Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Margriet maakt al jaren deel uit van het Boat Bike Tours team. Op dit moment zorgt ze voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Je zou kunnen zeggen dat ze een oude rot is als het gaat om fiets-vaarvakanties. Toch zijn er nog een paar dingen voor haar te ontdekken op dit gebied. Ze ging met ons mee op onze Hanzetour en werd meer dan eens verrast door deze reis.

Plan uw reis

 

Ze vertelt ons wat haar persoonlijke “hoogtepunten van de Hanze” waren:

1. Niet alleen voor volwassenen

Ik deed de Hanzetour samen met mijn zus, mijn dochter (4) en mijn neef (8). Ik op een e-bike met aanhangfiets (fietstrailer), zus en neef op hun eigen fiets. Onze grootste zorg van tevoren: houden de kinderen het zo lang vol op de fiets? Maar dat was geen enkel probleem.
De eerste dag gunden we ons weinig ruimte voor pauze, om niet te laat in de volgende haven te zijn, maar al snel bleek dat er we genoeg tijd hadden om alles in ons eigen tempo te doen. De dagen erna keken we minder op de klok. Zagen we een mooie speeltuin, hielden we daar pauze. In de buurt van een centrum? Dan gingen we op zoek naar de lekkerste ijstent. Dat maakte het extra leuk voor de kinderen.

2. De fraaie, kleinere plaatsen

De Hanzeroute is een fraaie route door vele kleine stadjes en dorpen. Hattem is er één van. Als je in het centrum door de middeleeuwse straten loopt, waan je je in een openluchtmuseum. De avond vooraf hadden we gekeken wat er zoal te doen was en zodoende bezochten het Nederlands Bakkerijmuseum waar een grappige bakker een theatervoorstelling verzorgde. De kinderen mochten daarna zelf een gevulde koek maken, enorm geslaagd! Een ander voorbeeld is Bronkhorst, met 100 inwoners het kleinste stadje van Nederland. Het zijn eigenlijk maar een paar boerderijen, je bent er zo doorheen, dus fietsen geparkeerd en rondgewandeld.

3. Zoveel bos!

Als ik bos zie en ruik, krijg ik het ultieme vakantiegevoel. (Waarschijnlijk omdat ik dat niet in de buurt heb waar ik woon). Daarom vond ik de fietstochten gewoonweg geweldig, want de routes gaan veel door bosrijk gebied. Hier geen rechte paden, maar kronkelig en op een neer.

De fietspaden leiden altijd door de mooiste gebieden, zelfs daar waar het dichtbevolkt is. Zo loopt de laatste fietsdag van de Hanzeroute van Huizen via de bossen naar Naarden en langs het Muiderslot naar Amsterdam. Hoewel je al zo dicht bij Amsterdam bent, rijd je bijna de hele tijd door het groen. Verrassend!

Nederland Fietsland is echt goed georganiseerd. Bewegwijzerd, duidelijke borden met overzichtskaarten. We zijn meerdere keren bewust van de route afgegaan om familie met een flitsbezoekje te verrassen, daarna pak je zo de bestaande route weer op.

4. Kindvriendelijk

We waren aangenaam verrast hoe lief iedereen voor ons was en hoe de andere gasten genoten van onze kinderen. Dat klinkt een beetje gek misschien, maar vooraf dacht ik wel: als ze maar niet te veel lawaai maken of anderen storen. Maar dat was totaal niet het geval. Gasten complimenteerden ons en vertelden dan graag over hun eigen (klein)kinderen. De bemanning maakte veel grapjes met de kinderen en een hoogtepunt was toch wel toen ze van de kapitein even mochten sturen.

5. Een avondwandeling

Zodra de kinderen sliepen (na een hele dag actief in de buitenlucht was dat snel voor elkaar) gingen we vaak nog een stadswandeling maken. (de reisleider was dan al met de andere gasten vertrokken.) Via de audio-app (izi.Travel) konden we heel makkelijk de meest bijzondere plekken bekijken en als we genoeg hadden gezien en beluisterd, liepen we weer terug naar het schip. Ook weer fijn in eigen tempo. In Harderwijk kwam een muzikant aan boord; Monica, van de bediening en Margreet (reisleider) zouden losgaan op de dansvloer. Wij geloofden het wel en genoten van een drankje op het terras bij ondergaande zon. Terug aan boord genoten de gasten van de muziek, maar niemand danste. Dat kon toch niet de bedoeling zijn? Mijn zus en ik besloten het voortouw te nemen en binnen no time was de dansvloer vol en alle stoelen leeg. Super gezellig!

Waardevolle ervaringen voor iedereen

Het was echt een enorm geslaagde vakantie, zo heerlijk verzorgd. We maken alweer plannen voor de volgende reis.

Klaar om ook te komen fietsen?

Dan is het najaar het perfecte moment voor een geweldige fiets-vaarvakantie! Bekijk onze last-minutes of plan uw reis voor 2021 en profiteer van onze vernieuwde flexibele boekingsvoorwaarden. Vraag een offerte aan en kijk wat voor u de ideale vakantiebestemming is.

 

Bekijk de Hanzeroutenreis