Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Als u met een groep uw eigen reis wilt boeken bij Boat Bike Tours, kunt u niet om Paula heen: zij is uw eerste aanspreekpunt, luistert naar uw wensen en bepaalt samen met u welke reis en welk schip het beste bij uw groep passen. Tenslotte helpt zij u met de organisatie.

Als iemand bekend is met onze fiets-vaarvakanties, is zij het wel. Al 28 jaar werkt Paula bij Boat Bike Tours! We vroegen haar waar iemand zoal op moet letten bij het organiseren van een eigen groepsreis. Wat zijn de mogelijkheden?

Plan uw eigen groepsreis

 

Laten we even aannemen dat ik een fiets-vaarvakantie voor mijn eigen groep wil boeken. Wat moet ik dan als eerste doen?

“Uiteraard wil ik graag weten welke wensen en ideeën onze gasten hebben, zodat ik passende reissuggesties kan doen. Hiervoor heb ik de belangrijkste gegevens nodig: hoe groot is de groep, waar gaat de reis heen en wanneer vindt de fiets-vaarvakantie plaats? Op basis daarvan kijk ik welke schepen beschikbaar zijn en geef ik een aantal route-ideeën. Veel schepen varen een vast traject, maar als de reis in Amsterdam begint en eindigt, kunnen we ook andere routes aanbieden.”

De groepsreizen zijn geheel naar eigen wens in te richten. Wat betekent dat in de praktijk?

“Veel mensen hebben een leuke reis op de website gezien, die ze met een eigen groep willen doen. Als een schip vrij is op de gewenste datum, is dat uiteraard geen probleem. Over het algemeen kunt u iedere reis op onze website als groepsreis boeken. Maar er is zoveel meer mogelijk. Als de groep onderweg bepaalde dingen wil zien, kunnen we de route bijvoorbeeld aanpassen. De ene groep geeft de voorkeur aan kortere fietstochten, de andere aan langere. U kiest zelf of u een reisleider aan boord wilt en welke service er inbegrepen moet zijn.”

Welke groepen boeken hun eigen fiets-vaarvakantie?

“Dat varieert enorm! Er zijn natuurlijk veel fietsclubs, maar denk ook aan een groep die aan boord ukelele speelt, of aan een yogagroep. Sommige groepen zijn bijzonder geïnteresseerd in cultuur en willen veel musea bezoeken. Er zijn ook ​​studiereizen. Dan kan het gebeuren dat de groep helemaal niet wil fietsen, maar de bus neemt om van de ene plaats naar de andere te komen.  Ook dat kunnen wij voor u regelen. Ook zijn er meerdere gezinnen die steeds weer een schip boeken om gezellig met elkaar samen te zijn.”

Is er een reis of groep die u zich in het bijzonder herinnert?

“Wij hebben eens een fiets-vaarvakantie georganiseerd voor mensen met een visuele beperking. Dat was heel speciaal. In samenwerking met bureau Travel Eyes regelden we tandems, zodat de mensen met beperkt of geen zicht samen konden rijden met fietsers die goed zien. Zo was het voor iedereen mogelijk om de fietstochten te maken.”

Hoe groot moet de groep zijn?

“In principe kunt u alle boten van onze vloot boeken voor een chartertrip, ook de grotere schepen waar er plek is voor meer dan honderd passagiers. Op onze kleinste boten kan twintig man mee. U zou dus met minimaal achttien personen moeten zijn. Maar ook voor kleinere groepen vinden we altijd wel een oplossing. We kunnen een groep bijvoorbeeld op een groter schip boeken en ervoor zorgen dat de hutten zich naast elkaar bevinden ​​of dat de groep een apart eetgedeelte heeft.”

Heb je nog een gouden tip voor de voorbereiding?

“Niet echt, want de reizen zijn allemaal zo verschillend. Naar mijn ervaring verloopt de planning van een reis het beste als we in een vroeg stadium de wensen van de groep weten. Dan kunnen we dingen gemakkelijk en snel oplossen. De planning wordt ingewikkelder als er nog veel vragen onbeantwoord zijn. En dat betekent uiteindelijk meer werk voor degene die de reis organiseert.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“De verscheidenheid! Ik heb contact met allerlei groepen uit verschillende landen, met de reders, reisleiders en ga zo maar door. Met zo’n zestig chartertrips per seizoen moet ik alle ballen in de lucht houden. Vaak verandert er op het laatste moment iets, dan moet er bijvoorbeeld ineens een extra fiets worden geregeld. Daarom is mijn werk eigenlijk nooit klaar. Maar ik ben altijd heel blij als alles uiteindelijk goed is gegaan en de gasten tevreden zijn!”

Wij helpen u graag

Hebt u nog vragen over ons reisaanbod, mail of bel ons op +31 (0) 20 72 35 400. We geven graag advies over uw perfecte fiets-vaarvakantie en kunnen een vrijblijvend voorstel doen

 

Plan uw eigen groepsreis