Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Het is de vraag die ons allemaal bezighoudt: hoe zal het leven eruit zien na deze Corona-tijd? Of, hoe slagen we erin om een nieuw normaal te vinden als de reisbeperkingen straks worden versoepeld? Meestal hebben we bij Boat Bike Tours in deze tijd van het jaar onze handen vol aan de start van het vaarseizoen, zo rond april, mei. Maar dit jaar is alles anders. Dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten. In plaats van onze gasten aan boord te verwelkomen, hebben we ons volop voorbereid op de tijd dat we allemaal weer kunnen reizen. Hoe ziet de toekomst eruit? We spraken met drie betrokkenen:

Walter van Berkum bouwt en ontwerpt schepen. Hij is tevens eigenaar van Magnifique II, Magnifique III en de nieuwe Magnifique IV. Tom Stout werkt al jaren als reisleider en is enthousiast over zijn werk, en zorgt met plezier voor onze gasten. Laurens Winkel is de directeur van Boat Bike Tours.

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Veiligheid voorop

“Het staat buiten kijf dat de veiligheid van onze gasten altijd op de eerste plaats komt en we sluiten geen compromissen op dit punt”, benadrukt Laurens. “Daarom richten we onze schepen momenteel zo in, om aan alle nieuwe veiligheidsnormen te voldoen.”

“Ik geloof ook dat gasten geleidelijk aan hun vertrouwen moeten herwinnen,” zegt Tom. Dat weet hij uit zijn ervaring als reisleider: “Zelfs onder ‘normale’ omstandigheden kan het een uitdaging zijn om naar een ander land te reizen waar je niet zo vertrouwd bent met de gebruiken en tradities. In de huidige crisis is het nog moeilijker om anderen te vertrouwen op je veiligheid. Daarom is het aan ons om die veiligheid te bieden.”

Denken in termen van mogelijkheden

“Bij Boat Bike Tours denken we altijd in termen van oplossingen en mogelijkheden,” zegt Walter, die net als veel andere kapiteins een nogal pragmatisch type is. “Natuurlijk hebben we altijd al heel hygiënisch gewerkt. En onze boten zijn ontworpen voor reizen in kleine groepen met hoge veiligheidsnormen. Maar we willen nog meer doen. Zo kunnen we het diner serveren in twee shifts, zodat er minder mensen tegelijk aan tafel zitten. En we bieden ook geen buffetten meer aan.”

Positief blijven

Net als alle andere reders en schippers was Walter helemaal klaar om de eerste gasten te ontvangen. “We hadden alles al tot in de puntjes voorbereid. Zelfs ons nieuwste schip, de Magnifique IV, was 6 weken eerder klaar dan gepland. Het enige wat we nog moesten doen was het schip dopen – we hadden een prachtig feest gepland dat we hebben moeten afblazen! Maar de doop zal tóch plaatsvinden, met een kleine groep. Ik ken maar een paar schepen die niet zijn gedoopt, zoals bijvoorbeeld de Titanic. We weten allemaal hoe dat is afgelopen!”

Hoewel alles zo anders is verlopen dan gepland, blijft Walter optimistisch. “Gelukkig zijn ik en de mensen om me heen allemaal gezond. Maar helaas heb ik een groot aantal van mijn seizoensmedewerkers, die aan boord van de Magnifique II, Magnifique III en Magnifique IV zouden komen werken, geen contract kunnen aanbieden. Zolang ik geen inkomen heb, kan ik niemand in dienst nemen. Maar ik heb hoop voor de toekomst. Het zal anders zijn, maar niet noodzakelijkerwijs slechter. Misschien komt er uiteindelijk zelfs iets goeds uit dit alles.” Laurens is ook optimistisch: “Het is nooit slecht om gedwongen te worden terug te gaan naar de tekentafel. Het is hartverwarmend om te zien hoe ons team de handen ineen heeft geslagen om onze reizen nog veiliger te maken.”

Creativiteit thuis

Voor Tom is deze periode ook heel vreemd. Meestal is hij in deze tijd van het jaar non-stop onderweg en neemt hij zijn gasten mee naar mooie plekken zoals de Keukenhof. “En nu ben ik al die tijd thuis geweest. Dat voelt heel raar, en ik hoop dat het niet veel langer duurt! Niet alleen omdat ik graag met mensen op pad ben, maar ook omdat ik geen inkomen krijg als ik thuis zit. Maar het maakt je wel creatief; sinds de lockdown ben ik bezig met het ontwikkelen van de website en het uitstippelen van interessante nieuwe fietsroutes om gasten mee te nemen zodra we weer samen kunnen reizen”.

Een beetje frisse lucht

Voor mensen die op dit moment twijfelen of ze op reis moeten gaan als de reisbeperkingen zijn opgeheven, zegt Laurens: “Uw welzijn is het belangrijkste. Als u het gevoel hebt dat u niet kunt reizen, stel dan uw reis uit en maak gewoon een ontspannende, lokale vakantie of zelfs een ‘staycation’. Maar als u zich weer fit voelt, aarzel dan niet om op reis te gaan. Wij nemen uw veiligheid zeer serieus en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u met een gerust hart kunt fietsen en varen”. Walter is meer openhartig: “Nee, twijfel niet! Lekker naar buiten: op die fiets, met die boot en gaan! We zitten al lang genoeg binnen!”

Als u twijfelt, laat het ons weten! Vergeet niet dat wij er voor u zijn en als u vragen hebt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Of bekijk onze FAQ-pagina met o.a. antwoorden op vragen over het Coronavirus.
We kunnen niet wachten om u en alle andere gasten weer aan boord te verwelkomen. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden m.b.t. de maatregelen rondom het Corona-virus, lees dan onze Coronavirus-update pagina.
Blijf veilig en hopelijk tot gauw aan boord!

 

Plan uw reis