Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

De Mandurah Over 55 Cycling Club bestaat uit 220 fietsers – zowel ervaren als beginners – die graag samen door West-Australië fietsen. De afgelopen jaren zijn ze in groepjes op pad gegaan, om samen boot- en fietstochten te maken door heel Europa. We vroegen fietsclublid Mike naar zijn hoogtepunten van deze reizen.

Vraag gratis prijsopgave aan

Wanneer ging u voor het eerst op pad met Boat Bike Tours?

Onze eerste reis was van Parijs naar Champagne en weer terug, met twee binnenschepen en veertig clubleden. Inmiddels hebben we ook tochten in Nederland, Duitsland en Italië gemaakt. We gaan altijd voor minstens twee weken, omdat het zo lang duurt om van Australië naar Europa te komen.

De Italië-reis duurde zelfs drie weken, met ook een uitstapje naar Kroatië. Italië heeft niet zoveel rivieren. Daarom fietsten we een week bergafwaarts langs het Gardameer en zeilden we over de rivier Po richting Venetië. [Boat Bike Tours reiscoördinator] Jossie organiseerde de reis in samenwerking met Giro Riviera, een Italiaanse reisorganisatie.

Hoe plan je de tours en kiest u de mensen uit die meegaan?

We organiseren de reizen altijd met Josse. Eerst denken we na over de bestemming en reserveren we een schip. We huren altijd een heel schip. Vervolgens bepalen we wat we allemaal willen zien. Zo zijn we bijvoorbeeld heel erg geïnteresseerd in de historie over de Eerste Wereldoorlog. Voor onze België-reis die we dit jaar op de planning hadden staan, voegde Jossie daarom een paar extra excursies toe.

Uiteindelijk adverteren we onze reis in de club. Wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Degene die als eerste zijn hand opsteekt en de aanbetaling doet, mag mee. Onze club heeft 220 leden, dus de groep is niet altijd hetzelfde, maar er is altijd een aantal mensen dat deel uitmaakt van de harde kern.

Waar geniet u vooral van, bij het reizen per boot en schip met de club?

Je krijgt zoveel te zien van het platteland, hebt een gezellige tijd met elkaar en er wordt goed voor je gezorgd met genoeg eten en drinken. We vinden het ook erg fijn dat we de hele reis dezelfde kamer hebben. Het is zó handig dat je niet telkens hoeft in te pakken, en niet al je spullen van plek naar plek hoeft te brengen.

De reisleiders zijn geweldig. Zo kan ik me nog een enorm deskundige gids herinneren, die echt haar best deed om erachter te komen waar we allemaal in geïnteresseerd waren. ’s Avonds brengt de reisleider ons vaak mee op een wandeling door de stad of het dorp waar we zijn aangemeerd. Dat is altijd erg leerzaam.

Is er een reis die er echt uitsprong?

Het is moeilijk kiezen, maar het hoogtepunt was waarschijnlijk onze reis van Parijs naar Champagne. Zoveel wijngaarden, enorme tunnels vol champagne, en fietsen langs het Louvre. Dit jaar kon onze reis door covid niet doorgaan. We hebben opnieuw geboekt voor september en hopen dan terug te zijn!

Vraag gratis prijsopgave aan