Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Laura werkt op de marketingafdeling van Boat Bike Tours en reisde in 2019 met haar moeder op de 5-daagse Premium Tulpen Tour. Hier leest u haar advies over hoe u zich het best voorbereidt op een fiets-vaarvakantie.

Hebt u een reis geboekt of overweegt u dat te doen, maar weet u niet goed wat u kunt verwachten? Hier zijn vijf handige tips om u voor te bereiden, zodat u het beste uit uw reis haalt:

Vraag gratis prijsopgave aan

 

1. Zorg voor een goede basisconditie

Natuurlijk, ook zonder extreem fit te zijn, kunt u mee op reis. Wat uw conditie ook is, het komt wel goed. Maar onze reizen worden wél leuker als u van te voren wat hebt geoefend. Een beetje voorbereiding voor u op reis gaat, zorgt dat u straks klaar bent voor actie!

Dus ga zo veel mogelijk op de fiets naar uw werk of de winkel, en in het weekend fijn een stukje toeren door het bos-, meer- of natuurgebied in de buurt, dat u toch altijd eens wilde verkennen. Oefening baart kunst. En u wordt er ook nog een stuk fitter door.

2. Niet zeker van uw conditie? Reserveer dan een e-bike

Twijfelt u eraan of u wel (langere) afstanden met de fiets kunt afleggen? Maak uw leven dan gemakkelijker door het reserveren van een e-bike! U kunt er een aanvragen wanneer u uw reis boekt, tot enkele weken voor de startdatum (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Vergeet niet dat een e-bike nog steeds enige fietservaring vereist. Het werkt als een gewone fiets: u moet zelf trappen, maar het gaat een stuk sneller. En vergeet niet de versnellingen te gebruiken; bergopwaarts fietsen of met tegenwind vraagt om lage versnellingen.

3. Vergeet uw dieet – het eten is geweldig

Onze chef-kok aan boord van de Magnifique II was vastbesloten om ons aan het eind van de reis uit onze broek te laten barsten. Dat is hem bijna gelukt. Natuurlijk is dit niet het gebruikelijke doel van een vakantie, maar het is wel belangrijk om elke dag goed te eten als u aan het fietsen bent. En om te blijven genieten.

Dus waarom zou u zich zorgen maken over die extra calorieën van de lasagne of over die gruwelijk lekkere chocoladecake als dessert? U fietst het er de volgende dag gewoon weer af. En dat ontbijt met croissants en volle roomyoghurt? U hebt het nodig! Voelt u zich toch schuldig? Kies dan voor de lange fietstocht!

4. Neem comfortabele kleding mee voor op de fiets

Nederland staat bekend om zijn wisselvallig weer; de ochtenden kunnen koel en mistig beginnen, dan langzaam veranderen in zonnig, dan kunnen de wolken aan het eind van de dag het weer koud maken. Je weet nooit hoe de dag zal zijn. Neem gewoon kleren mee voor alle weertypen en draag ze in laagjes over elkaar, zodat u zichzelf gedurende de dag kunt afpellen.

Over die rare broek met zo’n kussentje tussen uw benen? Die zijn heus erg nuttig tegen zadelpijn! Zelfs die fietshandschoenen, die een beetje overdreven lijken, kunnen bijdragen aan een comfortabele fietsdag.

5. Volg de leider – de voordelen van een volledige rondleiding

Is het uw eerste fietsvakantie? Maak uw leven gemakkelijker door te kiezen voor een volledig begeleide reis. Op deze reizen bent u uiteraard niet verplicht om de hele tijd met uw reisleider en de groep te rijden. Dus als u eens zin hebt om op eigen gelegenheid op pad te gaan, dan kan dat ook.

Maar vindt u het juist leuk om onderweg extra informatie of tips voor een interessante stop te krijgen van uw reisleider, fiets dan mee. Het is heel ontspannen om gewoon de leider te volgen. Zelfs als het uw tweede, derde of… zeventiende reis is!

Dat waren ze: vijf handige dingen om te weten voor u aan uw fiets-vaarvakantie begint.

Voor nog meer informatie kunt u ook onze reisvoorbereidingspagina raadplegen of de boardinginformatie-mail die u ontvangt nadat u hebt geboekt. Hebt u meer vragen over uw reis, neem dan gerust contact met ons op!

 

Voorbereiding