Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Corona internationaal reizen

Covid-19: Reizen binnen de EU

Elke reiziger moet voldoen aan de eisen die de overheid van het reisland stelt. Alleen als de reisorganisator de geboekte reis niet kan uitvoeren vanwege door de overheid opgelegde beperkingen of als een volledig gevaccineerde reiziger bij aankomst in het reisland toch vier of meer dagen in quarantaine moet doorbrengen, is het mogelijk om de reis kosteloos te wijzigen of te annuleren.

Indien de reisorganisator de reis kan uitvoeren, maar de gast niet kan of wil deelnemen, kan de reiziger de reis alleen annuleren tegen betaling van de geldende annuleringskosten.

Daarom is het belangrijk dat de reiziger zorgvuldig nagaat of hij/zij voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van het reisland. Als u aan deze eisen voldoet, kunt u ook deelnemen aan de Boat Bike Tours reis en kunt u inchecken op het schip. Eenmaal in het reisland en aan boord kunnen daar nog bepaalde regels gelden, zoals het dragen van maskers, de 1,5-meter-afstandsregel e.d.

Omdat dit nuttig is voor iedereen die een reis bij Boat Bike Tours heeft geboekt, hebben wij een overzicht samengesteld van de belangrijkste officiële informatiebronnen voor een aantal reislanden waar fietscruises worden georganiseerd. U vindt voor elk land links naar de officiële website van de regering van dat land met o.a. eisen m.b.t. het inreizen, actuele Corona-regels in het land, naar een lijst waar u de ambassade van uw land in het reisland kunt vinden zodat u indien nodig contact met hen kunt opnemen en verder andere nuttige informatie m.b.t. internationaal reizen.

De links in de volgende lijst zouden “tijdloos” moeten zijn en werden bijgewerkt op 1 maart 2022, maar zijn onder voorbehoud en wellicht onderhevig aan toekomstige wijzigingen door de autoriteiten.

ALGEMEEN

Reisadviezen van de Nederlandse overheid voor buitenlandse bestemmingen:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Reisadviezen voor tal van Europese landen – website ANWB:
https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer

Reizen naar / binnen NEDERLAND

Update: 14 april 2022

Het openbare leven in Nederland is weer genormaliseerd: er is geen verplichting om uw vaccinatie- noch teststatus te tonen bij binnenkomst van restaurants, musea, winkels etc. Ook het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht, maar vrijwillig.

Nederlandse regering (officiële website):
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Regels voor het reizen naar Nederland vanuit het buitenland:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen

Belgische ambassade in Nederland:
https://netherlands.diplomatie.belgium.be/nl

Toeristische informatie – Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen NBTC
https://www.holland.com/be_nl/toerisme.htm

Reizen naar / binnen BELGIË

De Belgische regering heeft besloten dat vanaf 7 maart “code geel” binnen België geldt. Dat houdt o.a. in dat het bijv. in horeca, winkels en musea niet meer nodig is om bij binnenkomst een bewijs van vaccinatie of een negatief testresultaat (Covid Safe Ticket) te tonen. Het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht in openbaar vervoer en zorginstellingen en wordt aanbevolen in drukke publieke binnenruimtes.

De algemene verplichting om een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen vervalt. Het PLF is enkel nog verplicht voor wie met een vervoerder naar België reist vanuit een derde land dat niet op de witte lijst van de Europese Unie staat: deze verplichting vervalt dus voor inwoners van de EU.

Wie niet in België woont (burgers van een EU-land en niet-EU-burgers uit een derde land dat niet op de witte lijst van de Europese Unie staat) mag naar België reizen indien zij/hij beschikt over een geldig COVID-certificaat (vaccinatie, test of herstel): voor hen is er geen test- of quarantaineverplichting meer.
(Update van deze alinea’s over België op 7 maart 2022).

Belgische regering – officiële website:
https://www.info-coronavirus.be/nl/

Regels voor het reizen naar België vanuit het buitenland:
https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Officiële informatie m.b.t. Coronamaatregelen in België:
https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

Nederlandse ambassade in België:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/over-ons/ambassade-in-brussel

Toeristische informatie – Toerisme Vlaanderen:
https://www.visitflanders.com/nl/?country=nl_NL

Reizen naar / binnen DUITSLAND

Toegang vanuit niet-EU-landen en EU-lidstaten alsook met de EU geassocieerde landen (Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) is alleen zonder enige beperking mogelijk voor volledig gevaccineerde personen voor welk doel dan ook (inclusief bezoek of toerisme). Met ingang van 3 maart 2022 geldt geen enkel herkomstland nog als “hoog-risico-land”: hoeft geen enkele reiziger na binnenkomst meer verplicht in quarantaine. Toegangsregels (afhankelijk van het land van herkomst) gelden voor alle reizigers bij binnenkomst in Duitsland.

Update 7 maart 2022: De Duitse Bondsregering heeft een vijf-stappen-plan voor opheffing van de beperkende Corona-maatregelen gepubliceerd. Dat plan houdt in dat het openbare leven bij een gunstig verloop van de pandemie vanaf eind maart / begin april 2022 weer nagenoeg zijn normale loop van nemen. Meer informatie (helaas alleen in het Duits) op de website van de Duitse Bondsregering:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/fuenf-oeffnungsschritte-1872120.

Regels voor het reizen naar Duitsland vanuit het buitenland:
https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit

Officiële informatie m.b.t. Coronamaatregelen in Duitsland (Duits):
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus.html

Vind uw ambassade in Duitsland (Engelstalige website):
https://www.embassypages.com/germany

Duits Verkeersbureau (Duitse website)
https://www.germany.travel/de/startseite.html

Reizen naar / binnen FRANKRIJK

De Covid-19-beperkingen aan de Franse grens zijn op 12 februari 2022 versoepeld voor volledig gevaccineerde reizigers. De voorwaarden voor toegang tot het Franse grondgebied worden bepaald door de classificatie van de landen van vertrek (landen en gebieden op de “groene” en “oranje” lijsten) die hier zijn aangegeven: https://www.interieur.gouv.fr/covid-19-international-travel.
Voor gevaccineerde reizigers zijn bij aankomst geen tests meer nodig. Het bewijs van volledige vaccinatie is voldoende om in Frankrijk aan te komen, ongeacht het land van herkomst.
Voor niet-gevaccineerde reizigers blijft de verplichting bestaan om een negatieve test voor te leggen om naar Frankrijk te reizen, maar de maatregelen bij aankomst (test, isolatie) worden opgeheven wanneer zij uit landen komen die op de “groene” lijst staan, gekenmerkt door een matige circulatie van het virus.
Wanneer niet-gevaccineerde reizigers afkomstig zijn uit een land van de “oranje” lijst, moeten zij nog steeds een dwingende reden kunnen voorleggen die hun komst naar het Franse vasteland rechtvaardigt en kunnen zij nog steeds worden onderworpen aan een steekproefsgewijze test bij aankomst. Reizigers die positief worden bevonden, moeten zich isoleren.

Update 7 maart 2022: De Franse autoriteiten hebben aangekondigd dat het vanaf 14 maart 2022 niet meer nodig is om een bewijs van vaccinatie of een negatief testresultaat (Pass Vaccinal) te tonen bij het betreden van onder meer restaurants, winkels en musea. Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in het openbaar vervoer en in de gezondheidszorg en wordt aanbevolen in drukke openbare binnenruimtes.

Franse regering – officiële website (Frans):
https://www.gouvernement.fr/

Franse regering (Engels):
https://www.diplomatie.gouv.fr/en/

Regels voor het reizen naar Frankrijk vanuit het buitenland:
https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coming-to-france-your-covid-19-questions-answered/
en
https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

Hoe reizigers uit het buitenland een Frans COVID-certificaat kunnen verkrijgen (Engels):
https://www.sante.fr/how-to-obtain-a-french-health-pass
en:
https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coming-to-france-your-covid-19-questions-answered/procedure-for-non-european-nationals-to-obtain-a-valid-covid-certificate-in/

Officiële informatie over Coronamaatregelen in Frankrijk (Engels):
https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coming-to-france-your-covid-19-questions-answered/

Vind uw ambassade in Frankrijk (Engels):
https://www.embassypages.com/france

Frans Verkeersbureau – Explore France (Nederlands):
https://nl.france.fr/nl