Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Op vakantie gaan, is niet alleen leuk, het is ook een van de beste manieren om te leren over andere culturen en de geschiedenis van een land. Veel reisgezelschappen uit binnen- en buitenland kiezen er juist om die reden voor om met Boat Bike Tours mee te gaan: ze willen hun gasten een unieke ervaring geven die leren met plezier combineert.

In 2019 reisde een groep van de Universiteit van Alaska Fairbanks, met ons mee om de rijke culturele geschiedenis van Nederland te ervaren. Lees het interview met Michelle Bartlett, directeur van Summer Sessions en Lifelong Learning aan de Universiteit van Alaska, en ontdek wat haar inspireerde om de reis te organiseren en wat haar hoogtepunten waren.

Bekijk de reis

 

Hoe bent u bij Boat Bike Tours gekomen en wat inspireerde u om deze reis te organiseren?

Het educatieve reisprogramma van de Universiteit van Alaska Fairbanks organiseert reizen over de hele wereld voor (gepensioneerde) professionals. Dit was onze eerste fiets-vaarvakantie. We proberen telkens zoveel mogelijk te weten te komen over de natuurlijke, culturele en politieke geschiedenis van het land dat we bezoeken. Ik kende vrienden die een reis van Amsterdam naar Brugge met Boat Bike Tours hadden gemaakt en ik wilde zelf altijd al eens een vaarvakantie maken. Dus dat heeft me wat gerichter doen zoeken.

Hoe verliep de voorbereiding en organisatie?

Ik kwam in contact met Jossie, productmanager bij Boat Bike Tours. Samen bedachten we een route die geschikt was voor onze groep. We wilden er zeker van zijn, dat de reis minstens twee weken zou duren, omdat mensen vanuit de VS naar Nederland vlogen en even tijd nodig hadden om bij te komen van hun jetlag. En ook wilde ik er zeker van zijn dat we zoveel mogelijk tijd zouden hebben om alles te zien en te ervaren. Ik liet de gehele organisatie en het dagprogramma aan Jossie over, waarbij ik haar de vraag stelde: “Als je favoriete neef die in het buitenland woont met zijn gezin twee weken bij je op visite zou komen, wat zou je ze dan willen laten zien en laten ervaren?”

Voor onze komende reis zijn we de route aan het aanpassen om meer te kunnen fietsen. Een paar van de deelnemers zijn namelijk fanatieke fietsers, dus heeft Jossie extra mogelijkheid in het dagprogramma opgenomen, waardoor ze zelf op verkenning kunnen gaan. We hebben ook een aantal begeleide fietstochten voor wie mee wil. Hierbij voegen we nog een excursie naar het centrum van Den Haag aan toe. De mensen uit onze reisgroep zijn namelijk erg geïnteresseerd in de politieke geschiedenis van Nederland en in het Internationaal Gerechtshof.

Wat waren de hoogtepunten van de reis?

De bemanning! Ik had niet verwacht dat ze zo hun best zouden doen. Hun vriendelijkheid was gewoon geweldig. Harry en z’n hond, en de chef… oh mijn hemel! Ik vertel iedereen die dit jaar meegaat: “Zorg dat je eerst 5 kilo afvalt voordat je aan boord stapt! Dan kun je daarna ongegeneerd genieten van al dat lekkers wat je krijgt!”

En wat waren de meest memorabele excursies?

Eigenlijk hebben alle excursies de culturele en natuurlijke geschiedenis van Nederland met elkaar verweven. Maar voor ons was het culturele hoogtepunt het portret van het Meisje met de Parel van Vermeer in het Mauritshuis.

We gingen ook naar het Anne Frank Huis, een plek die voor mij persoonlijk interessant was, omdat de zus van mijn vader een joodse vluchteling uit Duitsland was die de familie Frank kende. Ook zij was ondergedoken en om haar driejarige dochter te beschermen gaf zij haar aan het Nederlandse verzet. Dat heeft haar leven gered. Mijn tante en haar man werden gedeporteerd en gingen aan het eind van de oorlog met de laatste trein vanuit Westerbork naar Auschwitz. Zij wist een werkkamp in Tsjechoslowakije te overleven en verhuisde na de oorlog met haar dochter naar Amerika.

Bent u geïnspireerd en klaar om uw eigen groepsreis te plannen?

Bij Boat Bike Tours chartert u met veel gemak én voordelig uw eigen schip. Lees hier alle details over het ‘boeken van uw bubbel’.

 

Plan uw trip