligt op u te wachten in Koblenz, waar de bemanning u graag tussen 16 en 17 uur ’s middags aan boord verwelkomt. U brengt uw eerste nacht door in deze fascinerende en historische stad, al eeuwenlang een belangrijk strategisch en economisch centrum. Hoogtepunten zijn de oude burcht Ehrenbreitstein die de rechteroever van de Rijn domineert, de 12e eeuwse burcht Alte Burg en de oude stad Koblenz.

Dag 2: Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem (29 km)

Uw tocht begint vanochtend als de Patria naar Alken vaart, waar u – na het uitdelen en afpassen van de fietsen – via Moselkern naar Cochem, uw bestemming van de dag, zal fietsen. Cochem is een mooi stadje met historische vakwerkhuizen, een schilderachtige oude binnenstad en de Reichsburg.

Dag 3: Cochem – Beilstein – Zell (39 km)

Na het ontbijt fietst u naar Beilstein, een van de best bewaarde historische dorpen langs de Moezel. Bovenaan in het dorp, waar u alle gelegenheid hebt om rustig rond te kijken, staan de ruïnes van kasteel Metternich. Na het verlaten van Beilstein passeert u bij Bremmer Calmont de steilste wijngaard van Europa – met hellingen tussen 50 en 55 graden. De fietstocht van vandaag eindigt in het wijndorp Zell aan de Moezel, dat in de wijnindustrie bekend staat om de wijn ‘Zeller Schwarze Katz‘. In Zell moet u zeker van de gelegenheid gebruik maken om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen (optioneel, niet inbegrepen).

Dag 4: Zell – Bernkastel-Kues (43 km)

Vandaag fietst u van Zell naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) architectonische stijl. Van hieruit rijdt u door de wijnstad Kröv – bekend om de productie van de populaire Kröver-wijn – naar Bernkastel-Kues, uw bestemming voor de nacht. De grote vakwerkhuizen rond de markt van Bernkastel-Kues dateren uit de Middeleeuwen en zijn een genot voor enthousiaste fotografen. U bereikt het schip in Kues na een rondleiding door de stad.

Dag 5: Bernkastel-Kues –Piesport – Mehring (47 km)

De fietstocht van vandaag neemt u mee langs de geschiedenis van de wijnbouw aan de Moezel. Na het ontbijt fietst u naar Piesport, de oudste wijnbouwgemeenschap aan de Moezel. Hier bevindt zich het grootste Romeinse wijncomplex dat ooit ten noorden van de Alpen is gevonden. Later in de ochtend fietst u naar Neumagen-Dhron, alom erkend als de oudste wijnbouwstad van Duitsland. Na de lunch gaat de rit verder naar Mehring, een ander dorp dat bekend staat om zijn fijne witte wijn, waar uw ‘drijvende hotel’ op u wacht.

Dag 6: Mehring – Trier (26 km of 29 km)

U fietst via Pfalzel naar Trier, waar het schip op u wacht. Trier is ongetwijfeld het historische hoogtepunt van de reis. Een wandeling door de in 16 voor Christus gestichte stad Trier is een overweldigende reis door de millennia, waarbij geen enkele andere plaats in Duitsland u een betere kans biedt om de tijd van de Romeinen te laten ervaren. Hoogtepunten zijn indrukwekkende bouwwerken zoals de Porta Nigra, de Konstantin-basiliek en het Romeinse amfitheater.

Dag 7: Trier –  Wasserbillig (Lux) – Saarburg (38 km)

Vandaag fietst u langs de rivier, van Trier via Wasserbillig in Luxemburg naar Saarburg, ook wel ‘klein Venetië’ genoemd. Het stadsbeeld van Saarburg wordt gekenmerkt door smalle straatjes, vakwerkhuizen, barokke gebouwen, kleurrijke vissers- en scheepsvaardershuizen en natuurlijk de waterval van 20 meter hoog.

Dag 8: Saarburg

Einde van uw reis: uitchecken na het ontbijt, mogelijk tot 9.00 uur.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • De cursief geschreven routesecties in het programma worden per schip gedaan.

 

Goed om te weten – drie versies reisleider

 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Seizoen A Seizoen B Seizoen C Seizoen D
2-persoonshut op het benedendek 2 pers. € 499 € 649 € 749 € 899 2-persoonshut op het bovendek 2 pers. € 649 € 749 € 849 € 999 2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. € 799 € 949 € 1099 € 1249 2-pers.hut bovendek voor alleengebruik 1 pers. € 949 € 1099 € 1249 € 1399
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakket of middagsnack
 • 7 x 3- of 4-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord tot 4 uur ’s middags
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de cabine
 • Airco (benedendek)
 • Dagelijkse meertalige briefings (Duits/Engels) aan boord door de tourmanager
 • Individuele fietstochten (de tourmanager aan boord is bereikbaar via zijn/haar mobiele telefoon)
 • GPS-routes
 • Fietskaarten en routebriefjes (1 set per hut)
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Koffie en thee aan boord na 4 uur ’s middags
 • Fietshuur of huur e-bike incl. fietstas (fiets alleen inclusief voor vertrek op 10 en 17 april; en 9 en 16 oktober 2021)
 • Helm (niet beschikbaar aan boord)
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Stadsplattegronden
 • Vergoedingen voor veerboten
 • Transfer van/naar de aanlegplaats
 • Parkeerkosten
 • Wi-Fi (onbeperkt datapakket aan boord te kopen: € 10 per apparaat)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021

2021:

 • Huurfiets: €75 per week (fiets met terugtraprem of alleen handremmen, graag aangeven bij reservering)  – (fiets alleen inbegrepen voor vertrek op 10 en 17 april; en 9 en 16 oktober 2021)
 • E-bike: €165 per week (alleen op aanvraag, e-bike met terugtraprem of alleen handremmen, graag bij reservering aangeven, beperkt aantal beschikbaar)
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.

 

Transfers:
Tussen Saarburg en Koblenz met de trein (in 2 uur – voor ongeveer € 24 p.p. kunnen groepskaarten aan boord worden gekocht bij de tourmanager).

Excursieprogramma:
Wanneer de fietsetappes en aanlegtijden het mogelijk maken, kan er een extra excursieprogramma worden samengesteld, dat alleen aan boord te boeken en te betalen is. Afhankelijk van de nationaliteit van de deelnemers zijn de excursies tweetalig (Duits en Engels) beschikbaar.

Minimum aantal deelnemers: 40 gasten (moet binnen 21 dagen voor vertrek zijn bereikt).

 

Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beoordelingen

Beoordeeld met 9 van 10 gebaseerd op 2 beoordelingen
5 stars

Johan Claeys

Prachtige fietsvakantie, heel leuke vriendelijke behulpzame crew , eerste klas reisleidster en prima kok aan boord. Zeker en vast voor herhaling vatbaar,kijken er naar uit om volgend jaar terug mee te gaan

Reactie van Boat Bike Tours Hartelijk dank voor uw reactie. Graag tot ziens aan boord! Team Boat Bike Tours.
4 stars

Inez and Daleen

We had a wonderful time on the Patria traveling along the Saar and Moesel. The staff were very friendly and helpful. The food was exceptional. The area /region was beautiful.Our co-travelers were friendly and accommodating. The only negative point was that the tour guide didn’t always explained things to us in English, we had to ask often for an explanation…

Reactie van Boat Bike Tours Dear Inez and Daleen, thanks for your review on board the Patria. We are happy you enjoyed your time on board and on the bike. We put your compliments ánd your point about the language forward to the crew. Team Boat Bike Tours.
Lees alle beoordelingen op Trustpilot

Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip Patria Duitsland

Deels overdekt zonnedek

Bar op het dek

Restaurant en aparte salon

Individueel regelbare airconditioning

max. 68 gasten
34 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Cochem Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Metz
Cochem - Metz of Metz - Cochem 3 landen moezelreis

Rustig fietsen langs wijngaarden in 3 landen

Leer over Romeinse geschiedenis in Trier

Proef de fijne Rieslingwijnen van de regio

Premiumschip met max. 31 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Auxerre Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Moret sur Loing
Bourgondië: Auxerre - Moret of Moret - Auxerre Het land van het goede leven

Fietsen door een schitterend landschap

Kunst en cultuur in Sens en Auxerre

Geniet van heerlijke Bourgondische wijnen

Premiumschepen met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Koblenz Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Bad Wimpfen
Koblenz - Bad Wimpfen of Bad Wimpfen - Koblenz Langs de Rijn en de Neckar

Romantische fietstochten langs Rijn en Neckar

Kliffen, wijngaarden, kastelen

Schitterend uitzicht op prachtig landschap

Schip met max. 68 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Saarburg – Koblenz of Koblenz – Saarburg

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?