Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Het afgelopen jaar waren de reizen van Boat Bike Tours zonder meer een succes. Gasten konden veilig meevaren op de schepen. Dat komt vooral door de goede aanpak in coronatijd, waar de Amsterdamse touroperator al in een vroeg stadium mee begon. Scheepseigenaren, coronamanagers en reisleiders leefden dit beleid ook nog eens stipt na. Gasten konden hierdoor veilig een fijne reis maken.

Ons beleid bestond uit twee delen”, vertelt Paulus Mooyman, corona officer van BBT. “Deel 1 ging om preventie. Vorig jaar maart hebben we direct uitgezocht aan welke maatregelen we ons moesten houden. We vroegen ook de Beroepsvereniging voor Chartervaart (BBZ) om input. Eind april 2020 waren de maatregelen heel specifiek toegespitst op de situatie op onze schepen.”

Daarnaast moest worden gekeken naar een oplossing voor als er daadwerkelijk een besmetting zou plaatsvinden. “Een schip dat door een van onze rederijen werd verbouwd en bijna klaar was, kon worden gebruikt als quarantaineschip,” vertelt Mooyman. “Als er ook maar enige twijfel was of iemand aan boord – dus een gast of personeelslid – besmet was, dan haalden we diegene direct van boord. Met een taxi langs de teststraat en dan door naar ons quarantaineschip waar mensen zo lang konden blijven als nodig was. Gelukkig hebben we het schip bijna nooit hoeven gebruiken.’

Overleg met GGD, havens en scheepseigenaren
Boat Bike Tours heeft veel partijen betrokken bij haar plannen. De reisorganisatie wilde een zo veilig mogelijke manier van reizen ontwikkelen, waarbij het belangrijk was dat gasten er zo min mogelijk hinder van ondervonden. Daarom zijn de plannen (het beleid en het idee van het quarantaineschip) ook besproken met GGD en verschillende havens, waaronder die van Amsterdam en Rotterdam. Zowel de GGD als de havens stonden positief tegenover de manier waarop Boat Bike Tours haar reizen vorm wilde geven. We hebben inmiddels meerdere controles gehad van de GGD en die beiden met uitstekend resultaat afgesloten”, vertelt Mooyman trots.

Ook belangrijk was, en is nog steeds, het contact met de kapiteins, coronamanagers per schip en reisleiders. Voor het vaarseizoen kregen zij een uitgebreide briefing en training. Nog steeds is er wekelijks contact en worden de schepen bezocht om te checken of iedereen de maatregelen nog handhaaft, om vragen te beantwoorden en om zo nodig regels aan te scherpen of bij te stellen. Door deze manier van werken zijn alle reizen van Boat Bike Tours het afgelopen jaar goed verlopen, zonder corona-uitbraken en met tevreden gasten.

Boat Bike Tours ziet volgend jaar dan ook met optimisme tegemoet. We hebben bewezen dat het kan; veilige reizen aanbieden, waarbij onze gasten toch optimaal kunnen genieten en in de watten worden gelegd, aldus Jan Timmermans, directeur van Boat Bike Tours.