Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Vraagt u zich ook af hoe dat gaat, reizen na de lock-down door het Coronavirus? Dat doen we allemaal! Ook al lijkt het dagelijkse leven weer enigszins op hoe het was, nog steeds kan dit huidige ‘nieuwe normaal’ zomaar weer veranderen. Door deze alsmaar veranderende situatie is het moeilijk in te schatten wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hoewel het voor sommigen nog altijd niet verstandig (of zelfs mogelijk) is om te reizen, lijkt het moment daar om te zeggen dat het weer veilig is om op pad te gaan. En daar zijn wij ook blij mee!

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Reizen maakt een belangrijk deel uit van het hedendaagse leven, het leert ons over de wereld en onszelf. Het verbindt ons met onze mooie planeet, met haar mensen en plaatsen. Verder, geeft het nadenken over vakanties en het plannen van een reis ons iets om naar uit te kijken. En daar kun je heel gelukkig van worden.Reizen maakt een belangrijk deel uit van het hedendaagse leven, het leert ons over de wereld en onszelf. Het verbindt ons met onze mooie planeet, met haar mensen en plaatsen. Verder, geeft het nadenken over vakanties en het plannen van een reis ons iets om naar uit te kijken. En daar kun je heel gelukkig van worden.

Maar hoe reizen we in dit ‘post-Corona’-tijdperk? We geven zes belangrijke factoren waar u rekening mee kunt houden als uw eerste reis in zicht is.

1. Sommige delen van de reis zullen anders zijn

Wanneer u de volgende keer op reis gaat, zijn sommige dingen nog precies hetzelfde, terwijl andere juist anders zullen zijn. Sommige cafés, restaurants, musea of bezienswaardigheden kunnen andere openingstijden hebben of beperkt toegankelijk zijn, daarom is het belangrijk om van tevoren te weten wat u kunt verwachten. Reizen kunnen ook een beetje anders zijn dan gebruikelijk; bij Boat Bike Tours passen we de routes een beetje aan om drukke plaatsen te vermijden en vinden we creatieve oplossingen voor het leven aan boord van onze schepen. Er zijn ook een voordelen: sommige plaatsen zullen veel rustiger zijn en daardoor authentieker voelen.

2. Op de lange termijn: plan vooruit voor flexibele tarieven en goede deals

Wanneer u zich op uw gemak voelt om verder weg te reizen, kunt u al voorzichtig plannen maken voor een langere reis buiten Europa. Dit kan eind 2020 zijn, of ergens in 2021 of daarna. Sommige reisvormen – zoals reizen in de natuur – zullen populairder zijn, dus als u hiervan houdt, is het verstandig om nu alvast te reserveren. Blijft u liever dichterbij huis, dan is het goed om te kijken naar bijzondere reizen in Nederland, zoals die van Boat Bike Tours. Wellicht moet u zuiniger doen, dus ga vooral op zoek naar aanbiedingen. Sommige reisorganisaties (zoals wij) hebben het aanbetalingsbedrag verlaagd, zodat u meer flexibiliteit hebt bij het reserveren van een reis

3. Kies voor de natuur in plaats van voor drukke steden

Bij de keuzen van uw volgende reis is het belangrijk om drukte te vermijden. Fiets-vaarvakanties zijn geweldig (vinden wij) omdat ze u iedere dag meenemen naar buiten! U bent in de natuur en u ademt frisse lucht, maakt stops bij kleine steden en op bijzondere plekjes onderweg. De natuur en ruimte zijn altijd goed geweest voor de gezondheid, maar in tijden als deze, bieden ze zoveel rust.

4. Houd gezondheid en veiligheid tijdens het reizen in de gaten

Een sterker gevoel van gezondheid en veiligheid zal ook een nieuw deel van uw reiservaring zijn. Schoonmaak en hygiëne zijn belangrijk en sociale afstandseisen zullen nog wel even blijven gelden. Zoek dus naar bestemmingen en reisaanbieders die u helpen om veilig te verblijven. Op onze reizen hoeft u niet steeds naar een nieuwe hotelkamer te verhuizen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over diverse schoonmaakstandaarden op iedere locatie. Onze bemanning houdt zich nauwlettend aan de veiligheidsvoorschriften, die in de protocollen staan beschreven.

5. Geniet van de voorpret

Ook al kunt u misschien voorlopig nog niet reizen, u kunt thuis nog steeds genieten van de voorbereiding. Het reisplanningsproces biedt zijn eigen geneugten: u kunt zich volop inlezen op uw reisbestemming. Immers, de helft van het plezier van een reis is de voorpret! Onderzoek naar reizen kan u ook helpen uw gedachten te verzetten en eventuele onzekerheid weg te nemen. Daarbij is het heerlijk om te dagdromen over alle dingen die u gaat doen. En als u er eindelijk bent, dan hebt u het dubbel en dwars verdiend!

6. Aarzel niet om reisadvies te vragen

Als u twijfelt, laat het ons weten! Vergeet niet dat wij er voor u zijn en als u vragen hebt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Of bekijk onze FAQ-pagina met o.a. antwoorden op vragen over het Coronavirus.

We kunnen niet wachten om u en alle andere gasten weer aan boord te verwelkomen. Wilt u op de hoogte blijven van onze werkzaamheden m.b.t. de maatregelen rondom het Corona-virus, lees dan onze Coronavirus-update pagina.

Blijf veilig en hopelijk tot gauw aan boord!

 

Plan uw reis