Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Fietst u het liefst alleen of toch in een groep? Misschien leest u graag zelf informatie over het gebied waar u doorheen rijdt, of gaat u liever op pad met een reisleider vol leuke weetjes. Gelukkig is (bijna) alles mogelijk op de fiets-vaarvakanties van Boat Bike Tours!

Bij de ene reis kunt u zelfstandig fietsen, bij de andere begeleid. Soms zijn beide opties beschikbaar. Sowieso is er altijd een reisleider of iemand van de bemanning aan boord, die iedere dag de routes doorneemt en tips voor onderweg geeft. Uiteraard kunt u ook bij een begeleide reis ervoor kiezen om in uw eentje op pad te gaan. Het is immers úw vakantie, zonder verplichtingen.

Laat bij boeking vooral uw wensen weten, dan kijken wij wat mogelijk is. Of u nu ultieme vrijheid op de fietst wilt, of graag andere reizigers ontmoet; wij hebben de juiste fiets-vaarvakantie voor u! Graag leggen we hier uit wat de verschillen tussen zelfstandig en begeleid fietsen zijn. Twee reizigers vertellen direct over hun ervaringen. Zo kunt u hopelijk makkelijker een keuze maken.

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Zelfstandig fietsen

Trekt u graag uw eigen plan, dan is zelfstandig fietsen ideaal. Iedere dag valt er een keuze te maken tussen een kortere of langere route, maar u kunt ook uw eigen weg gaan. We zorgen voor een gedetailleerde fietskaart, aanwijzingen via de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen.

Aan boord is een ervaren reisleider of iemand anders van de bemanning aanwezig, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en tips geeft. Wat zijn mooie stadjes onderweg, welk museum is een stop waard, waar kunt u een lekker bakkie koffie drinken? U kunt onbezorgd op pad; in het geval van een lekke band of andere problemen is het altijd mogelijk om de reisleider of het schip te bellen.

‘Vrijheid, blijheid’

Bert Sitters, die een week mee was voor fietsrondje.nl, had nooit gedacht dat de combinatie van varen en fietsen zo leuk zou zijn. “Het karakter van de reis voelt duidelijk gemoedelijk aan,” schrijft hij in zijn blog. “Totaal anders dan de gejaagdheid van sommige groepsreizen. Wat geregeld moet worden, is geregeld. Heerlijk om er zo ontspannen op uit te zijn. Vrijheid, blijheid.”

Het viel Bert op dat de routes over mooie fietspaden gaan en dat hij lekker zijn eigen plan kon trekken. “Prachtiger kun je de routes zelf niet bedenken. Alle fietstochten staan op een praktische, gedetailleerde kaart, die speciaal voor Boat Bike Tours is ontwikkeld. Hierop staan ook de fietsknooppunten die niet in de routes zijn opgenomen, waardoor je eventueel van de route kunt afwijken.”

Begeleid fietsen

Op sommige reizen is het mogelijk om op pad te gaan met een ervaren reisleider, die de weg wijst tijdens het fietsen. Dat kan ook zo zijn voordelen hebben! Onze reisleiders kennen een heleboel leuke weetjes over het gebied waar u doorheen rijdt, en stoppen bij de mooiste bezienswaardigheden. Zo hoeft u niets te missen én leert u meer over de historie, lokale tradities en streekgerechten.

Fiets u begeleid, dan bent u met de groep. Bij grote groepen gaat er een tweede reisleider mee. Zo bent u nooit met meer dan tweeëntwintig gasten en leert u andere reizigers snel kennen. Reist u alleen, dan hoeft u op deze manier nooit alleen te fietsen! Semi-begeleid is ook een optie. Dan fietst de reisleider op eigen tempo dezelfde route, zodat hij bij problemen in de buurt is.

‘Mooie verhalen’

Reiziger Jessica de Korte fietst meestal alleen, maar ontdekte dat het reizen in een groep enorm gezellig is. “Het is een goede manier om leuke mensen te ontmoeten,” vertelt ze. “Je leert elkaar op een heel ontspannen manier kennen. Wil je even niet kletsen en alleen fietsen, dan kan dat ook natuurlijk. Met sommige mensen heb ik via Facebook nog steeds contact.”

Jessica vond het vooral fijn om eens niet op de kaart te hoeven kijken. “Vaak ben ik bang net dat ene kasteel of leuke koffietentje te missen. Nu kon ik alles overlaten aan de reisleider, die geregeld stopt en ook nog eens mooie verhalen over de geschiedenis van een plek heeft. Sommige bezienswaardigheden had ik in mijn eentje echt niet ontdekt!”

Fiets-vaarvakanties

Hopelijk is het een stukje makkelijker geworden om een keuze te maken tussen zelfstandig en begeleid fietsen. Beide manieren van reizen hebben zo hun voordelen. Neemt u het liefst zelf het initiatief, dan is zelfstandig fietsen waarschijnlijk de beste keus. Leert u graag andere mensen kennen, of wilt u meer leren over de streek, dan kan fietsen met een reisleider ook zeker een aanrader zijn. Hopelijk tot ziens op een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours!

 

Vraag gratis prijsopgave aan