Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Alleen reizen, vreemd? Echt niet! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om in hun eentje te reizen, zelfs als ze een relatie of gezin hebben. Het kan net even goed uitkomen omdat u zelf vakantie hebt, maar uw partner of vriend(in) moet werken. Maar het kan ook een bewuste keuze zijn. Best lekker, een keertje alleen de hort op.

In uw eentje reizen hoeft echt niet eenzaam te zijn. Misschien vindt u het prima om alleen op avontuur te gaan, toch kan het gezellig zijn om af en toe wat tijd door te brengen met andere reizigers. Gewoon wanneer u daar zin in hebt.

De fiets-vaarvakanties van Boat Bike Tours zijn een hele goede optie voor solovakanties, of u nu het liefst op uzelf bent, of graag met anderen in contact komt.

Hierbij een paar tips, om er zeker van te zijn dat u op onze fiets-vaarvakanties een geweldige tijd hebt. Ook in uw eentje.

Uw solotrip plannen

 

1. Kies voor een reis zonder gids

Neemt u graag zelf alle beslissingen, ga dan voor een fiets-vaarvakantie zonder begeleiding. Met de kaarten en routebeschrijvingen die u krijgt, kunt u prima zelf de weg vinden. Hebt u hulp nodig, dan kunt u altijd bellen. Het voordeel van een solovakantie zonder begeleiding is dat u zelf alle keuzes maakt. U beslist waar u stopt, wat u wilt zien, welke route u neemt, hoe snel u fietst én waar u een drankje doet.

2. Wees niet verlegen!

Natuurlijk kunt u alleen in uw hut zitten, maar u kunt ook naar de bar, en met de andere passagiers van een drankje genieten. Misschien zit de kapitein er net; die zit vaak vol verhalen. Vraag gewoon of het oké is om er een stoel bij te pakken. Niet alleen soloreizigers hebben vaak zin in een leuk gesprek. Stellen en families zijn er ook meestal voor in om nieuwe mensen te ontmoeten! (Trouwens, ga er niet vanuit dat ‘solo’ alleenstaand betekent. Soloreizigers zijn er in alle soorten en maten!)

3. Leer uw tafelgenoten kennen

Een voordeel van een fiets-vaarvakantie met Boat Bike Tours is dat u nooit alleen een restaurant in hoeft te lopen of alleen aan een tafeltje moet zitten. Als u iedere avond samen van het driegangenmenu geniet, is er genoeg tijd om uw tafelgenoten te leren kennen. U zult merken dat in een week tijd de mooiste vriendschappen kunnen ontstaan. Sommige mensen boeken later weer een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours, maar dan met elkaar. Een reünie!

4. Neem een boek mee

Als u het heerlijk vindt om uzelf af en toe af te zonderen, neem dan een boek mee. 24/7 sociaal zijn, is echt niet verplicht. Op het schip vindt u genoeg rustige plekken, waar u helemaal op kunt gaan in uw boek. Ondertussen geniet u van het mooie uitzicht.

5. Niet met bagage sjouwen

Als u elke dag naar een nieuwe locatie gaat, kan alleen reizen best eens frustrerend zijn. Iedere keer weer al die bagage meesjouwen! Zult u net zien dat u een kamer op de bovenste verdieping van een hotel hebt. Op een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours blijft uw bagage elke dag in uw kamer, terwijl u toch iedere keer op een nieuwe plek overnacht. Zo fijn! U hoeft dus niet meer telkens om hulp te vragen bij het dragen van uw tassen of koffers.

Op het schip hebt u een eigen hut, met een en suite badkamer. Dus u kunt zelf bepalen wanneer u gaat slapen of douchen, zonder op iemand te hoeven wachten!

6. Ga met een kleine groep mee

Het kan wat overweldigend zijn, als u in uw eentje in een enorm grote groep terechtkomt. Maar wij hebben kleinere schepen, waar minder dan veertig man op past. Zo leert u al snel nieuwe mensen kennen. Kiest u voor een nóg kleiner schip, met een maximum van twintig mensen, dan weet u zeker dat u met iedereen kunt kennismaken!

7. Kies voor een reis met reisleider

Het kan heerlijk zijn, om in uw eentje op pad te gaan. Maar een reisleider heeft ook zo zijn voordelen. Zo hoeft u niet bang te zijn om tijdens het fietsen te verdwalen, of een lekke band te krijgen. Voor alles wordt gezorgd. Een gegidste fiets-vaarvakantie kan dus zeker een goede optie zijn. Onze reisleiders kennen alle weetjes over de plekken die u bezoekt, en u hoeft nooit alleen te fietsen.

De mensen die meegaan op een gegidste reis worden al snel vrienden. Samen fietsen, brengt mensen snel dicht bij elkaar. Komt vast door de heerlijk ontspannen sfeer, en omdat u samen van het landschap geniet.

Ga mee met een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours

Als soloreiziger dacht u misschien niet direct aan een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours, maar het is een geweldige manier om alleen te reizen! Of u nu alleen de hort op gaat, of graag andere mensen ontmoet. We hopen u snel te zien!

 

Uw solotrip plannen