Terug naar het overzicht
Frankrijk

Parijs – Epernay of Epernay – Parijs

Geniet van de prachtige Champagnestreek
Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Epernay
Vanaf €1389 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Fiets door de Champagnestreek

Beroemde champagnekelders in Epernay

Parijs, een must voor Europese bezoekers

Premiumschip met max. 24 gasten

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 3 Moeilijkheidsgraad 3
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

De Champagne reis is een fiets- en vaar klassieker die u niet alleen de wereldberoemde stad Parijs laat ontdekken, maar ook de Champagnestreek, wereldberoemd door de productie van gelijknamige wijnen. Elke dag fietst u over kleine landweggetjes (waaronder enkele onverharde of halfverharde wegen en paden), glooiend over de prachtige hellingen van de brede riviervallei, door de heuvels en de wijngaarden van deze regio.

Vanaf het moment dat de Benedictijner monnik Dom Pierre Pérignon in 1670 in de Abdij van Hautvillers de borrelende drank uitvond, is de naam Champagne wereldwijd synoniem voor de allerbeste mousserende wijnen. Dagelijkse fietstochten brengen u naar wijnboerderijen om verschillende champagnes te proeven. Tevens zal u andere prachtige plekjes ontdekken die dit UNESCO-werelderfgoed – de Champagnestreek – te bieden heeft.

Aan het begin of einde van uw reis kunt u Parijs gaan verkennen; een van de mooiste en meest geliefde steden van Europa. Andere hoogtepunten van de reis zijn een bezoek aan de stad Meaux, bekend om zijn brie kazen, en Château-Thierry, het toneel van grote veldslagen in de Eerste Wereldoorlog. Onderweg fietst u door bijna eindeloze wijngaarden aan de glooiende oevers van de Marne en bezoekt u een lokale wijnboer. De tocht start of eindigt in de stad Epernay, de echte hoofdstad van de Champagnestreek. Hier krijgt u de gelegenheid om een van de imposante champagnekelders van de stad te bezoeken.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Begeleid fietsen
Onder begeleiding van een ervaren reisleider bezoekt u, samen met de groep, tijdens de dagelijkse fietstochten interessante plaatsen en bezienswaardigheden. Tijdens de fietstocht hoort u alles over wat u onderweg tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om de fietstochten zelfstandig te fietsen in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord).

Dag tot dag programma Parijs naar Eparnay

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van de aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Dag 1: Parijs

Inschepen en inchecken om 14.00 uur in het centrum van Parijs. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider is er tijd voor een wandeling door Parijs. Na het diner aan boord krijgt u uitleg over het schip, de fietsen en het reisprogramma.

Dag 2: Parijs – Lagny-sur-Marne (38 of 51 km)

U verlaat Parijs met de fiets via de rivier de Marne. Een fietspad leidt langs de hele rivier. U passeert het kasteel van Champs-sur-Marne en fietst door de omliggende tuinen. Het Château de Champs-sur-Marne is kenmerkend voor de vrijetijdswoningen die in de 18e eeuw op het platteland zijn gebouwd, waardoor een nieuwe stijl van leven is ontstaan. Het is een van de meest prachtig ingerichte kastelen van Ile-de-France. De bestemming van vandaag is Lagny, een leuk stadje langs de Marne.

Dag 3: Lagny-sur-Marne – Meaux (22 of 42 km)

Vanuit Lagny-sur-Marne zijn er 2 fietsopties. De eerste kilometers van beide opties zijn bergopwaarts. Indien u kiest voor de korte rit, is de eerste uitdaging de heuvel bij Chalifert. De schip neemt de tunnel door de heuvel, maar de fietsers kunnen hun conditie en spieren voor het eerst testen door de heuvel te beklimmen en deze over te steken met de fiets. Ook op de langere optie is het eerste deel vrij heuvelachtig, omdat u de vallei van de Marne moet verlaten. Later volgt u het kleine Canal de l’Ourq dat door Napoleon is aangelegd om hout, graan en zoet water naar Parijs te vervoeren. De bestemming van vandaag is de stad Meaux, beroemd om zijn ‘Brie de Meaux’ kazen en de prachtige kathedraal St.-Etienne. Overnachting in Meaux.

Dag 4: Meaux – La Ferté-sous-Jouarre (27 of 52 km)

Er zijn vandaag een aantal fietsmogelijkheden. De korte optie leidt u over de heuvels en hellingen van de Marnevallei op de zuidoever van de rivier door bossen en kleine dorpjes. Bij de langere optie blijft u ’s morgens in de vallei van de rivier met een fietstocht door Trilport en Lizy-sur-Ourcq. Later moet u een paar uitdagende heuvels beklimmen waarbij u de vallei verlaat in de richting van Jouarre. In Jouarre kunnen alle fietsers genieten van een zeer mooie presentatie en proeverij van de beroemde Brie de Meaux en Brie noir kazen bij het familiebedrijf Fromagerie Ganot. Diner aan boord en overnachting in La-Ferté-sous-Jouarre of een dorp in de buurt.

Dag 5: La-Ferté-sous-Jouarre – Château-Thierry (40 of 44 km)

Geniet van een ietwat uitdagende fietstocht van La-Ferté-sous-Jouarre naar Château-Thierry. Het eerste deel van de fietsroute leidt u langs de rivier de Marne. Na enkele kilometers neemt u een zijdal en volgt u landweggetjes door verschillende dorpjes. U rijdt verder bergopwaarts tot u uiteindelijk het plateau boven het noordelijke deel van de Marnevallei bereikt. De zijdalen zijn voornamelijk bedekt met bos, op het plateau overheerst de landbouw. Volg de vallei van de kleine rivier de Clignon. Onderweg kunt u de grote Amerikaanse oorlogsbegraafplaats en het Monument bij Belleau op de D82 bezoeken. Begin uw afdaling om Château-Thierry te bereiken. Diner aan boord en overnachting in Château-Thierry. Château-Thierry dankt zijn naam aan het kasteel dat ooit op de hellingen boven de Marne stond. Er zijn nog enkele overblijfselen te zien. De stad was de plaats van twee belangrijke veldslagen: de Slag van 1814 in de Napoleontische oorlogen tussen Frankrijk en Pruisen en de Slag van 1918 aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Château-Thierry is ook bekend als de geboortestad van de wereldberoemde fabelschrijver Jean de la Fontaine.

Dag 6: Château-Thierry – Dormans – Epernay (35 of 50 km)

Tijdens het ontbijt brengt het schip u naar de sluis van de Mont St. Pierre of zelfs iets verder stroomopwaarts naar Dormans. Vandaag gaan we het officiële Champagnegebied binnen. Dormans is een rustig dorp aan de Marne met een kasteel en een kapel ter nagedachtenis aan de slag bij de Marne. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit gebied het toneel van intense gevechten. Een fietstocht over de noordelijke valleihelling naar het dorp Châtillon-sur-Marne beloont de fietser met een prachtig panoramisch uitzicht over de Marnevallei en de wijngaarden van de Champagne. Tijdens de fietstocht ziet u het Château de Boursault, een groot kasteel dat in 1848 werd gebouwd door de weduwe van de heer Cliquot, die haar naam (Veuve Cliquot) gaf aan een beroemde Champagnewijn. Vandaag is er geen diner aan boord, maak uw keuze uit een van de lokale restaurants in de stad.

Dag 7: Epernay rondrit (19 of 26 km)

De laatste halve dag fietstocht voert u langs het rustige kanaal parallel aan de Marne naar Ay en Mareuil-sur-Ay. Terugkeer via Dizy om Hautvillers te bezoeken. Na wederom een redelijk pittige beklimming bereikt u dit pittoreske dorpje van Champagnewijnboeren op de zuidelijke hellingen van de Montagne de Reims. Hoogtepunt is een bezoek aan de kapel met het graf van de monnik Dom Pérignon (1638-1715). Dom Pérignon was verantwoordelijk voor de wijnkelders van een benedictijnenabdij en was de eerste die een aantal wijnbereidingstechnieken toepaste. Hij was de eerste die de druiven zo vermengde dat hij de regionale wijnen verbeterde tot een wijn van uitstekende kwaliteit. De dubbele gisting, kenmerkend voor het maken van champagne, werd ook door hem geïntroduceerd. Dan is het tijd voor de terugtocht naar Epernay. Na de lunch, brengt u een bezoek aan het centrum van Epernay. Samen met Reims is Epernay het belangrijkste wijncentrum van de Champagnestreek, waar drie uitgestrekte wijngebieden samenkomen: de Montagne de Reims, de Côte des Blancs en de Vallée de la Marne. Epernay heeft vele herenhuizen in neo-renaissancestijl of klassieke stijl uit de 19e eeuw, vooral rond de prachtige Avenue de Champagne waar prestigieuze champagnehuizen, zoals Moët & Chandon en Mercier, zijn gelegen. Geniet van een Champagne-proeverij en maak een rondleiding in een van de grote Champagnehuizen.

Dag 8: Epernay

Einde van de reis: ontschepen na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Dag tot dag programma Epernay naar Parijs

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van de aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Onderdelen die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

Alle afstanden zijn ‘geschatte afstanden’ van de aanbevolen fietstochten.

De geplande route is onder voorbehoud van wijzigingen wegens nautische, technische of meteorologische redenen en andere onvoorziene omstandigheden. Indien er laag- of hoogwater is en een route niet kan worden gevaren, behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen met het oog op uw veiligheid (dit kan niet worden geaccepteerd als reden voor een gratis annulering).

Dag 1: Epernay

Inschepen en inchecken om 14.00 uur in Epernay. Na een ontvangst door de kapitein, de bemanning en de reisleider is er tijd voor het passen van de fiets en een kort proefritje.

Na het diner neemt uw reisleider u mee voor een wandeling door Epernay, het grote wijncentrum van de Champagnestreek. Epernay heeft vele herenhuizen in neo-renaissancestijl of klassieke stijl uit de 19e eeuw, vooral rond de prachtige Avenue de Champagne, waar veel prestigieuze champagnehuizen zijn gelegen.

Dag 2: Epernay rondrit (19 of 26 km)

De eerste fietstocht voert u parallel aan het rustige kanaal de Marne naar Ay en Mareuil-sur-Ay. Terugkeer via Dizy om Hautvillers te bezoeken. Na een ietwat uitdagende beklimming bereikt u dit pittoreske dorpje van Champagne-wijnboeren op de zuidelijke hellingen van de Montagne de Reims. Hoogtepunt is een bezoek aan de kapel met het graf van de monnik Dom Pérignon (1638-1715). Dom Pérignon was verantwoordelijk voor de wijnkelders van een benedictijnenabdij en was de eerste die een aantal wijnbereidingstechnieken toepaste. Hij was de eerste die de druiven zo vermengde dat hij de regionale wijnen verbeterde tot een wijn van uitstekende kwaliteit. De dubbele gisting, kenmerkend voor het maken van champagne, werd ook door hem geïntroduceerd. Terugkeer op de fiets naar Epernay. Na de lunch, bezoek aan het centrum van Epernay. Samen met Reims is Epernay het belangrijkste wijncentrum van de Champagnestreek, waar drie uitgestrekte wijngebieden samenkomen: de Montagne de Reims, de Côte des Blancs en de Vallée de la Marne. Epernay heeft vele herenhuizen in neorenaissancestijl of klassieke stijl uit de 19e eeuw, vooral rond de prachtige Avenue de Champagne waar prestigieuze champagnehuizen, zoals Moët & Chandon en Mercier, zijn gelegen. Geniet van een Champagne proeverij en volg een rondleiding in een van de grote Champagnehuizen.

Dag 3: Epernay – Dormans – Château-Thierry (35 of 50 km)

Start de eerste volledige fietsdag langs het kanaal en de Marne. We zullen het Château de Boursault zien, een groot kasteel gebouwd in 1848 door de weduwe van de heer Cliquot, die haar naam (‘Veuve Cliquot’) gaf aan een beroemde Champagnewijn. Een ritje omhoog over de noordelijke helling van de vallei naar het dorp Châtillon-sur-Marne beloont fietsers met een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei van de Marne en de wijngaarden van de Champagne. Vandaag verlaat u het officiële Champagnegebied. U fietst langs de Marne naar Dormans, een rustig dorpje aan de Marne met een kasteel en een kapel ter nagedachtenis aan de slag bij de Marne. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit gebied het toneel van hevige gevechten. De korte fietstocht eindigt in Dormans, waar u zich bij het schip kunt aansluiten. De langere optie eindigt bij de sluis van de Mont St. Pierre. De bestemming van vandaag is Château-Thierry, dat zijn naam dankt aan het kasteel dat ooit op de hellingen boven de Marne stond. De stad was de plaats van de Slag van 1814 in de Napoleontische oorlogen tussen Frankrijk en Pruisen en van 1918 in de Eerste Wereldoorlog. Château-Thierry is ook bekend als de geboortestad van de wereldberoemde fabelschrijver Jean de la Fontaine.

Dag 4: Château-Thierry – La-Ferté-sous-Jouarre (40 of 44 km)

Geniet wederom van een uitdagende fietstocht van Château-Thierry naar La-Ferté-sous-Jouarre. Het eerste deel van de fietstocht voert u langs de rivier de Marne. Na enkele kilometers neemt u een klein zijdal en volgt u landweggetjes door verschillende kleine dorpjes en gehuchten. Onderweg kunt u de grote Amerikaanse oorlogsbegraafplaats en het Monument bij Belleau bezoeken. Volg het riviertje Clignon en rij verder bergopwaarts tot u uiteindelijk het plateau boven het noordelijke deel van de Marnevallei bereikt. De zijdalen zijn voornamelijk bedekt met bos, op het plateau overheerst de landbouw. Begin de afdaling naar La-Ferté-sous-Jouarre in de Marnevallei, waar u het schip ontmoet en overnacht.

Dag 5: La Ferté-sous-Jouarre – Meaux (30 of 52 km)

Na het ontbijt begint uw fietstocht die u over de heuvels en hellingen van de Marnevallei leidt door bossen en dorpjes aan de zuidelijke en noordelijke oever van de rivier. Na enkele kilometers (bergopwaarts!) geniet u van een zeer mooie presentatie en proeverij van de beroemde Brie de Meaux en Brie noir kazen bij het familiebedrijf Fromagerie Ganot. Daarna stapt u weer op de fiets en kunt u kiezen voor een langere of kortere rit naar Meaux. De korte optie leidt u over de heuvels en hellingen van de Marnevallei op de zuidelijke oever van de rivier door bossen en kleine dorpjes. De lange tocht volgt enkele grote bochten van de rivier naar Lizy-sur-Ourcq en Trilport. De bestemming van vandaag is de stad Meaux, beroemd om zijn Brie de Meaux-kazen en de prachtige kathedraal St.-Etienne. Bezoek het historische centrum van Meaux. Vandaag is er geen diner aan boord, dus maak uw keuze uit een van de lokale restaurants in de stad.

Dag 6: Meaux – Lagny-sur-Marne (24 of 45 km)

Bezoek het prachtige stadscentrum van Meaux. Daarna kunt u met de fiets nog een laatste tocht maken, voornamelijk langs de rivier de Marne en het parallelle kanaal. De langere optie leidt langs het Canal de l’Ourq, dat door Napoleon is aangelegd om hout, graan en drinkwater naar Parijs te vervoeren. In de namiddag ontmoet u het schip in Lagny-sur-Marne, een buitenwijk van Parijs, waar u zult overnachten.

Dag 7: Lagny-sur-Marne – Parijs (38 of 51 km)

Vandaag fietst u verder langs de rivier de Marne. Na ongeveer 10 km komt u langs het kasteel van Champs-sur Marne. Het Château de Champs-sur-Marne is kenmerkend voor de vrijetijdswoningen die in de 18e eeuw zijn gebouwd, waardoor een nieuwe stijl van leven is ontstaan. Het is een van de meest prachtig ingerichte kastelen van Ile-de-France. U fietst de hele weg langs de rivieren Marne en Seine naar de aanlegplaats in het hart van Parijs.

Dag 8: Parijs

Einde van de reis: ontschepen na het ontbijt tot 9.30 uur.

Goed om te weten
 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor all dates
2-Persoonshut 2 pers. € 1389 2-Persoonshut voor alleengebruik (max. 1) 1 pers. € 2083,50
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Lunchpakketten
 • 6 x 3-gangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Airco in de hut
 • Dagelijkse fietsinstructie
 • Volledig gegidste fietstochten (vanaf 18 gasten: 2 reisleiders , 2 groepen)
 • Een aantal korte avondwandelingen
 • Kosten voor pontjes
 • Kaartmateriaal voor de fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een fietshelm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Bidon
 • Brie kaasproeverij in Jouarre
 • Champagneproeverij bij de plaatselijke wijnboer
 • Bezoek aan de champagnekelder in Epernay
 • Wi-Fi
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x diner
 • Drankjes
 • Huur fiets of e-bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooi (op eigen verzoek)
 • Entreegelden en excursies (niet genoemd onder ‘Inbegrepen’)
 • Vervoer naar en van de haven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022

2022:

 • Huurfiets Premium: €95 per periode
 • Huur E-Bike Premium: €210 per periode – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Parkeren eigen fiets/E-Bike: het is niet mogelijk om uw eigen fiets/E-bike mee te nemen op dit schip, vanwege te weinig ruimte op het dek.

 

Transfer van Parijs:
Vlakbij de aanlegplaats van het Zwaantje kunt u de metro, tram of trein nemen naar de luchthavens Charles de Gaulle Roissy of Paris Orly.

Meer informatie en online routeplanner:


Transfer van Epernay:

Het SNCF-station ligt op ca. 1 km van de ligplaats van het Zwaantje. Vanaf het treinstation in Epernay kunt u met slechts één overstap in ca. 1 uur en 20 minuten met de SNCF naar het TGV-station Champagne-Ardenne, iets ten zuiden van Reims, reizen. Er is ook een goede, directe (SNCF) verbinding met zowel Reims Centre (23 – 39 minuten) als Paris Gare de l’Est (1 uur en 16 min. – 1 uur en 42 min.). Plan uw route op www.omio.nl of www.trainline.eu.

Taxi van Epernay naar Reims of het TGV-station:
Wij kunnen u taxibedrijf A’Gil aanbevelen. We raden u sterk aan om uw taxi van tevoren te reserveren, vooral met een transfer van Reims of het TGV-station naar Epernay.
Tel.: +33 326 59 01 44 Mobiel: +33 6 80 30 55 89

Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Ruim zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Brugge Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Parijs
Brugge - Parijs of Parijs- Brugge Per fiets door Vlaanderen & Frankrijk

Prachtig fietsen in België en Noord-Frankrijk

Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog

Geniet van Parijs, de Lichtstad

Premiumschepen met max. 20 tot 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 15 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Parijs Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Montargis
Parijs - Montargis of Montargis - Parijs Koninklijke pracht en praal

Fietsen door de bossen van Fontainebleau

Geschiedenis van het kasteel van Fontainebleau

Impressionist Barbizon & Moret-sur-Loing

Premiumschip met max. 20 gasten

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2
Auxerre Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Moret sur Loing
Bourgondië: Auxerre - Moret of Moret - Auxerre Het land van het goede leven

Fietsen door een schitterend landschap

Kunst en cultuur in Sens en Auxerre

Geniet van heerlijke Bourgondische wijnen

Premiumschepen met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 2 Moeilijkheidsgraad 2

Uw gekozen reis:

Parijs – Epernay of Epernay – Parijs

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?