Boek voor 30 april en ontvang 25% voorjaarskorting op de geselecteerde reizen. Bekijk hier de reizen
Sluiten
Terug naar het overzicht
Nederland

Taste of Holland

Korte reis door Noord-Holland
Amsterdam Rondreis.
Vanaf € 659 €495 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Korte reis door de mooiste plekken van Nederland

Steden Amsterdam, Alkmaar & Haarlem

Zaanse Schans & fietsen langs de Noordzeekust

Premiumschepen met 30 tot max. 40 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 5 dagen

Ontdek veelzijdig Noord-Holland
Beleef Nederland op zijn best tijdens deze prachtige fiets- en vaarvakantie. In vijf dagen ziet u verschillende landschappen, zoals de uitgestrekte polders van Noord-Holland en de zandduinen langs de kust. U fietst door monumentale steden als Amsterdam en Haarlem, maar ook door idyllische plaatsjes als de Zaanse Schans, walvisvaardersdorp De Rijp en Schermerhorn met zijn molens.

Marken en kaashoofdstad Alkmaar
De monumentale grachtenpanden, houten gevels en sierlijke molens vormen samen één groot openluchtmuseum. De fietsroute gaat door typisch Hollandse plaatsen als Broek in Waterland, Monnickendam enAlkmaar, waar u meer over de historie van Noord-Holland leert. Niet voor niets kwam de wereldberoemde impressionist Claude Monet graag in de kaasstad schilderen. Nog altijd kun je het gevoel krijgen dat je door een schilderij fietst.

Waterland boven Amsterdam
Op steenworp afstand van Amsterdam ligt Waterland, een waterrijk polderlandschap met idyllische weilanden. Hier fietst u langs oude stolpboerderijen met piramidevormige daken. In de afgelopen eeuwen is hard tegen het water gevochten om in levensonderhoud te voorzien. Nu wordt er juist volop genoten van de kanalen en sloten, waar bewoners graag doorheen varen, en in de winter over schaatsen. De route gaat langs kilometerslange dijken en gemalen.

Zaanse Schans en Marken
Toeristen over de hele wereld komen naar het dorp de Zaanse Schans en schiereiland Marken. De charmante molens en popperige houten huizen zijn gigantisch goed onderhouden. Het is dus zeker de moeite waard om even af te stappen. Zo kunt u in de Zaanse Schans ambachtslieden als een kaas- en klompenmaker aan het werk zien, maar ook meer leren over de cacaohandel. Met de molens werd onder meer hout gezaagd en papier gemaakt.

Het schip – uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam | Amsterdam – Zaandam

Inchecken aan boord vindt plaats om 14.00 uur. De bemanning verwelkomt u graag aan boord, Zodra alle gasten zijn gearriveerd, brengt een korte vaartocht u naar Zaandam. Hier zal

het schip voor de nacht in het centrum afmeren. Bij aankomst kunt u met uw fiets een proef-ritje maken door de omgeving. ‘s Avonds maakt u een korte wandeling door het pittoreske centrum van Zaandam.

Dag 2: Zaandam – Alkmaar (44 km)

Een aangename fietstocht van zo’n 5 kilometer leidt u naar de Zaanse Schans. In dit oud Hollandse dorp staan nog prachtige windmolens en traditionele houten huizen. De mensen die u ziet zijn echte bewoners. Uw fietstocht gaat verder door het Land van Leeghwater, een weelderig groen poldergebied. Wandel door het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en passeer de molens van Schermerhorn. In het historische centrum van kaasstad Alkmaar ligt uw schip te wachten. Slenterend door de straten zal de schoonheid van de zeventiendeeeuwse gebouwen en de smalle grachten u vast verbazen.

Dag 3: Alkmaar – Haarlem (48 km)

Na het ontbijt fietst u naar de Noordzeekust. Een mooie fietstocht door de zandduinen staat vandaag op het programma. In de middag brengt een lokale veerboot u over het Noordzeekanaal, dat een belangrijke scheepvaartroute is. Terug op het land fietst u naar Haarlem: een mooie stad met kasseistraatjes, historische gebouwen, grote kerken, gezellige cafés, grachten, toprestaurants en antiekwinkels.

Dag 4: Haarlem – Amsterdam | rondje Waterland (28 km of 43 km)

Tijdens het ontbijt brengt het schip u terug naar Amsterdam. Vandaag kunt u kiezen voor een mooie fietstocht door het unieke veenweidegebied ten noorden van Amsterdam in Waterland, waarbij u door de stadjes Broek in Waterland en Monnickendam komt en ook het schiereiland Marken kunt bezoeken. Ook is het een mogelijkheid om Amsterdam te ontdekken. Verken de bloemenmarkt in het centrum, bezoek het Rijksmuseum of ga winkelen in de Negen Straatjes.

Dag 5: Amsterdam

Geniet van uw laatste ontbijt aan boord voor de uitcheck tot 9.30 uur. Einde van de tour

Goed om te weten
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart. Er wordt geen lunch geserveerd, maar u kunt onderweg uw lunchpakket nuttigen.
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Op de aankomstdag is het mogelijk om vanaf 11 uur ’s morgens uw bagage aan boord te brengen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • De cursief geschreven routesecties in het programma worden per schip gedaan.

 

Goed om te weten – drie versies reisleider

 • Reisleider (gegidst – guided)
  Samen met de groep bezoekt u tijdens de fietstochten interessante plekken, waarover de ervaren reisleider uitleg geeft. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen, tips voor onderweg en een gratis GPS-app zijn beschikbaar voor gasten die individueel en in hun eigen tempo willen fietsen. De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.
 • Reisleider (individueel + upgrade)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een gratis GPS-app zijn beschikbaar.
 • De reisleider is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood. Wilt u de fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider maken, dan kunt u de reis ‘upgraden’.
 • Reisleider (semi)
  Tijdens deze reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u voorziet van tips en informatie. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo. Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en een GPS-app zijn beschikbaar. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij is telefonisch bereikbaar in geval van vragen, pech of nood.

Prijzen en informatie

Ontvang 25% Voorjaarskorting op deze reis als u boekt voor 30 april 2021 en vertrekt voor 31 mei 2021. De korting geldt alleen op nieuwe boekingen en kan niet worden gecombineerd met andere kortingsaanbiedingen. Voer de kortingscode 21NOV in bij uw reservering.

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor alle data
2-Persoonshut 2 pers. € 659 Premium 2-persoonshut (Pr.R) 2 pers. € 789 Suite bovendek (niet Pr.R) 2 pers. € 949 1-Persoonshut (Pr.R/MAGIII) 1 pers. € 859 2-Pers.hut voor alleengebruik 1 pers. € 988,50 3-Pers.hut (3de bed alleen voor kinderen tot 16 j., MAGIII/Pr.R) 3 pers. € 629 Premium 3-Pers.hut (3de bed alleen voor kinderen tot 16 j., Pr.R) 3 pers. € 759 Suite 3-Pers. (3de bed alleen voor kinderen tot 16 j., MAGIII) 3 pers. € 919
Inbegrepen in deze reis
 • 5 dagen/4 nachten
 • 4 x ontbijt
 • Verpakte lunches
 • 4 x driegangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse reiniging van de hut
 • Hut met air-conditioning
 • Dagelijkse briefings
 • Kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-routes
 • Huur van een fietshelm
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Wi-Fi
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
 • De CO2 van deze reis wordt gecompenseerd via non-profit organisatie Justdiggit

 

Alleen bij begeleide fietstochten (toeslag):

 • Reisleider voor begeleide fietstochten;
 • Kosten voor veerpontjes
 • Begeleide stadswandeling door Alkmaar
 • Entree molen Schermerhorn
 • Entree voor “This is Holland” 5-D beleving.
Niet inbegrepen in deze reis
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Kosten voor veerboot
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021

2021:

 • Huurfiets Premium: € 65 per week (optioneel)
 • Huur E-Bike Premium: € 130 per week (optioneel, alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen)
 • Parkeren eigen fiets: € 7 per reis (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 17 per reis (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes.
 • Parkeren in Amsterdam (valet parking): voor meer info, prijzen en reservering klikt u hier.
 • Upgrade: begeleide fietstochten: Het is mogelijk om tijdens deze reis alle fietstochten onder leiding van een ervaren reisleider te maken. Kiest u hiervoor, dan rijdt u samen met de reisleider naar interessante plaatsen en verrassende bezienswaardigheden. Tevens zijn hierbij enkele entreeprijzen en de kosten voor veerpontjes onderweg inbegrepen. Als de groep groter is dan 22 gasten gaat er een tweede reisleider mee. De toeslag voor deze uitbreiding ‘begeleide fietstochten’ bedraagt € 70 p.p. voor de hele reis.
Reizen in Corona-tijd: wij zorgen dat u veilig op reis kunt

We zorgen voor alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aan boord door het naleven van de hygiëneregels, de bediening draagt een mondkapje en zorgt voor voldoende ventilatie en extra schoonmaakrondes. Vooraf vullen gasten een gezondheidsverklaring in en tijdens de reis zorgen wij er samen voor dat iedereen (gasten, crew én reisleiding) gezond blijft! Meer informatie op https://www.boatbiketours.nl/aanpassen-aan-het-coronavirus/ Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Princesse Royal Duitsland, Nederland

Klassieke stijl

Jacuzzi

Piano

Individueel regelbare airconditioning

max. 35 gasten
16 hutten
4 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique III België, Nederland

Ligstoelen op het dek

Jacuzzi

Ruim van opzet

Individueel regelbare airconditioning

max. 40 gasten
21 hutten
6 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Magnifique IV België, Nederland

Dek van teakhout

Jacuzzi

Restaurant met keuken achter glas

Individueel regelbare airconditioning

max. 36 gasten
18 hutten
5 beschikbare reizen met dit schip
Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Zwaantje België, Frankrijk, Nederland

Reizen in Frankrijk

Ruim zonnedek

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
7 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
korting
Noord-Holland en Friesland Inclusief bezoek aan Texel + Gaasterland

Weids groene landschap

Strand, duinen en bos

Romantische havenstadjes zoals Enkhuizen

Schip met max. 90 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
4 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
Sail & Bike Noord-Holland en NP Nieuw Land Met uitstapje naar Overijssel

Zeilend naar de volgend bestemming

Historische stadjes en ingepolderd land

Weerribben en Oostvaardersplassen

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
1 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Enkhuizen Rondreis.
nieuw
Friesland en Terschelling IJsselmeer en Waddenzee en Friese meren

Karakteristieke Friese stadjes

NP De Alde Feanen

UNESCO – werelderfgoed

Schip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Taste of Holland

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?