Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

De tulpenreizen zijn de eerste reizen van het seizoen. Reisleider Fred vindt hem daarom extra bijzonder. Onderweg wordt onder meer gestopt bij de Zaanse Schans, de bloemenveiling van Aalsmeer en Keukenhof.

Fred: “Misschien kun je de tulpenreizen wel vergelijken met de Beaujolais Primeur, de eerste wijn van het seizoen waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Of de nieuwe haring, voor de liefhebbers dan wel te verstaan. Na de winterslaap staat iedereen te trappelen om weer te beginnen met fietsen. Dat geldt voor onze gasten, maar zeker ook voor mijn collega’s en mij.

Fred verteld graag hoe de tulpenreizen bij Boat Bike Tours er ongeveer uitzien.

Na alle voorbereidingen kijken we op de eerste dag vol verwachting uit naar de aankomst van onze gasten. Daarna zetten we koers naar Zaandam. Na het diner maken we een rondwandeling in de historische stad waar tsaar Peter de Grote in 1697 verbleef, terwijl hij de Nederlandse scheepsbouw bestudeerde.

De volgende morgen ‘passen’ we de fietsen. Als iedereen voorzien is, vertrekken we naar de Zaanse Schans, net een openluchtmuseum. Hier staan vrijwel alle voorkomende molens, als een eerbetoon aan de hoogtijdagen in de streek, toen er honderden van deze machines waren te vinden. Een van de hoogtepunten is de volledig nieuw opgebouwde houtzaagmolen Het Jonge Schaap.

Nadat iedereen de tijd heeft gehad om een molen te bezichtigen, foto’s te maken en souveniertjes te kopen, beginnen we aan de tocht naar Haarlem, door het zo typische polderlandschap van het laagliggende land. Uiteraard is er na het diner de gelegenheid om in de oude stad aan de rivier Spaarne een wandeling te maken.

Na een verkwikkende nachtrust aan boord van ons varend hotel, stappen we rond negen uur ’s morgens met hooggespannen verwachtingen op de fiets voor een bezoek aan Keukenhof. Een van ’s werelds grootste bloemenparken, maar vooral ook een gezamenlijke toonzaal van de Nederlandse bollentelers. Met een uitgebreide expositie en een overstelpende kleurenpracht.

De volgende morgen is een pijnpuntje in de reis, wetende dat een bezoek aan de fascinerende bloemenveiling van Aalsmeer altijd vroeg moet gebeuren. Tegen de tijd dat normale mensen hun dag starten, is de veiling alweer aan het voorbereiden voor de volgende dag. Dus staat de bus om half zeven klaar om ons op tijd in Aalsmeer te krijgen. Wat een luxe dat we de dag niet op de fiets hoeven te beginnen!

Als we weer terug op ons schip zijn, staat er een uitgebreid ontbijt voor ons klaar. Onder het genot van verse koffie varen we dwars door de kanalen van Amsterdam naar onze aanlegplaats, alwaar we rond een uur of één aankomen. Onze reis is zeker nog niet ten einde. We liggen op een uitgelezen plek om het gebied te noorden van Amsterdam te verkennen.

Even met het pontje en meteen zijn we weer in een andere sfeer, met houten huizen en mooi geschilderde gevels. We kunnen de middag afsluiten met een mooi glas bier in een traditioneel cafe, of snel weer terug naar het schip om een uiltje te knappen alvorens de laatste avond aan boord van ons varend verblijf begint.

Na het diner loopt het gevarieerde programma ten einde. De dagen zijn goed besteed. We hebben nieuwe mensen ontmoet en heel wat ervaringen opgedaan en uitgewisseld. Dit smaakt naar meer!”

De Tulpenroute is ook een ideale reis voor families, waarbij enige activiteit en culturele ervaringen niet worden geschuwd. De tochten zijn ook voor de minder sterke fietsers goed te doen. Er wordt regelmatig gestopt voor koffie, lunch en natuurlijk de bezienswaardigheden.

Is uw interesse gewekt?

Dat hopen we natuurlijk. Met veel plezier verwelkomen we u aan boord van een van onze schepen. Onze reisexperts staan voor u klaar om de perfecte reis voor u te vinden. Neem contact met ons op en vraag meer informatie aan.