Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
Vacature reisleider

Vacature reisleider

Word jij onze nieuwe Reisleider die graag door Europa fietst en vaart?

Op dit moment zijn we niet actief op zoek naar nieuwe reisleiders. Wel nodigen we je uit ons tóch te berichten! Wanneer we dan weer op zoek gaan naar leuke nieuwe reisleiders nemen we eerst contact met jou op.

Hallo, organisatorisch wonder! Houd je van fietsen? En van varen op comfortabele, kleinschalige passagiersschepen? Dan hebben wij een prachtige vacature voor je openstaan: reisleider bij Boat Bike Tours, een unieke reisorganisatie gevestigd in Amsterdam. Wij organiseren fiets-vaarvakanties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Onze gasten zijn afkomstig uit de hele wereld en om ze allemaal een onvergetelijke vakantie te bezorgen, hebben we jou nodig.

Voor al onze reizen geldt: jij organiseert, regelt, fietst en vaart

Samen met onze gasten verblijf je op een van onze comfortabele passagiersschepen. Dit is jullie luxe, varende hotel. Overdag fietsen de gasten (soms met en soms zonder jou) langs mooie routes, die variëren van dertig tot zestig kilometer. Ze komen langs bezienswaardigheden en soms maken ze een uitstapje naar een stad. Uiteraard kun jij over alle delen van de route wel iets interessants vertellen. Je inspireert de gasten en maakt ze nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien en te beleven is.

We hebben twee soorten reizen en jouw rol is bij de ene reis net iets anders dan bij de andere. Op de volgende pagina staat het verschil uitgelegd.

Jij bent een mensen-mens. En een regelaar, een inspirator én een enthousiaste fietser

Onze reisleiders zijn bijzondere mensen, want ze hebben een heel pakket aan talenten en een flinke dosis mensenkennis. Jij past daar prima tussen als je begrijpt wat mensen nodig hebben en het graag voor ze regelt. Als dat niet zo eenvoudig is, raak je niet in paniek, maar blijf je rustig nadenken en vind je uiteindelijk wel een oplossing. Samenwerken met je collega-reisleiders en met de crew van het schip vind je leuk én noodzakelijk voor een goed verloop van de reis. Wellicht ben je ook heel goed in schaken, want een paar stappen vooruitdenken is voor jou een heel natuurlijk proces.

En, omdat het tenslotte fiets-vaarvakanties zijn: je conditie is op peil, dus tientallen kilometers fietsen is voor jouw geen punt. Als je ook het onderstaande lijstje kunt afvinken, ben je nog geschikter voor de functie van reisleider:

→ je spreekt Engels en Duits en bij voorkeur ook één of meerdere andere talen

→ kleine reparaties aan de fiets zijn geen punt voor je

→ met fiets- en navigatie-apps red jij je prima en anders zorg je dat je het snel leert

→ heb je ook nog een afgeronde opleiding bij het IVOR, het Instituut voor Opleidingen in de Reiswereld, dan heb je een streepje voor.

Wat bieden wij jou in ruil voor al je inspanning?

Veel van onze reisleiders werken als zelfstandige, anderen werken op payroll-basis. De meeste reizen duren 7 dagen en het is helemaal aan jou om te bepalen hoeveel weken je wilt werken. Afhankelijk van je ervaring bieden we een dagvergoeding tussen €160 en €200 bruto. Aan boord heb je een eigen hut, soms klein, maar wel knus en comfortabel.

Wie is je nieuwe werkgever?

Je gaat werken bij Boat Bike Tours, een touroperator op het gebied van fiets-vaarvakanties. Wij ontwikkelen eigen reizen en verkopen reizen van partners. Daarbij ligt de focus vooral op de Duitse markt en Engelstalige landen buiten Europa zoals de VS, Canada en Australië.

We zijn gevestigd in Amsterdam Noord, maar daar zal jij niet zo vaak zijn. Jij reist rond in Europa, op luxe schepen, met leuke gasten!

Ja, ben je eruit? Word jij onze nieuwe reisleider?

Solliciteer dan direct, door een mail te sturen naar [email protected]. We zijn vooral benieuwd naar je motivatie en of je voldoet aan de competenties die we in de vacaturetekst hebben genoemd. Mail ons ook als je nog vragen hebt.