Terug naar het overzicht
Nederland

Fietsersbond Rivierenland

Langs Rijn, Linge, Waal en Maas
Arnhem Rondreis.
Vanaf € 769 €577 p.p.
Heusden Drunense Duinen

Hoogtepunten van deze reis

Kasteel Amerongen en Slot Loevestein

Prachtige Betuwe en Biesbosch

NP De Loonse en Drunense Duinen

Schip met max. 66 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 7 dagen

Rivierenland: 7-daagse reis vanuit Arnhem

25% korting per persoon


Rivierenland: 7-daagse vanuit Arnhem

Fiets van haven naar haven en eet en slaap op meevarend schip

Ontdek per schip en op de fiets de prachtige Betuwe, Utrechtse Heuvelrug en de schitterende Biesbosch. Fiets over rivierdijken en heuvels, steek de grote rivieren over met pontjes en bruggen en neem een kijkje bij Kasteel Amerongen en Slot Loevestein. Ervaar het gemak van onze fiets-vaarvakanties.

Na een goed ontbijt stapt u op de fiets en kunt u op uw eigen tempo de korte of langere route nemen. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket, een uitgebreide routebeschrijving en een overzicht van knooppunten mee. ‘s Middags komt u weer aan boord in de volgende haven, waar u ’s avonds kunt genieten van een heerlijk diner.

Tijdens deze 7-daagse reis is het schip De Nassau uw varende hotel. Uw hotelkamer, voorzien van badkamer, vaart met u mee. Iedere dag dezelfde kamer, maar met een ander uitzicht.

Vertrek op zondag 18 april, 16 mei, 13 juni, 27 juni en 25 juli

Dag tot dag programma

Dag 1: Arnhem | Arnhem – Wageningen

De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur aan boord in Arnhem voor de check-in. Rond 15.00 uur begint uw reis al en vertrekt het schip voor een vaartochtje over de Rijn naar Wageningen, waar u rond dinertijd aankomt. Eerste nacht aan boord in de Rijnhaven.

Dag 2: Wageningen – Maurik – Tiel (40 of 56 km)

Na het ontbijt vertrekt u per fiets uit Wageningen. U rijdt langs de Lek en onder langs de Grebbeberg, waarbij u wordt beloond met een fraai uitzicht over de rivier. Daarna bereikt u Rhenen. Hier kiest u voor de kortere vlakke route of voor de langere en heuvelachtigere variant. Voor de korte tocht neemt u het pontje over de Neder-Rijn en fietst u langs de rivier en de uitgestrekte uiterwaarden stroomafwaarts richting Maurik. Via Zoelen rijdt u dwars door de Betuwe naar Tiel. Voor de langere rit blijft u nog even op de noordelijke oever en fietst over het zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug naar Amerongen met zijn mooie Kasteel. Met het pontje steekt u de rivier over richting Maurik. Via Buren en Wadenoijen fietst u vervolgens dwars door de Betuwe naar de Waaldijk en verder naar Tiel, waar het schip aan de Waalkade ligt.

Dag 3: Tiel – Gorinchem (46 of 65 km)

Nadat u aan boord hebt ontbeten kunt u aan uw fietstocht beginnen. U ziet de hele dag een rivier. De kortere variant voert helemaal langs de brede Waal. Via tal van kleinere dorpjes langs de rivierdijk hebt u telkens andere uitzichten op de Waal, een van de drukste vaarwegen van ons land. Als u wilt kunt u kort de rivier oversteken om Zaltbommel te bezoeken. Bij Vuren ziet u op de andere oever eerst Slot Loevestein en kort daarna het vestingstadje Woudrichem. Tijdens de lange tocht volgt u bijna de hele dag de kronkelende Linge. In het voorjaar geniet u van de bloeiende fruitbomen. Dit is de Betuwe op en top. Bezoek o.a. Geldermalsen en Leerdam en geniet van het rivierenland. Het laatste stukje voert langs de Waal naar Gorinchem, dat rond het jaar 1000 als boeren- en vissersdorpje ontstond aan de monding van de Linge in de Boven-Merwede, zoals de Waal vanaf hier heet.

Dag 4: Gorinchem – Werkendam | Werkendam – Biesbosch – Heusden (46 of 58 km)

Vandaag vaart u eerst een kort stukje naar Werkendam. Daar beginnen beide fietstochten. Eerst bezoekt u de unieke natuur van de Biesbosch. Tijdens de korte tocht maakt u hier een lus van zo’n 18 km. Vanuit Werkendam fietst u vervolgens door het Land van Heusden en Altena. Door de eeuwen overheersen agrarische activiteiten hier en tot diep in de 20e eeuw was dit eiland tussen de rivieren vanwege het ontbreken van bruggen vrij geïsoleerd. Tijdens de lange tocht maakt u een iets grote lus door de Biesbosch en fietst u ook door het land van Altena naar Heusden. Maak ’s avonds na het diner beslist nog even een wandeling over de vesting van het prachtige stadje aan de Maas.

Dag 5: Heusden – Loonse en Drunense Duinen – Heusden (37 of 47 km) | Heusden – Grave

Uw tweede dag op Brabantse bodem brengt u naar de “Brabantse Sahara”. Het 3.500 hectare grote Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een aaneenschakeling van bos, heidevelden en uitgestrekte stuifzanden. Tijdens beide fietstochten bezoekt u dit unieke natuurgebied. Op de terugweg door het Brabantse platteland kunt u nog een keer de prachtige vesting van Heusden bewonderen. Aan het begin van de middag gaat u weer aan boord en kunt u relaxen. Dan worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een mooie lange vaartocht over de Maas naar Grave, waar u na het diner aankomt.

Dag 6: Grave – Groesbeek of Kranenburg (D) – Nijmegen (45 of 48 km)

Vanuit Grave steekt u de Maas over. Het eerste deel van de route in het dal van de Maas is vlak. Voor de korte en pittigere tocht rijdt u vanaf Rietberg onder langs de Kiekberg de heuvels en mooie bossen in om het Rijk van Nijmegen te doorkruisen. Na uw eerste “colletje” komt u aan in Groesbeek. Vervolgens fietst u verder door de heuvels en bossen langs de Heilig Land Stichting. In Berg en Dal begint een lange afdaling. De iets langere tocht kent minder hoogteverschillen. U fietst op de Brabantse oever van de Maas naar Cuijk, waar u met het pontje de rivier oversteekt. Daarna fietst u min of meer om de heuvels van Nijmegen heen naar het Duitse Kranenburg. Beide routes brengen u via Beek-Ubbergen naar Nijmegen. U brengt de avond en nacht door aan de rand van de binnenstad van Nijmegen.

Dag 7: Nijmegen – Arnhem (27 of 37 km)

Uw laatste reisdag staat weer helemaal in het teken van rivierlandschappen. Voor de korte tocht neemt u de Waalbrug naar de andere oever. Fiets over de dijk en langs de uiterwaarden van de Waal naar Gendt en verder langs het Pannerdens Kanaal (de Rijn) via Huissen naar Malburgen, waar u de Rijnbrug naar Arnhem oversteekt. Als u nog wat meer kilometers wilt maken fietst u vanaf Nijmegen langs de Ooijpolder en door de Millingerwaard naar het pontje over de Waal bij Doornenburg. Dit is de splitsing van de Rijn en de Waal. Meteen daarna neemt u het pontje over de Rijn naar Pannerden en u fietst richting Westervoort langs de splitsing van Rijn en IJssel. Hier neemt u de IJsselbrug en legt de laatste kilometers af naar Arnhem.
Vanaf 14:00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16:30 uur begint u – na een hartelijk afscheid van de bemanning – aan uw thuisreis.

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • De cursief geschreven routesecties in het programma worden per schip gedaan.

 

Goed om te weten – drie versies reisleider

 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor Periode A Periode B Periode C
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 769 € 799 € 929 Superior 2-persoonshut benedendek 2 pers. € 839 € 869 € 999 1-persoonshut benedendek 1 pers. € 989 € 1019 € 1149 2-pers.hut benedendek voor alleengebruik 1 pers. € 1153,50 € 1198,50 € 1393,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 839 € 869 € 999 3-persoonshut bovendek (max. 1) 3 pers. € 819 € 849 € 979
Inbegrepen in deze reis

7 dagen/ 6 nachten

6 x ontbijt

Lunchpakket voor fietstocht

6 x driegangendiner

Koffie en thee aan boord

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse schoonmaak van de hut

Dagelijkse bespreking van fietstochten

Fietskaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)

Gebruik van de navigatie-app RideWithGPS

Gebruik van een waterdichte fietstas

De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit

Niet inbegrepen in deze reis

Drankjes

Fietshuur of huur e-bike

Huur van een fietshelm

Gebruik van Wi-Fi aan boord

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Kosten voor veerpontjes

Reis naar/van de vertrekhaven

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021
 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde fiets €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) gehuurde e-bike €25 per week
 • Klik op deze link voor meer informatie over deze twee producten.
 • Meenemen van uw eigen fiets: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal stallingplaatsen aan dek beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Stallen + opladen eigen e-bike: gratis, op eigen risico, op aanvraag, zolang er plaats beschikbaar is (slechts een beperkt aantal oplaadpunten beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Motorschip De Nassau Nederland

Lounge met panoramaramen

Ramen die open kunnen

Deels overdekt zonnedek

Individueel regelbare airconditioning

max. 67 gasten
33 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Fietsersbond Rivierenland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?