Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Bij Boat Bike Tours krijgen wij wel eens te horen dat onze reizen ‘te duur’ zijn. Maar wat is ‘duur’? Het is een relatief begrip. Wij leggen graag uit waarop onze prijs is gebaseerd en wat er allemaal is inbegrepen. Dan ziet u dat het eigenlijk best meevalt. Zeker in vergelijking met andere aanbieders met verblijf in een hotel.

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Wat kost een fiets-vaarvakantie gemiddeld

Grof gerekend kost een reis bij Boat Bike Tours zo’n €100 tot €175 per persoon per dag. Dat is dan voor alle hieronder genoemde onderdelen: accommodatie op basis van volpension, vervoer, begeleiding en op de Premium-reizen ook nog alle excursies. Het zal u verbazen hoeveel u dagelijks uitgeeft aan een vergelijkbare reis als u alles bij elkaar optelt! Dan verblijft u in een hotel, moet drie keer per dag (uit)eten (waarvan het diner dus 3-gangen!) én alle uitstapjes maken – én zelf regelen. En dan hebt u ook nog iemand nodig die uw bagage vervoert naar het volgende hotel, want dat gaat niet zo gemakkelijk op de fiets!

Waarop is de prijs gebaseerd?

Wij vinden het van belang om u te laten zien wat u allemaal krijgt voor uw geld. De kosten voor een reis zijn bepaald op zes onderdelen:

 1. Unieke beleving
  Wij denken dat de manier waarop Boat Bike Tours zijn reizen uitvoert, uniek is in de branche. Er zijn fietsvakantie-aanbieders waarbij u ook op een schip kunt overnachten en er zijn vaarvakanties, waarop u ook een dagje kunt gaan fietsen. Maar de manier waarop wij onze reizen hebben samengesteld – bijzondere fiets- en vaarroutes, met verblijf aan boord van comfortabele schepen en persoonlijke service; dat is bepaalt die unieke beleving.
 2. Varend hotel – inclusief beddengoed en schoonmaak
  De overnachtingen vinden plaats aan boord van een volledig uitgerust, comfortabel schip. Aan boord van dat schip werkt een professionele bemanning, die er voor zorgt dat u geniet van een heerlijk verblijf. U beschikt over uw eigen hut met fijne bedden, privé badkamer met douche, wastafel en toilet, en een kast voor uw bagage. Het schip reist met u mee, zodat u elke avond slaapt in hetzelfde bed, op een andere locatie.
 3. Eten: ontbijt, lunchpakket en diner
  Tijdens vrijwel alle reizen hebt u iedere dag drie maaltijden inclusief in de prijs: een uitgebreid, gezond ontbijt; een lunchpakket voor onderweg; en een driegangendiner bereid uit verse, veelal lokale producten. Op een aantal reizen is er een avond waarbij wordt gedineerd in een restaurant in de plaats van die dag, omdat die stad of dat dorp waar u dan bent zoveel te bieden heeft, dat uit eten gaan daar bijhoort.
 4. Excursies en veerponten
  Op onze Premium-reizen zijn de excursies in de prijs inbegrepen: omdat wij vinden dat u onder weg iets per se niet mag missen, dan zorgen wij er voor dat de entreekosten inclusief zijn. Op onze volledig begeleide reizen zijn de overtochten met veerponten tijdens de fietstochten in de prijs opgenomen. Omdat er op de meeste plaatsen zo veel keuze is in meer bezienswaardigheden, zijn sommige musea of andere bezoekjes individueel en dus betaalt u deze kosten apart. Op individuele reizen dus ook, omdat u namelijk zelf kunt beslissen hoe uw fietstocht verloopt.
 5. Begeleiding door een reisleider
  Vrijwel op iedere reis gaat er een reisleider met u mee. Op sommige reizen zelfs twee! Deze mensen zijn goed getraind op diverse vaardigheden; ze zijn vraagbaak, steun en toeverlaat, bandenplakker, vooropfietser of bezemwagen, EHBO’er, organisator, verkeersregelaar, probleemoplosser, fotograaf, raadgever… etc. Op de reizen waarop u op eigen gelegenheid fietst en er ook aan boord geen reisleider is, zal de schipper of ervaren crewlid een aantal van deze taken op zich nemen; met uitzondering van het fietsgedeelte. Dat is dan aan u.
 6. Vervoer: uw bagage kan aan boord blijven
  Het schip is uw vervoer en een heel enkele keer gaat u met de bus. Omdat we u zoveel mogelijk willen laten zien van de gebieden waar wij komen, zijn sommige afstanden niet anders te overbruggen dan met het schip. En dat is juist ook zo leuk! Ga lekker ontspannen aan dek of in de lounge, terwijl de landschappen aan u voorbij trekken. Soms wordt er gevaren tijdens het ontbijt, of diner en een enkele keer tijdens de lunch – die daarom dan ook aan boord is. Tijdens de Sail & Bike reizen, kunt u zelfs helpen met zeilen. Op de Sail & Bike tulpenreizen, is het bezoek aan de Keukenhof met de bus inclusief.

En nog meer extra’s inclusief

Op elke reis krijgt u voor uw fietstocht een gedetailleerde fietskaart, routebriefjes, GPS-routes met een handige app (Ride with GPS) en elke avond een uitgebreide briefing. U hoeft dus niets uit te zoeken. U krijgt een handige fietstas met een reparatiesetje voor onderweg, en een bidon zodat u deze telkens kunt bijvullen met water.

Zelfverzekerd – ook uw geld is veilig

Voor onze reizen geldt een SGR-garantieregeling. Dat wil zeggen dat u ervan verzekerd kunt zijn dat uw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als Boat Bike Tours door ‘financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen’. Dat komt erop neer dat als wij in zwaar weer komen te zitten, uw geld in elk geval veilig is.

Is de fietshuur inclusief in de reissom?

Omdat niet iedereen een fiets wil huren, is de fietshuur niet standaard inbegrepen in de reissom. Sommige mensen nemen liever hun eigen fiets mee. Daarbij zijn er naast onze gewone fietsen ook e-bikes beschikbaar en kunnen mensen zelfs – indien beschikbaar en voldoende ruimte aan boord – ook een tandem, driewieler, aanhangfiets of fietskarretje huren. Maar soms zijn er acties, waardoor de fietshuur voor een standaard fiets wél is inbegrepen.

Geven jullie wel eens kortingen?

Zeker wel, naast de speciale acties – zoals de hierboven genoemde ‘fietshuur inclusief’, vindt u op onze last-minute pagina diverse reizen die in prijs zijn verlaagd. Perfect voor mensen die snel kunnen beslissen!

Waar voor uw geld

Terugkomend op ‘duur’; wat u duur vindt, is niet aan ons. Iedereen heeft een ander inkomen en bestedingsruimte.
Bij Boat Bike Tours zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u ‘waar’ voor uw geld krijgt! Ervaar het zelf!

Klaar om ook te komen fietsen?

Dan is het najaar het perfecte moment voor een geweldige fiets-vaarvakantie! Bekijk onze last-minutes of plan uw reis voor 2021 en profiteer van onze vernieuwde flexibele boekingsvoorwaarden. Vraag een offerte aan en kijk wat voor u de ideale vakantiebestemming is.

 

Vraag reisadvies aan