Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
Terug naar het overzicht
Nederland - België

Amsterdam – Brugge of Brugge- Amsterdam Relax

Neem de tijd voor Holland & Vlaanderen
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Vanaf €1699 p.p.
Rondvaart door de grachten in Amsterdam Utrecht
Ga snel naar
Amsterdam – Brugge of Brugge- Amsterdam Relax

Hoogtepunten van deze reis

Deze 11-daagse reis door het laagland van Nederland en België heeft alle ingrediënten die een succesvolle fiets-vaarvakantie nodig heeft: hoogtepunten zoals de molens van Kinderdijk, de Vlaamse cultuur in Antwerpen, Gent en Brugge; persoonlijke ontmoetingen onderweg; en bovenal prachtige fietstochten over rustige landwegen. Omdat deze reis een paar dagen langer duurt dan de meeste van onze reizen, hebt u net dat beetje extra tijd om uitgebreid rond te kijken in de diverse steden, een of meerdere musea te bezoeken of gewoon een middagje te winkelen. Fietsen door het platteland en […]

Rustig door Holland & Vlaanderen

Beroemde steden als Amsterdam & Gent

Extra tijd in Antwerpen & Brugge

Schip met max. 20 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch.
11 dagen

Over deze reis

Deze 11-daagse reis door het laagland van Nederland en België heeft alle ingrediënten die een succesvolle fiets-vaarvakantie nodig heeft: hoogtepunten zoals de molens van Kinderdijk, de Vlaamse cultuur in Antwerpen, Gent en Brugge; persoonlijke ontmoetingen onderweg; en bovenal prachtige fietstochten over rustige landwegen. Omdat deze reis een paar dagen langer duurt dan de meeste van onze reizen, hebt u net dat beetje extra tijd om uitgebreid rond te kijken in de diverse steden, een of meerdere musea te bezoeken of gewoon een middagje te winkelen.

Fietsen door het platteland en beroemde steden
De ontspannen fietsroutes van deze reis gaan door het prachtig groene, Nederlandse landschap in de Rijndelta en Zeeland, en door het vlakke Vlaanderen. Onderweg rijdt u door diverse charmante dorpjes, brengt u een bezoek aan een kaasboerderij, bewondert u bij Kinderdijk de 19 molens op rij en krijgt u alle tijd om de historische steden Antwerpen, Gent en Brugge te ontdekken.

Ontdek alles op uw gemak
Elke dag komt u bij diverse pittoreske plekjes – zowel per fiets als te voet. Omdat het schip twee nachten in Antwerpen blijft, hebt u een hele dag om deze levendige stad te ontdekken. Antwerpen is niet alleen bekend als diamant- en havenstad, maar het is ook de geboortestad van de schilder Rubens. Waar u in de stad ook komt, u bent zelden ver weg van een van zijn meesterwerken. Een andere bijzondere stad met een rijk verleden is Gent, een levendige universiteitsstad. In West-Vlaanderen bezoekt u Brugge, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd en misschien wel de mooiste van alle Vlaamse steden.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen (niet mogelijk op de Fleur).

Reisleider
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van de gratis Ride with GPS app en onze BBT fietskaart (beschikbaar aan boord).

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma Amsterdam - Brugge

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Amsterdam – Weesp | proefritje in Weesp (11 km)

Inschepen en inchecken. De bemanning verwelkomt u graag tussen 13.00 en 14.00 uur aan boord. Rond 14.00 uur vaart het schip naar Weesp, een stadje aan de oever van de Vecht met een historisch centrum met vele grachten en gebouwen uit de zeventiende en achttiende eeuw, waaronder een paar prachtige windmolens. De schilderachtige Vecht en de weggetjes langs deze rivier trekken vaarliefhebbers en fietsers aan. Zodra het schip in Weesp aankomt, organiseert de reisleider een proefritje. Na het diner heeft u tijd om door deze charmante stad te wandelen.

Dag 2: Weesp – Utrecht (47 km) | Utrecht – Vianen 

Uw fietstocht begint in Weesp. U rijdt langs de prachtige meanderende rivier de Vecht met indrukwekkende herenhuizen aan de oevers. Onderweg bezoekt u een kaasboerderij, waar nog steeds op traditionele wijze kaas wordt geproduceerd. U komt weer bij het schip in Utrecht waarna u van daaruit weer meevaart over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Vianen, een klein vestingstadje aan de Lek.

Dag 3: Vianen – Schoonhoven – Kinderdijk – Alblasserdam (22 km of 57 km) | Alblasserdam – Dordrecht (waterbus) 

Vandaag fietst u via een prachtige route langs de Lek naar Schoonhoven – een stad die sinds de 17e eeuw bekend staat om zijn talentvolle zilversmeden en die de bijnaam “Zilverstad” heeft gekregen. Later op de dag, als u door de Alblasserwaard fietst, bereikt u Kinderdijk, bekend om de rij van 19 grote molens. Deze authentieke molens staan op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed. U hebt de mogelijkheid om er een te bezoeken, dus camera’s mee!

Vanuit het nabijgelegen Alblasserdam gaat u met de ‘waterbus’, een snelle veerboot die u en uw fiets in ca. 10 minuten naar Dordrecht brengt. Dordrecht of Dordt, zoals het door locals wordt genoemd, is een van de oudste Nederlandse steden en ligt op het punt waar drie grote rivieren samenkomen. ‘s Avonds na het diner kunt u samen met de reisleider een korte stadswandeling maken, waarbij u langs enkele van de 1600 monumenten komt en bij het punt waar de waterwegen samenkomen.

Dag 4: Dordrecht – Willemstad | Willemstad – Tholen (44 km)

Terwijl u geniet van een heerlijk ontbijt aan boord van uw schip, vaart deze vanuit Dordrecht naar Willemstad waar uw fietsdag begint. Willemstad is een prachtige oude vestingstad aan de Haringvliet. Vanaf hier fietst u naar Tholen, dat ooit een eiland was in het midden van het grote Zeeuwse wateren. Vroeger was de visserij hier een belangrijke bron van inkomsten en nu is Tholen nog steeds een schilderachtig dorp met veel overblijfselen uit een bewogen verleden.

Dag 5: Tholen – Kreekraksluizen (20 km of 36 km) | Kreekraksluizen – Antwerpen 

Na de koffie en het ontbijt verlaat u het schip voor een fietstocht door de Wouwse Plantage, een prachtig bos in West-Brabant, op weg naar het zuiden, naar de indrukwekkende Kreekraksluiszen.

In de namiddag gaat u weer aan boord van het schip om naar Antwerpen te varen, gelegen aan de Schelde. Antwerpen staat bekend om de handel in ruwe diamanten – zo’n 80% van de wereldhandel vindt hier plaats. Deze stad heeft een lange lijst van bijzondere bezienswaardigheden: bijvoorbeeld het stadhuis – een van de majestueuze gebouwen uit de renaissanceperiode – gelegen aan het historische stadsplein van de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het middeleeuwse Steenkasteel.

Dag 6: Antwerpen

Vandaag verblijft uw schip in Antwerpen. Dit betekent dat u een hele dag de tijd heeft om deze cultuurstad, met zijn Vlaamse barokke meesterwerken te ontdekken. U kunt het Rubenshuis bezoeken, het paleis waar de briljante en veelzijdige kunstenaar met zijn gezin woonde. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vindt u enkele van zijn schilderijen.

Andere tips voor een gezellige middag, zijn een bezoek aan de bierbrouwerij van ‘de Koninck’ voor een rondleiding en proeverij. Ook het MAS (Museum aan de Stroom) is een echte aanrader! U kunt ook fijn gaan winkelen in een van de bijzondere boetieks, of lekker struinen door de bekende antiek- en curiosawinkels die de stad rijk is. Het diner van vanavond is niet inbegrepen, dus u kunt gaan dineren in de stad in een restaurant naar keuze. De bemanning of reisleider geeft indien gewenst tips.

Dag 7: Antwerpen – Temse – St. Amands (34 km of 49 km)

Vanochtend fietst u vanuit Antwerpen langs een uniek stuk van de Schelde naar St. Amands, waar uw schip voor de nacht afmeert. De natuurlijke pracht en praal langs deze rivier is zonder twijfel een van de hoogtepunten van de reis. Als u ‘s avonds nog niet de kans hebt gehad om een van de bijzondere bieren van België te proeven, probeer ze dan hier zeker eens – de beroemde Duvel is een specialiteit van deze regio.

Dag 8: St. Amands – Dendermonde | Dendermonde – Gent (52 km)

Tijdens het ontbijt brengt het schip u naar Dendermonde. Vanaf hier fietst u verder langs de Schelde naar Gent, waar het schip voor de nacht afmeert in een buitenwijk van de stad. Gent is een levendige universiteitsstad met een rijke geschiedenis: de ligging van Gent aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde zorgde er vanaf de Romeinse tijd voor dat de stad een succesvolle handelshaven is geweest. Hierdoor werd het zelfs de tweede grootste stad van Europa.

U vindt er een Operahuis, 18 musea, meer dan 100 kerken en meer dan 400 historische gebouwen. Twee van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Sint-Baafskathedraal – waar een aantal middeleeuwse meesterwerken worden bewaard, waaronder de wereldberoemde ‘Aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck – en zijn 91 meter hoge belfort, een van de drie middeleeuwse torens die over het oude stadscentrum uitkijkt. Het schip ligt in de buurt van het stadscentrum van Gent, zodat u op uw gemak de stad kunt verkennen.

Dag 9: Gent – Brugge (22 km of 45 km)

Na een stevig ontbijt fietst u van Gent door het prachtige landschap van West-Vlaanderen naar Brugge, dat alom omschreven wordt als het ‘Venetië van het Noorden’ en misschien wel de mooiste is van alle Vlaamse steden. Dankzij de pittoreske, middeleeuwse binnenstad biedt Brugge een schat aan bezienswaardigheden voor geschiedenisliefhebbers. Brugge heeft zijn historische kenmerken in de loop der eeuwen weten te behouden, met als gevolg dat de oorspronkelijke gotische gebouwen van de stad vandaag nog altijd een belangrijk deel vormen van de identiteit.

Terwijl u hier bent, kunt u een van de vele Brugse musea bezoeken of gewoon genieten van de adembenemende schoonheid en cultuur van deze onvergetelijke stad vanuit het comfort van een terrasje. ‘s Avonds neemt de reisleider u mee voor een wandeling om u enkele mooie stukken van de stad te laten zien – en misschien kunt u zelfs een ‘Brugse Zot’, een beroemd streekbier, proeven.

Dag 10: rondrit om Brugge naar de Noordzee (38 km)

Vandaag blijft het schip in Brugge, zodat u kunt kiezen hoe u de dag wilt doorbrengen. De reisleider zal u een ochtendfietstocht van ongeveer 38 km aanbieden, waarbij u langs een rustige rivier rijdt met daarlangs prachtige populieren en door aantrekkelijke landschappen van vlakke groene poldervelden bezaaid met kleine boerderijen. Op de terugweg naar Brugge fietst u langs een charmant kanaaltje.

Dag 11: Brugge

Einde van de reis: afscheid en van boord gaan, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Dag tot dag programma Brugge - Amsterdam

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Gedeeltes die cursief zijn gedrukt, worden met het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van aanbevolen fietstochten. De reisdetails zijn behoudens wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische oorzaken.

Dag 1: Brugge (11 km)

Inschepen en inchecken in Brugge is tussen 13.00 en 14.00 uur. Het schip wacht op u in de Brugse haven. Na een kort welkomstpraatje en eerste kennismaking met de bemanning om 14.00 uur, is het tijd voor het afpassen van uw fiets en een proefritje rond Brugge. Na het diner neemt de reisleider u mee voor een korte wandeling door het prachtige middeleeuwse centrum van de stad.

Dag 2: rondrit vanaf Brugges naar de Noordzee en terug (38 km)

Na een goede nachtrust neemt uw reisleider u mee op een ochtendfietstocht van ongeveer 38 km. Uw eerste fietstocht gaat langs een rustige rivier, langs prachtige populieren en door aantrekkelijke landschappen van vlakke groene poldervelden bezaaid met kleine boerderijen. Op de terugweg naar Brugge fietst u langs een charmant kanaaltje.

In de middag hebt u tijd om de prachtige, historische stad, die ook wel de ‘Parel van Vlaanderen’ wordt genoemd, te ontdekken. Bezoek tijdens uw verblijf in Brugge een van de vele musea of geniet van de prachtige schoonheid van deze onvergetelijke stad vanaf een terrasje.

Dag 3: Brugge – Aalterbrug (37 km of 45 km) | Aalterbrug – Gent

Na het ontbijt aan boord begint u met fietsen vanuit Brugge, zigzaggend door charmante bossen en weilanden. Uw schip wacht geduldig op u halverwege het kanaal tussen Brugge en Gent. Zodra iedereen weer aan boord is, wordt het anker gelicht en kunt u – terwijl u verder vaart naar Gent – genieten van het landschap. ‘s Avonds kunt u een bijzondere rondleiding krijgen door het historische centrum van Gent; vanuit een kleine kanaalboot die langs prachtige gebieden als de Graslei en de Korenlei vaart.

Gent is een levendige universiteitsstad, ook met een rijk verleden. De stad vindt haar oorsprong in de Romeinse tijd, waar ze ontstond aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Deze gunstige ligging zorgde voor een grote welvaart, die in de late 13de en begin 14de eeuw een hoogtepunt bereikte toen de textielindustrie grote rijkdom naar Gent bracht. In het centrum van de stad zijn vele oude patriciërswoningen in al hun glorie bewaard gebleven. In de indrukwekkende Lakenhal (1425) kwamen vroeger textielhandelaren samen. In de grote Sint-Baafskathedraal, die in een aantal eeuwen in verschillende stijlen werd gebouwd, kunt u een aantal meesterwerken van de middeleeuwse schilderkunst bewonderen, waarvan de ‘Aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eyck de bekendste is.

Dag 4: Gent – Dendermonde/St. Amands (40 km of 55 km)

Na een heerlijk ontbijt in Gent fietst u stroomafwaarts door diverse landschappen, langs de Schelde naar Dendermonde, gelegen aan de samenvloeiing van de Dender en de Schelde. Er is maar één manier om het landschap langs de rivier te beschrijven: prachtig! De natuurlijke pracht en praal is zonder twijfel één van de hoogtepunten van de reis. Op dit gedeelte van de Schelde wordt de snelheid van het schip bepaald door de hoogte van het getij. Hierdoor reist u van Dendermonde naar St. Amands óf met de fiets óf met het schip, afhankelijk van het getij. Uiteindelijk brengt u aan boord van het schip een ontspannende nacht door in St. Amands.

Dag 5: St. Amands – Temse – Antwerpen (33 km of 49 km)

Vandaag volgen we de Schelde verder stroomafwaarts door de Temsestreek naar Antwerpen. Door de eeuwen heen was de Schelde van strategisch belang voor de Romeinen, Noormannen, Spanjaarden en Napoleon. Tegenwoordig is het een prachtige waterweg die perfect geschikt is voor fiets-vaarvakanties!

Antwerpen is een levendige havenstad, die wereldwijd bekend staat om diamantenhandel en het is de geboorteplaats van de beroemde schilder Peter Paul Rubens. Deze stad heeft u veel te bieden, waaronder het stadhuis (een van de imposante gebouwen uit de renaissanceperiode) op het historische stadsplein – de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het middeleeuwse Steenkasteel.

Dag 6: Antwerpen

Vandaag blijft het schip in Antwerpen, waardoor u de hele dag hebt om deze cultuurstad met zijn kasseien en Vlaamse barokke meesterwerken te ontdekken. U kunt het Rubenshuis bezoeken, dat wil zeggen: het paleis waar de briljante en veelzijdige kunstenaar met zijn gezin woonde. Op tien minuten loopafstand vindt u in de Onze Lieve Vrouwekathedraal enkele van zijn schilderijen.

Andere ideeën voor een aangename dag, zijn een bezoek aan de beroemde bierbrouwerij van ‘de Koninck’ voor een rondleiding en proeverij. Of ga naar het fascinerende MAS (Museum aan de Stroom) voor een goede dosis kunst! U kunt ook gaan winkelen in het gezellige winkelgebied van Antwerpen. Het diner van vanavond is niet inbegrepen, zodat u in een van de vele restaurants in de stad kunt gaan eten. Indien gewenst, kan uw reisleider of iemand van de bemanning u tips geven.

Dag 7: Antwerpen – Kreekraksluizen | Kreekraksluizen – Tholen (36 km of 20 km)

‘s Ochtends vaart uw schip langs het Schelde-Rijnkanaal en door het enorme Kreekrak sluizenstelsel. Hierna begint uw fietstocht door de prachtige Wouwse Plantage naar Tholen. Tholen was ooit een eiland in het midden van de grote Zeeuwse wateren, waar de bewoners zich met visserij voorzagen in hun levensonderhoud. Tegenwoordig is Tholen meer verbonden met het vasteland, maar de authentieke sfeer heeft het nog steeds: het is nog altijd een schilderachtig dorp met veel overblijfselen uit het verleden.

Dag 8: Tholen – Willemstad (44 km or 36 km) | Willemstad – Dordrecht 

Uw fietstocht vanuit Tholen gaat vandaag door het gezellige Oud-Vossemeer naar Willemstad, een oude vestingstad aan het Haringvliet, dat de inlaat van de Noordzee vormt. Van hieruit gaat u weer aan boord voor een gezellige middagvaart naar Dordrecht, een van de oudste steden van Nederland. ‘s Avonds leidt uw reisleider u door de stad om levendig over de geschiedenis te vertellen.

U overnacht in de haven van Wolwevershaven, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1609, toen het zich ontpopte tot een handelscentrum voor wol-wevers.

Dag 9: Dordrecht – Alblasserdam (waterbus) | Alblasserdam – Kinderdijk – Schoonhoven – Vianen (32 km of 57 km)

Vandaag begint uw dag met een stukje varen met de ‘waterbus’, een snelle veerboot die u en uw fiets in slechts 10 minuten naar Alblasserdam brengt. Vanaf hier is het nog maar een paar minuten fietsen voor u Kinderdijk bereikt, bekend staat om de rij van 19 historische molens. Eentje ervan kunt u bezoeken, dus camera’s niet vergeten.

De molens zijn gebouwd in de 18e eeuw om water uit de lage Alblasserwaardse polder te pompen. Van Kinderdijk fietst u via Schoonhoven naar Vianen, een vestingstadje aan de Lek, waar u overnacht en waar u na een heerlijk diner op uw gemak de omgeving kunt verkennen.

Dag 10: Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (37 km of 47 km)

Terwijl u geniet van het ontbijt, vaart het schip naar Breukelen waar u van boord gaat om uw laatste fietsdag te beginnen. U rijdt langs de Vecht in een gebied dat bekend staat om zijn prachtige herenhuizen, kleine kastelen en indrukwekkende huizen met uitgestrekte tuinen. Na een ritje door de dorpen Nieuwersluis, Loenen en Vreeland komt u aan bij Nigtevecht waar u uw smaakpapillen kunt verwennen met een bezoek aan een traditionele kaasboerderij. Vervolgens fietst u door het historische stadje Muiden naar Amsterdam, waar u uw mooie schip voor de laatste keer in de Amsterdamse haven tegenkomt.

Dag 11: Amsterdam

Einde van de reis: afscheid en van boord gaan, na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Een gedetailleerde fietskaart, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2024
Hutsoort Voor Gandalf Fleur
2-persoonshut 2 pers. € 1699 € 1899 2-persoonshut voor alleengebruik 1 pers. € 2548,50 € 2848,50 3-persoonshut 3 pers. € 1639 Niet beschikbaar
Inbegrepen in deze reis
 • 11 dagen/10 nachten
 • 10 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 9 x driegangendiner
 • Koffie en thee
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging
 • Dagelijkse briefings
 • Volledig begeleide fietstochten
 • Enkele korte wandeltochten
 • BBT fietskaart (1 per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Fleur: Fietshelm
 • Vergoedingen voor veerboten/Waterbus
 • Wi-Fi
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner in Antwerpen
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Gandalf: Huur van een helm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Toegangsprijzen en excursies
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Fietsen/e-bikes

Gandalf

 • De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Velo de Ville C100, met een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 makkelijk te bedienen versnellingen (Shimano Nexus), handremmen, een in hoogte verstelbaar gel-zadel, een slot op het frame en fietstas. Alle fietsen hebben 28 inch wielen. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1,90 m en groter) hebben we enkele traditionele herenmodellen (met horizontale stang) beschikbaar.
 • De e-bike is een Velo de Ville CEB 200 (of een vergelijkbaar merk/model) met 7 versnellingen (Shimano Nexus), 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn alleen beschikbaar op aanvraag (beperkte voorraad).
 • Fietshuur is optioneel. U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar). U kunt een parkeerplaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
 • Prijzen van andere fietsen (bijv. kinderfietsen, slip streamers/aanhangfietsen, tandemfietsen, fietskarretjes etc. en (achterop) kinderzitjes) zijn op aanvraag.

 

De Fleur

 • De fietsen zijn van het merk Gudereit met 11 versnellingen, handremmen, slot en fietstas.
 • De e-bikes zijn van het merk Gudereit EC-4 met 8 versnellingen, handremmen, slot en fietstas (alleen op aanvraag, beperkt aantal (6 stuks) beschikbaar).
 • Het meenemen van een eigen fiets/e-bike is niet mogelijk, vanwege ruimtegebrek aan dek. Alleen voor speciale fietsen is dit, alleen mogelijk na overleg en indien plaats beschikbaar.
 • Let op: op deze reis is het niet mogelijk om extra e-bikes te huren

 

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2024

2024:

GANDALF:

 • Huurfiets €132 per reis
 • Huur e-bike: €319 per reis – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: een helm kan worden gehuurd voor € 10 per reis, alleen van te voren te reserveren en te betalen.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per reis (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25 per reis (alleen vooraf te boeken)
 • Klik op de link voor meer informatie over de aansprakelijkheidsbeperking.
 • Parkeren eigen fiets: € 13,75 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 34,65 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)

 

FLEUR (prijs incl. helm en aansprakelijkheidsbeperking):

 • Huurfiets Premium: €143 per periode
 • Huur E-Bike Premium: €352 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Vervoer tussen Amsterdam en Brugge: er is een goede treinverbinding tussen deze twee steden. Bezoek www.nsinternational.nl voor dienstregelingen, tickets of meer informatie.Beschikbare schepen voor deze reis

Boutique schip Gandalf België, Nederland

Ramen die open kunnen

Zelfvoorzienend (zonnepanelen)

Derde bed beschikbaar

Twee zonnedekken

max. 20 gasten
10 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Boutique schip Fleur België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Gratis koffie en thee gekoeld (bruisend) water 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 20 gasten
10 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Het beste van Nederland en België Vanuit Amsterdam of Brugge

Fiets door Holland & Vlaanderen

Bezoek Amsterdam, Gent & Brugge

Bezoek de molens van Kinderdijk

Schepen tot max. 68 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
3 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Brugge
Amsterdam – Brugge of Brugge - Amsterdam Het mooiste van 2 landen

Fietstochten door Holland & Vlaanderen

Bekende steden Antwerpen & Brugge

Mooie vaartocht door de grachten van Gent

Premiumschepen met 20 tot max. 40 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
16 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Maastricht
Amsterdam - Maastricht of Maastricht - Amsterdam Ontdek de rivieren van Nederland

Ontdek de groene rivierlandschappen

Historische steden Utrecht & Maastricht

Levendige gastvrijheid in Limburg

Schepen met max. 20 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
11 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Amsterdam – Brugge of Brugge- Amsterdam Relax

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.