Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Dagelijkse routine

Elke dag staat er een voedzaam en gevarieerd ontbijtbuffet klaar, waarna u zelf uw lunchpakket (broodjes, snack, fruit en iets te drinken) kunt samenstellen. Meestal verlaat u het schip tussen 8.30 en 9.30 uur. Terwijl het schip naar de volgende haven vaart, vertrekt u op de fiets, over veelal rustige paden en wegen en langs alle interessante bezienswaardigheden.

Dagelijkse fietstochten
De dagelijkse fietsafstand varieert – afhankelijk van uw reis – van ongeveer 25 tot 60 kilometer. Elke dag heeft u veel tijd om bezienswaardigheden te bezoeken, de steden en dorpen te verkennen, te genieten van een pauze in een café of een bezoek te brengen aan één van de vele bezienswaardigheden en hoogtepunten onderweg. Aan het einde van uw fietsdag zal de bemanning u verwelkomen wanneer u terugkeert naar het schip. U kunt uw ervaringen delen met de andere gasten (van over de hele wereld) en praten over de ontdekkingen van de dag!

Verblijf aan boord
Als u geen zin heeft om een dag te fietsen, blijf dan gewoon aan boord en geniet van het uitzicht op het voorbijglijdende landschap. Zoek gewoon een mooi plekje op het zonnedek of in de salon. Dat is wat zo perfect is aan onze fiets-vaarvakanties! Omdat het schip niet helemaal parallel aan de fietsroute kan varen, kunt u niet halverwege stoppen tijdens de fietstocht en weer aan boord komen. Als u besluit aan boord te blijven, wordt u verzocht ook ‘s morgens uw lunchpakket te maken, want er is geen service tijdens de vaartocht. De bemanning zal druk bezig zijn met het bereiden van het diner of het schoonmaken van de hutten.

‘s Avonds
‘s Avonds wordt er een heerlijk driegangendiner geserveerd. Diverse dranken (zoals koffie, thee, bier, wijn, water, frisdrank) zijn aan de bar verkrijgbaar (tegen een vast bedrag). De rest van de avond kunt u doorbrengen in de salon, aan de bar of buiten op het dek. De reisleiders vertellen u over de fietstocht van de volgende dag en er zijn verschillende stadswandelingen (zonder extra kosten) waar u aan kan deelnemen. Natuurlijk, als u liever op eigen houtje op ontdekkingstocht gaat, is dat ook prima. Het schip ligt meestal dicht bij of in het centrum van de stad, zodat de bezienswaardigheden, musea en winkels allemaal op loop- of fietsafstand liggen.

Uw kamer reist met u mee
Een fiets-vaarvakantie is – in veel opzichten – een bijzondere fietsvakantie: Uw hotelkamer vaart mee tijdens uw reis. U hoeft niet elke dag van kamer naar kamer te fietsen en uw bagage uit te pakken. U verblijft elke nacht in hetzelfde bed en heeft elke dag een nieuw uitzicht!