Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Dit was een spannende week voor ons: na lang wachten zijn onze schepen eindelijk weer onderweg. Met een stralend blauwe hemel en veel zon is het reisseizoen eindelijk van start gegaan! Natuurlijk zijn we benieuwd hoe de eerste reizen na de Corona-‘lock-down’ zullen zijn. Daarom spraken we met onze reisleiders Ilse en Francien, die de ‘Best of Holland’-reis op de Magnifique begeleiden. Ze vertellen ons hoe ze hun eerste reisdagen hebben ervaren:

Vraag gratis prijsopgave aan

 

Hallo, hoe gaat het?

Ilse: Goed! We zijn echt blij dat we weer op pad zijn! We zitten hier op het buitendek en genieten van de avondzon. We hebben net een stadswandeling door Gouda gemaakt. Dat was geweldig.
Francien: Ja, het was echt leuk. Ik merk dat de straten langzaam weer tot leven komen. Het maakt een groot verschil dat de terrassen weer geopend zijn. Het maakt de sfeer veel gezelliger.

En hoe is de stemming aan boord?

Francien: De mensen kunnen het goed met elkaar vinden en ik heb echt het gevoel dat ze volop genieten van hun vakantie. De meeste gasten van deze groep zijn nog nooit in Nederland op vakantie geweest en zijn helemaal enthousiast. Ik weet zeker dat ze thuis alleen maar goede dingen zullen vertellen.

Ilse: We moeten allemaal een paar regels volgen, maar dat schaadt de goede sfeer niet. En zelfs nu iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houdt, is het nog steeds gezellig. We zijn nu een paar dagen onderweg en de gasten leren elkaar langzaam maar zeker beter kennen. ‘s Avonds zitten ze samen op het zonnedek om te praten – net iets verder uit elkaar dan normaal.

Hoe reageren de gasten op de regels?

Ilse: Dat was natuurlijk een spannende vraag voor het vertrek. Zullen de mensen zich ook aan de regels houden? Of vinden ze ze niet streng genoeg? Maar de bezorgdheid was totaal ongegrond. Iedereen accepteert de regels als vanzelfsprekend, gaat er ontspannen mee om en houdt rekening met elkaar. Het gaat echt perfect.

Door de regels gaat alles een beetje anders dan gewoon. Welke invloed heeft dit op de reiservaring?

Ilse: Eigenlijk verrassend weinig. Aan boord staat alles heel duidelijk aangegeven. Bijvoorbeeld de borden voor de looproutes. Je moet gewoon op een paar kleine dingen letten. Maar mensen kunnen gewoon ontspannen en genieten van hun vakantie zoals gewoonlijk. Er is meer dan genoeg ruimte op het schip, dus het is geen enkel probleem om afstand te houden. Ik vind het alleen een beetje jammer, dat iedereen een vaste plaats voor het diner krijgt. Normaal zorg ik er altijd voor, dat ik elke avond met andere mensen aan tafel zit. Dat is natuurlijk gezelliger en je leert iedereen beter kennen.

Francien: Door de vaste looproutes is er op veel plaatsen sprake van eenrichtingsverkeer, waardoor de afstanden soms wat langer zijn dan gebruikelijk. En er is geen ontbijtbuffet meer. Dat wordt nu per persoon geserveerd. En de lunchpakketten zijn al helemaal klaar om mee te nemen, maar dat kan ook zeker als voordeel worden gezien!

Jullie hebben geweldig weer gehad deze week! Perfect voor het fietsen. Wat zijn jullie ervaringen met betrekking tot de fietstochten?

Francien: Fietsen is eigenlijk een ideale activiteit op dit moment, ook in een groep. Je hoeft niet te denken aan een afstand van 1,5 meter. Dat gaat al vanzelf.

Ilse: En ik kan me nauwelijks een andere vorm van vakantie voorstellen waarbij je nog meer in de frisse buitenlucht bent. Overdag zijn we de hele dag op de fiets. En ook ‘s avonds staan we eigenlijk alleen maar buiten. In dit prachtige zomerweer is het gewoonweg heerlijk aan dek! Ik merk dat, na die lange tijd thuiszitten, mensen echt klaar zijn voor een vakantie. Velen zitten al maanden stil. Een sportieve vakantie met veel beweging is dus precies goed.

Jullie begeleiden al jaren reizen door Nederland. Hoe is het om nu door het land te reizen? Welke verschillen merk je het meest?

Francien: Het is echt veel stiller dan normaal! Bij Kinderdijk heb je nu bijna het fietspad voor jezelf. En op de Zaanse Schans zijn er natuurlijk geen toeristen van overzee. Toen we daar waren, ontmoetten we twee andere groepen van Boat Bike Tours. Je herkent ze al van ver aan hun rode fietstassen! We hadden het hele gebied alleen voor ons. Een van de dames uit onze groep zei zelfs dat het nu het ideale moment is om op reis te zijn, omdat je in alle rust naar alles kunt kijken en er veel minder drukte is.

Ilse: Wat ook anders is, is dat je voor veel bezienswaardigheden nu een afspraak moet maken. Dit maakt het reisschema natuurlijk wel iets strakker en minder spontaan. Maar we waren de enige bezoekers bij een kerk. Dat is natuurlijk ook een bijzondere ervaring.

Dank jullie wel, en nog veel plezier op de rest van jullie reis en het verdere seizoen!

Hebt u ook zin in een ontspannende fiets-vaarvakantie?

Onze reisexperts helpen u graag de perfecte reis voor u te vinden. Neem gewoon contact op en vraag meer informatie aan!

 

Plan uw reis