Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Hebt u uw koffers al gepakt of twijfelt u nog of u op vakantie zal gaan? Dit jaar is alles anders als het gaat om reizen. Maar gelukkig is er steeds meer mogelijk! Daarom willen we u graag wijzen op de schoonheid van onze buur(t)landen: Duitsland en Frankrijk! Gaat u mee op een ontspannen én actieve fiets-vaarvakantie langs prachtige natuurgebieden, geschiedenisrijke steden én wijngaarden vól met de fijnste wijnen!

Hieronder leest u vijf redenen waarom een fiets-vaarvakantie op en langs de Duitse en Franse rivieren een onvergetelijke ervaring is:

Bekijk onze reizen in Duitsland

 

1. Gezellige en comfortabele schepen

Tijdens onze reizen, maakt u overdag de prachtigste fietstochten in een unieke omgeving en elke avond overnacht u aan boord van een aangenaam hotelschip. De schepen in onze vloot zijn comfortabel ingericht, met veel aandacht voor detail. In het vaargebied rond de Rijn, Moezel, Neckar en Saar zijn de authentieke Patria en de gezellige Quo Vadis uw accommodatie. De charmante Fleur neemt u mee door de Seine Vallei. U reist in kleine groepen, waardoor u snel uw medereizigers leert kennen en leuke gesprekken voert. Sommige gasten worden zelfs vrienden! Bij Boat Bike Tours vinden wij een een goede service en een vertrouwde, persoonlijke sfeer aan boord ontzettend belangrijk.

2. De beste uitzichten

De landschappen langs de Moezel, Saar, Rijn en Neckar behoren tot de mooiste van Duitsland. Deze rivieren kronkelen tussen glooiende heuvels en langs steile hellingen door een landschap vol historische gebouwen. In Frankrijk zorgt de Seine voor de beste uitzichten! Prachtige velden vol zonnebloemen of lavendel zover het oog reikt, charmante middeleeuwse stadjes en slaperige Franse dorpjes. Alles vanaf uw hotelschip of fiets – de ideale combinatie! Vanaf het schip kunt u in alle rust genieten van de omgeving met een verfrissend drankje op het zonnedek. Op de fiets zit u er juist midden in, waardoor u het landschap met zijn kleuren en geuren van dichtbij beleeft. Het zal u verbazen hoeveel meer u op deze manier van reizen ervaart, dan wanneer u met de auto onderweg bent!

3. Rustige fietspaden en verharde weggetjes

De fietsroutes langs de rivieren van Midden-Duitsland behoren tot de mooiste van het land. En ze zijn zo ontspannen om overheen te fietsen! Dit is niet alleen omdat ze goed onderhouden en netjes bewegwijzerd zijn; ze leiden ook bijna uitsluitend door vlak terrein, altijd langs de oevers van de rivieren. Natuurlijk kan er ook worden gekozen voor een omweggetje door de heuvelachtige omgeving! Het fietsen door de Seine Vallei gaat voornamelijk over rustige landwegen, buiten de gebaande paden om, maar her en der zit er wel een pittig klimmetje in. Het fijne daarvan is wel, dat na iedere inspanning er wel weer een heerlijk rustpunt is.

4. Landschappen als uit een sprookjesboek

Historische marktpleinen met vakwerkhuizen, rustieke wijnlokalen en imposante kastelen op ruige hellingen: zo stelt u zich vast het landschap voor waarin de sprookjes van de gebroeders Grimm zich afspelen. Een goed voorbeeld hiervan is de oude binnenstad van Saarburg, die naast pittoreske gebouwen ook een spectaculaire waterval midden in het centrum heeft. De Romeinen drukten hun stempel op deze omgeving, wat vooral te zien is in Trier, de oudste stad van Duitsland. Bewonder de beroemde Porta Nigra en indrukwekkende Kaiserthermen. In Frankrijk zullen de koninklijke kastelen in Fontainebleau en middeleeuwse stadjes als Moret-sur-Loing met hun eeuwen oude kloosters en abdijen ervoor zorgen dat het voelt alsof u zich in een ridderverhaal bevindt.

5. Voor (toekomstige) wijnkenners

Het gebied tussen de Rijn en de Moezel is een van de belangrijkste wijnbouwgebieden in Duitsland en daarom is er bijna geen manier om het onderwerp ‘wijn’ te omzeilen. Bekijk hoe de beroemde Rieslingwijn aan de Moezel wordt verbouwd en bezoek de grote wijnkelders aan de Rijn en de Neckar. Het is zo bijzonder te ervaren dat deze wijnbouwers met hart en ziel over hun vak praten. Het zorg voor nieuwe inzichten en daarbij proeft u deze geweldige wijnen direct in het gebied waar ze gerijpt zijn. Wat een genot! Frankrijk heeft uiteraard ook diverse noemenswaardige wijngebieden; de Champagne, Beaujolais, Bordeaux, Chablis in Bourgondië, en Cabernet sauvignon en Syrah in de Provence… Teveel om op te noemen, laat staan, ze allemaal te proeven!

Onze mooiste reizen door de Duitse rivierlandschappen en aangrenzende wijngebieden:

Moezel en Saar: van Saarburg naar Koblenz (of omgekeerd)

De Moezel en Saar slingeren zich door heuvelachtige landschappen van de ene historische plaats naar de andere. Op de top van de met wijn begroeide hellingen torenen imposante kastelen en historische burchten hoog uit boven het landschap. Tijdens deze reis komt u fietsend en varend elke dag op een nieuw stukje van dit magische gebied. U bezoekt steden met een rijke geschiedenis, geniet van de unieke culturele hoogtepunten en proeft de bijzondere wijnen uit deze zonovergoten hoek van Duitsland.

Rijn en Neckar: van Koblenz naar Bad Wimpfen (of omgekeerd)

De Boven Midden-Rijn is beroemd om zijn geschiedenis, kastelen en middeleeuwse steden zoals Koblenz en Mainz. De grote verrassing op deze reis is de minder bekende Neckar-Vallei. Het gebied zal u vast en zeker gelijk betoveren met zijn schoonheid en sfeervolle historische stadjes. Marbach en Eberbach, de romantische universiteitsstad Heidelberg en het idyllische kuuroord Bad Wimpfen laten u iedere dag genieten! Ook het charmante landschap van de Midden-Rijn, met de Loreley-rots en enkele van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Duitsland zullen zeker indruk maken.

Moezel en Saar: van Cochem naar Metz (of omgekeerd)

Deze reis voor levensgenieters loopt door het romantische Moezeldal, waar u de omgeving op en rondom de Moezel verkent – fietsend en varend door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Panoramische uitzichten op de schilderachtige hellingen en iedere dag staat er weer een nieuwe fietstocht door dit historische landschap op het programma. Het is een unieke belevenis te fietsen in de voet- en wagensporen van de Romeinen. Bezoek interessante culturele monumenten, schilderachtige stadjes en proef de wereldberoemde Rieslingwijnen uit deze regio bij een van de lokale wijnmakers.

De actieve én ontspannen reis met de Fleur door de pittoreske Franse landschappen:

Varen over de Seine: van Parijs naar Montargis (of omgekeerd)

De charmante Fleur volgt de Seine stroomopwaarts, in zuidelijke richting. U fietst en vaart door een regio met een rijke, koninklijke geschiedenis, met als prachtig voorbeeld het kasteel van Fontainebleau, met omringende bossen en indrukwekkende tuinen. U bezoekt het schildersdorp Barbizon, het charmante vestingstadje Moret-sur-Loing, vervolgens via het Canal du Centre naar de prachtige middeleeuwse stadjes Ferrières met zijn prachtige klooster en Château-Landon met de Abdij van Severin. Severin. De eindbestemming is Montargis, een pittoresk stadje met bloemrijke grachten. Onderweg geen wijnbouwers of bottelaars, maar zeker wel voldoende wijn om te proeven!

Wij helpen u graag

Hebt u nog vragen over ons reisaanbod, mail of bel ons op +31 (0) 20 72 35 400. We geven graag advies over uw perfecte fiets-vaarvakantie en kunnen een vrijblijvend voorstel doen.

 

Reizen in Frankrijk