Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Waarom zien wij op onze reizen zo vaak mensen terugkeren? Er is iets wat hen zo goed bevalt dat ze niet genoeg kunnen krijgen van een fiets- vaarvakantie. De Nederlandse Janneke Wallin – al sinds 2010 woonachtig in Zweden – is zo iemand. Samen met haar Zweedse man voer zij mee met de reizen Noord-Holland en Friesland en Friesland en Terschelling. “Ik kan geen reden bedenken waarom je niet mee zou gaan op een fiets- vaarvakantie.”

Plan uw reis

 

Heerlijk om te fietsen zonder bagage

“Dit soort reizen was precies waar we naar op zoek waren. Ik wist wat ik wilde en toen in googelde, kwam ik bij Boat Bike Tours uit. We wilden namelijk heel graag een fietsvakantie houden, maar zaten met de bagage. Dus zochten we een fietsvakantie in Nederland waarbij je niet zelf je bagage hoeft mee te nemen. Dan is een fiets- vaarvakantie perfect natuurlijk. Het voordeel van zo’n boot is dat je je eigen hut hebt, die kun je gewoon een beetje huiselijk inrichten. Je zit daar een hele week, dat vind ik wel fijn.”

Je ziet zoveel van de omgeving

“Het is heel leuk om door mijn mans ogen Nederland te zien, hij is Zweeds. Dan heb je ergens een trapje omhoog naar een kanaal en vraagt mijn man: ‘Hoezo?’ Ik zie het probleem dan niet, maar zo’n trapje naar het water schijnt niet normaal te zijn. Zelf voel ik me wel absoluut toerist, ik fiets ook niet elke dag meer in Nederland.

Je ziet zoveel tijdens de reizen

“De Friesland en Terschelling reis is supermooi met gezellige dorpjes, echt hartstikke leuk. We zijn naar het Eise Eisinga Planetarium geweest in Franeker. Dat was heel interessant. Het is super uniek dat iemand meer dan 200 jaar geleden zo’n planetarium bedacht en ontworpen heeft dat nog steeds werkt. Dat is best absurd. Dan heb je toch wel echt het intelligentieniveau van Einstein, maar die is een stuk bekender. Het Jopie Huisman Museum in Workum was ook écht heel erg leuk. Ik ben helemaal niet iemand die het zo super vindt om naar schilderijen te kijken, maar ik moet zeggen dat hij op een wel heel bijzondere manier schilderde. Waarbij zelfs ik dacht: goh wat een mooie schilderijen.”

Boten, pondjes en smalle fietspaadjes in Friesland

“Ik houd van boten; water en boten vind ik echt práchtig. Ongelooflijk dat er zo veel bootjes varen. Pontjes vind ik ook erg leuk. We fietsten over een fietspad door de weilanden van hooguit 50 cm breed. Nederland staat zo bekend om zijn fantastische fietsinfrastructuur, vooral hier in Stockholm zijn ze daar behoorlijk mee bezig. En dan kom je op een fietspaadje van 50 cm, ik lach me dood. Natuurlijk is zo’n paadje niet om dagelijks op en neer te fietsen naar je werk; het lag midden in de natuur en dat is heel leuk.”

Elke dag een duik

“Als we ‘s avonds terugkwamen van het fietsen, vond ik het heerlijk om gewoon van de boot zo het water in te springen. Het was die week namelijk erg warm. Dat deed ik elke dag. Hartstikke leuk, elke dag even zwemmen. Hoewel ik het mooiste wel het zwemmen in zee vond, op Terschelling.”

Gezelligheid aan boord van de Lena Maria

“Het was heel gezellig aan boord van de Lena Maria, ondanks dat mijn Duits niet zo goed is. Als lerares Zweeds vind ik talen heel interessant, dus het is grappig om een beetje te proberen Duits te spreken. Er waren ook twee mensen uit Luxemburg met wie ik probeerde Frans te praten, wat niet echt lukte. Aan boord van de Lena Maria waren 24 gasten en daardoor hadden we best wat contact met andere mensen op de boot en bij de maaltijden wisselden we van plaats. Dat was leuk.”

Je hebt keuze uit lange en korte route

“Ik doe echt mijn best om veel mondelinge reclame voor jullie te maken hier in Zweden. Als je in Zweden van fietsen houdt, is dat meteen 300 km per dag. Maar de ongetrainde partner houdt daar niet van. Dan zeg ik: boek zo’n vakantie bij Boat Bike Tours. Je krijgt een route van 40 of 50 km en die kun je verlengen, dat is geen probleem. Dan ga je gewoon wat verder fietsen. Die knooppunten zijn echt fantastisch, je kunt heel makkelijk zelf aanpassingen doen. Het zijn superleuke vakanties, ga er alsjeblieft mee door!”

Is uw interesse gewekt?

Dat hopen we natuurlijk. Met veel plezier verwelkomen we u aan boord van een van onze schepen. Onze reisexperts staan voor u klaar om de perfecte reis voor u te vinden. Neem contact met ons op en vraag meer informatie aan.

Plan uw reis