Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
ReizenVoorjaarstour: Tulpen en Nederlands erfgoed
All tours in Nederland

Voorjaarstour: Tulpen en Nederlands erfgoed

Tulpenvelden en historisch Nederlands erfgoed

Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1
Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
time
8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance
Zelfstandig

Fiets en vaar door de provincies Zuid- en Noord-Holland op het beste moment van het jaar: wanneer de voorjaarsbloemen in bloei staan. Dit is wanneer de tulpenvelden stralen in een veelheid van kleuren, duizenden narcissen concurreren met de zon, en hyacintenvelden hun zoete geur verspreiden. Maar dat is nog maar het begin, want deze regio heeft nog veel meer te bieden. U zult versteld staan van de enorme verscheidenheid aan verschillende landschappen die u binnen zo’n klein gebied tegen komt. Tijdens de fietstocht ziet u prachtige middeleeuwse steden en kleine […]

Vanaf €899 p.p.

Fietsen langs minder bekende tulpenvelden

Historische steden Alkmaar & Haarlem

Keukenhof, Hortus Bulborum, Zaanse Schans

Schip met max. 66 passagiers

Maandag tot vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur
020 72 35 400
Facebook Messenger Start a live chat
Ga snel naar
Voorjaarstour: Tulpen en Nederlands erfgoed

Over deze reis

Fiets en vaar door de provincies Zuid- en Noord-Holland op het beste moment van het jaar: wanneer de voorjaarsbloemen in bloei staan. Dit is wanneer de tulpenvelden stralen in een veelheid van kleuren, duizenden narcissen concurreren met de zon, en hyacintenvelden hun zoete geur verspreiden. Maar dat is nog maar het begin, want deze regio heeft nog veel meer te bieden. U zult versteld staan van de enorme verscheidenheid aan verschillende landschappen die u binnen zo’n klein gebied tegen komt. Tijdens de fietstocht ziet u prachtige middeleeuwse steden en kleine vissersdorpjes, eeuwenoude windmolens en sluizen die nog steeds in gebruik zijn, uitgestrekte groene velden en wetlands vol met vogelsoorten. Zoek beschutting tegen de wind en ontspan in de duinen bij de Noordzee, of voel de bries door uw haren terwijl u langs het strand wandelt. Misschien wilt u zelfs even pootje baden, maar pas op! Het water is nog koud!

Deze tour brengt u ook naar de historische steden Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Parkeer de fiets en verken ze te voet. Het is de meest ontspannen manier om van hun schoonheid te genieten (en om de schattigste kleine cafés te vinden). Er zijn tal van musea waar u u kunt verdiepen in de geschiedenis van de regio. Leer meer over de tulpenteelt in het gebied door zowel de beroemde Keukenhof-tuinen als het minder bekende Hortus Bulborum tuinmuseum te bezoeken. Het openluchtmuseum Zaanse Schans laat u zien hoe dorpen en het dorpsleven er vroeger uitzagen. En in Amsterdam is er natuurlijk een museum voor elke interesse, of het nu gaat om oude Nederlandse meesters of hedendaagse kunst, geschiedenis of zeevaart.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Bereid u voor op deze reis met onze reisvoorbereidingen tips.

De voorbereiding is de helft van het plezier, dus waarom niet direct starten?
Alle tips bekijken

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam – Hoorn

Om 13.30 uur heet de bemanning u welkom op het schip en checkt u in. Na een veiligheidsinstructie vertrekt het schip richting het IJsselmeer. De eerste bestemming is Hoorn.

Dag 2: Hoorn – Enkhuizen (40 of 50 km)

Hoewel de exacte locaties van de velden elk jaar veranderen, staat het “West-Friese” gebied bekend als het op één na grootste tulpengebied van Nederland. We hebben twee verschillende fietsroutes door de velden voor u gepland waaruit u kunt kiezen. Door het semi-gegidste concept van deze tour kunt u in uw eigen tempo fietsen en zo vaak stoppen voor foto’s als u wilt.

Dag 3: Enkhuizen – Volendam | Volendam – Zaanse Schans (50 km) | Zaanse Schans – Alkmaar

Vroeg in de ochtend vertrekt het schip naar het beroemde dorp Volendam. Hier begint de fietstocht van vandaag. U fietst door “Waterland,” net ten noorden van Amsterdam. Honderden kleine kanalen en talrijke bruggen bepalen het landschap terwijl u van het ene pittoreske dorp naar het andere fietst. De fietstocht eindigt bij de Zaanse Schans, een oud Nederlands dorp met prachtige windmolens, die nog steeds in gebruik zijn, en traditionele houten huizen. Hier kunt u ambachtslieden bezoeken, zoals een kaasmaker en een klompenmaker. De Zaanse Schans is echter meer dan alleen een openluchtmuseum, omdat de mensen die u ziet, echte bewoners zijn! Rond etenstijd vervolgt uw cruise naar Alkmaar.

Dag 4: Alkmaar – Alkmaar (33 of 50 km)

De fietstocht van vandaag brengt u naar prachtige tulpenvelden ten noorden van Alkmaar, en vervolgens naar de badplaats Egmond aan Zee, aangenaam gelegen in de duinen bij de Noordzee. Het zandstrand is een van de mooiste van Nederland en ideaal voor een wandeling, een duik of gewoon om van het uitzicht te genieten. Dichtbij ligt het mooie kunstenaarsdorp Bergen, dat zeker een bezoek waard is. Zowel Egmond aan Zee als Bergen liggen dicht bij het Noordhollands Duinreservaat, een 5.300 hectare groot bos- en duingebied met unieke landschappen. Keer terug naar het schip in Alkmaar voor het diner.

Dag 5: Alkmaar – Zaandam (38 of 47 km) | Zaandam – Haarlem

Deze ochtend fietst u naar Egmond-Binnen en vervolgens naar Limmen. In dit dorp bezoekt u de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bloembollen. Sommige van de meer dan 3.500 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen die hier geplant zijn, zijn elders in de wereld bijna uitgestorven. Uw fietstocht gaat verder door kleurrijke tulpenvelden en brengt u naar Zaandam. Het schip wacht daar op u om u mee te nemen op een ontspannen middagcruise naar Haarlem. Het schip zal aanmeren op loopafstand van het stadscentrum. Grijp de kans om aan het eind van de middag of na het diner de uitzonderlijk mooie historische binnenstad te bezoeken. De Grote Markt en de Sint-Bavokerk zijn indrukwekkend.

Dag 6: Haarlem – Keukenhof – Haarlem (49 km)

De fietstocht van vandaag leidt u door de oudste tulpenvelden van Nederland naar de Keukenhof-tuinen. Dit bloembollenpark is een overweldigende kleurenpracht met zeven miljoen bloeiende tulpen in een schitterende omgeving van 32 hectare met traditionele en moderne tuinarchitectuur. U kunt ook genieten van de schoonheid en geuren van verschillende hyacinten, narcissen en vele andere kleurrijke bloemen. In de middag fietst u terug naar het schip in Haarlem.

Dag 7: Haarlem – Amsterdam (31 of 36 km)

Uw laatste fietstocht brengt u terug naar Amsterdam. U komt de stad binnen vanuit het westen door een aangenaam groen gebied. U kunt de middag gebruiken om meer van deze geweldige stad te ontdekken: bezoek de bloemenmarkt in de binnenstad, ga naar het Vondelpark, geniet van een museum of bekijk gewoon het leven in deze stad die nooit slaapt. Er is voor iedereen iets interessants te doen. Voor degenen die aan het eind van de dag een rondvaart willen maken, bieden wij tickets aan tegen een gereduceerde prijs.

Dag 8: Amsterdam

Einde van uw tour. Geniet van een goed ontbijt voordat u voor 9.30 uur van boord gaat.

Goed om te weten
 • Reisleider (semi) Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.

De fietsen van Boat Bike Tours

Altijd de beste huurfietsen

De huurfietsen aan boord zijn uniseksfietsen met een lage instap en een rechte en comfortabele zitpositie. Het zijn stabiele en betrouwbare fietsen, goed voor vele kilometers op het zadel. Besluit welke fiets u wilt huren en vul bij de reservering eenvoudig uw voorkeur in, dan zorgen wij voor een fiets op maat. Fietshuur is bij de meeste reizen niet standaard inbegrepen in de prijs.

Huurfietsspecificaties
Elke huurfiets van Boat Bike Tours is kwalitatief goed uitgerust. De fietsen bestaan uit een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen, een in hoogte verstelbaar gelzadel, normale pedalen (geen klikpedalen), een eenvoudig te bedienen slot op het frame en speciale antilekbanden. Alles bij elkaar zorgt dit voor een lichte, stabiele en betrouwbare fiets, zeer geschikt om heel prettig lange afstanden op te toeren.
Ook de e-bikes beschikken over minstens zeven versnellingen en handremmen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. De e-bikes hebben eveneens een comfortabel gelzadel en een slot op het frame.

Note: Goed om te weten: enkele van onze schepen hebben standaard hun eigen fietsen aan boord. Deze zien er anders uit, maar zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de andere Boat Bike Tours-fietsen.

Aanvullende fietshelm
Het gebruik van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar is vanwege de veiligheid wel aan te raden. Wenst u een fietshelm te huren, dan kunt u dit tijdens het boekingsproces aangeven. Hebt u een premiumreis geboekt en tevens een fiets of e-bike gehuurd, dan zijn de fietshelm en een ‘beperking van aansprakelijkheidsschade en -verlies’ van uw gehuurde fiets of e-bike bij de huurprijs hiervan inbegrepen.

Ander soort fiets
Andere soorten fietsen, zoals kinderfietsen, aanhangfietsen, tandems, fietskarretjes en (achterop) kinderzitjes, zijn op aanvraag beschikbaar.

Eigen fiets of e-bike mee?
De kosten voor het aan boord parkeren van uw ‘gewone’ fiets bedraagt € 10 per week. Voor een e-bike betaalt u € 25 per week voor het parkeren en opladen. Om veiligheidsredenen is het niet altijd mogelijk om de accu’s van uw e-bike in de hut op te laden. De bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. Zowel bemanning als Boat Bike Tours zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van de meegebrachte fiets of e-bike en toebehoren.

Note: niet alle schepen zijn geschikt of ruim genoeg voor extra fietsen, dus zorg ervoor dat u dit tijdig bij ons controleert.

Toerfietsen

De fietsen hebben een lichtgewicht aluminium frame en zijn voorzien van snel reagerende handremmen, minimaal zeven versnellingen en een in hoogte verstelbaar gelzadel. Op het frame is een eenvoudig te bedienen slot bevestigd en de wielen zijn belegd met speciale antilekbanden.

E-bikes

De e-bikes beschikken over snel reagerende handremmen en minimaal zeven versnellingen. De motor heeft een accu van 400 WH en biedt drie ondersteuningsniveaus. Verder zijn de e-bikes voorzien van een comfortabel in hoogte verstelbaar gelzadel, een slot op het frame en speciale antilekbanden.

Eigen fiets mee

Het is mogelijk uw eigen fiets of e-bike mee te nemen, mits er geen spiegels of andere uitstekende elementen aan zitten. Aan boord is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor eigen fietsen beschikbaar. U kunt een parkeerplaats hiervoor reserveren tegen een kleine meerprijs. Boat Bike Tours is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van meegebrachte fietsen.


Prijzen en beschikbaarheid

Klik op de onderstaande knop om de beschikbaarheid van deze tour te bekijken en/of online te boeken. Er wordt een nieuw scherm geopend.


Prijzen en informatie

Prijsoverzicht - 2025
Hutsoort Voor 4 April 20 April 27 April
2-persoonshut benedendek 2 pers. € 899 € 999 € 1249 2-pers. voor alleengebruik benedendek (max. 3) 1 pers. € 1348,50 € 1498,50 € 1873,50 2-persoonshut bovendek 2 pers. € 1149 € 1249 € 1499 2-pers. voor alleengebruik bovendek (max. 1) 1 pers. € 1723,50 € 1873,50 € 2248,50 Suite bovendek 2 pers. € 1449 € 1549 € 1799
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Verpakte lunches
 • 7 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord (tot 16.00 uur)
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Verwarming en airco in de hut
 • Dagelijkse briefings
 • Half-begeleide fietstochten (u fietst op eigen gelegenheid, de reisleider fietst de route ook)
 • Enkele korte begeleide wandelingen
 • Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Biologisch afbreekbare bidon
 • Wi-Fi (beschikbaar in het restaurant – datagebruik niet inclusief)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit
Niet inbegrepen in deze reis
 • Koffie en thee aan boord na 16.00 uur
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Huur van een fietshelm
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerboten
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) (verplichte consumentenbijdrage SGR garantieregeling: € 5 per persoon – wordt apart vermeld op de boekingsbevestiging)
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2025

2025:

 • Huurfiets: € 91 per week
 • Huur e-bike: € 245 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor € 10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen: € 14 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike: € 28 per week (alleen vooraf te boeken)
 • Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 14 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar:  vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 28 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen  beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes
 • Rondvaart Amsterdam: ticket voor een 1 uur durende rondvaart door Amsterdam – speciaal tarief voor onze gasten: € 18 (aan de kassa ca.: € 22). Boek uw ticket vooraf en u kunt het op  de eerste dag van de reis aan boord van uw schip afhalen.
 • Parkeren in Amsterdam (Valet Parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.


Kunnen wij u helpen?


Beschikbare schepen voor deze reis

Fietscruiseschip De Holland Nederland

Lounge met panoramaramen

TV in de hut

Bar en lounge

Individueel regelbare airconditioning

max. 66 gasten
33 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
8-daagse Tulpenreis Voorjaar, bloemen en kaas

Tulpen & het “Groene hart”

Historische steden Amsterdam & Leiden

Bloemenmarkt, Keukenhof, Zaanse Schans

(Premium)Schepen met 24 tot max. 40 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Zaanse Schans
8-daagse Sail & Bike Tulpenreis Lente, kaas en zeilen

Een zeilavontuur op een drie-/viermaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschepen met max. 38 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
4 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
korting
Noord-Holland en Friesland Inclusief bezoek aan Texel + Gaasterland

Weids groene landschap

Strand, duinen en bos

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 96 passagiers

Reisduur
travel time 8 dagen
4 stars
15 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Voorjaarstour: Tulpen en Nederlands erfgoed

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.