Terug naar het overzicht
Duitsland

Münster – Keulen of Keulen – Münster

Kastelen, natuur en industriële cultuur
Münster Enkele reis, beide richtingen mogelijk. Keulen
Vanaf €999 p.p.
nieuw

Hoogtepunten van deze reis

Fietsen door diverse natuurreservaten

2 UNESCO werelderfgoed locaties

Industriële cultuur

Schip met max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid fietsen: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Zelfstandig fietsen: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Zelfstandig
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Deze afwisselende fietstocht combineert de hoogtepunten van een aantal zeer verschillende fietsroutes. Van het parklandschap in het idyllische Münsterland met waterburchten en paleizen tot een iets andere cultuur in het Rijn- en Ruhrgebied, dat de laatste decennia sterk is veranderd: Mijntorens zijn nu monumenten van de industriële cultuur, oude mijnterreinen zijn parken en culturele centra geworden – dit alles ingebed in een verrassend weids en groen landschap, waar de industriële overblijfselen een romantische charme ontwikkelen.
Op de fietsroutes ervaart u de schoonheid van kastelen en historische architectuur, creatieve steden en idyllische natuurgebieden. Vaak voert de route langs een rivier of kanaal, aan de oevers waarvan tal van cafés, terrasjes of picknickplaatsen met uitzicht  uitnodigen om even te pauzeren. In Münster, Düsseldorf en Keulen ontdekt u bovendien drie van de mooiste historische steden van Noordrijn-Westfalen.

Het schip – uw varende hotel
Uw drijvende hotel, het gezellige 24-passagiersschip MS Quo Vadis, begeleidt u en biedt u aan het eind van elke fietsroute een comfortabel verblijf aan boord. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

U fietst zelfstandig
Dagelijks zal de bemanning van het schip de fietsroutes van de volgende dag met u bespreken en u voorzien van tips en informatie over de route. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo met behulp van een gedetailleerde fietskaart, gps-aanwijzingen en geprinte routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). In geval van nood of bij problemen kunt u de bemanning bellen.

Hoogtepunten van deze reis

 • Historische vredesstad Münster
 • Kasteel Nordkirchen, het „Westfaalse Versailles
 • Lippe-uiterwaarden natuurreservaat op de Romeinen-Lippe fietsroute
 • UNESCO Wereld Cultureel Erfgoed Kolenmijn Zollverein
 • Baldeney-meer en de Ruhr-Vallei fietsroute
 • Niederbergbahn Panorama fietsroute
 • Natuurreservaat Angertal
 • Musea en gezellige kroegcultuur in de binnenstad van Düsseldorf
 • Zons. Historische douane vesting aan de Rijn
 • De Romeinse stad Keulen met de Dom (UNESCO Werelderfgoed)

 

Wij willen u graag informeren over de vaccinatie- en gezondheidsvoorschriften voor onze reizen met de Quo Vadis:
Op deze reis is de 2-G regel van toepassing, wat betekent dat voor deelname aan deze fiets- en vaarvakantie tot nader order bij check-in een digitaal of papieren vaccinatiebewijs (QR-code) of een verklaring van herstel van de Covid19 ziekte (maximaal 6 maanden oud) moet worden overlegd. Bij deze regeling wordt rekening gehouden met de gezondheid en de veiligheid van de gasten en de testmogelijkheden tijdens de reis. Deze regeling kan worden gewijzigd, aangepast of opgeheven in geval van veranderingen in de officiële voorschriften of in de epidemiologische situatie.

Dag to dagprogramma Münster - Keulen

Dag 1: Münster

Inscheping vanaf 16:00 uur in de stadshaven aan de Kreativkai in het centrum van Münster. In de namiddag heeft u nog tijd om over de Prinzipalmarkt in de historische oude binnenstad van Münster te slenteren, de Friedenssaal (Vredeszaal, vrede van Münster) te bezoeken of een kopje koffie te drinken met een vrij uitzicht op de indrukwekkende kathedraal. 18:00 Ontvangst aan boord met een drankje, gevolgd door het diner om 18:30.

Dag 2: Münster – Lüdinghausen – Datteln (61 km / 176 m hoogteverschil of 48 km / 152 m hoogteverschil)

Langs de betoverende rivieroever van de Werse fietst u langs op de Werseradweg door het groene parklandschap van het Münsterland tot u de 100 kastelen-route (100 Schlösser Route) van Albersloh volgt. Na de landhuizen Haus Bisping en Haus Borg kunt u het Westfaalse Versailles bewonderen, Schloss Nordkirchen, te midden van een groot barok park. Langs de oever van de Stever bereikt u het kasteel van Vischering in Lüdinghausen. Maak op de fiets een rondje langs de schilderachtige Gräftenring en het nabijgelegen kasteel Lüdinghausen voordat u weer aan boord gaat via het Dortmund- Eemskanaal naar Datteln.

Dag 3: Datteln – Lünen – Werne – Hamm (45–59 km / 190–227 m hoogteverschil)

Langs de opnieuw genaturaliseerde rivier de Lippe leidt de fietsroute naar Lünen en de op de monumentenlijst geplaatste mijnwerkersnederzetting Victoria. Na een paar kilometer door een schaduwrijk bos, verschijnt al snel kasteel Cappenberg. Ongeveer halverwege de route biedt de historische stad Werne een pauze op het marktplein met uitzicht op het historische stadhuis. Op de Römer-Lippe-Route fietst u dan verder, omgeven door waterwegen. Tussen de Lippe, die eerst nog kronkelt, en het Datteln-Hammkanaal loopt een fietspad op de dam naar het Maximilianpark in Hamm,  het eerste opnieuw genaturaliseerde mijnterrein in Duitsland. Hier is een bijzonder avonturenpark aangelegd: Met meren, kunstobjecten, een  vlinderhuis, de 40 meter hoge glazen olifant en overblijfselen uit de mijnbouwtijd. Of bezoek het kasteel Oberwerries in de uiterwaarden van de Lippe ten noorden van Hamm. Met het schip vaart u van Hamm terug naar Datteln.

Dag 4: Datteln – Gelsenkirchen (44 km / 210 m hoogteverschil, kortere route 35 km mogelijk)

Vandaag staat in het teken van de industriële cultuur. De oude scheepslift is het eerste spectaculaire bouwwerk dat u kunt bezoeken. Pas na de voltooiing ervan in 1899 kon het Dortmund-Eemskanaal helemaal tot aan de haven van Dortmund worden bevaren. Vanaf de scheepslift gaat het verder langs de Industriekultuur-route naar het heide- en boslandschap van de Resser Mark. Het Rijn-Herne-Kanaal, de voormalige Henrichenburg, kasteel Bladenhorst, het Museum Strom und Leben en de voormalige kolenmijn Recklinghausen II met zijn historische draaitoren liggen op uw route. Het schip wacht op u in de haven van Gelsenkirchen.
De langere route omvat een omweg naar kasteel Herten en het idyllische oude dorp Westerholt. Hier kunt u nog iets drinken in de kasteeltuin of op het dorpsplein omringd door vakwerkhuizen alvorens de haven van Gelsenkirchen binnen te fietsen.

Dag 5: Gelsenkirchen – Mülheim an der Ruhr (49 km / 240 m hoogteverschil)

U fietst langs het Rijn-Hernekanaal over het 7-Bruggen fietspad naar het industriecomplex van de Kolenmijn Zollverein (UNESCO-werelderfgoed). Een wandeling over het terrein biedt nieuwe perspectieven op de imposante Bauhausarchitectuur van staal en baksteen. Het RuhrMuseum en het Red Dot Design Museum met 2000 tentoonstellingen bevinden zich op het terrein. Na de vele indrukken leidt het fietspad u vervolgens naar de oevers van de Ruhr en naar het Baldeney-meer, het grootste van de 6 Ruhrstuwmeren. Villa Hügel, het huis van de industriëlenfamilie Krupp, is een kleine omweg waard. Vanaf hier volgt u de RuhrtalRadweg naar Mülheim an der Ruhr.
Alternatief (kortere route) van Stoppenberg via het Ruhr-fietspad naar Mülheim. Rond de stadshaven valt veel te ontdekken, zoals het Watermuseum Aquarius, het kasteelpark Styrum en het showpark MüGa State Garden.

Dag 6: Mülheim/Ruhr – Düsseldorf (50 km / 348 m hoogteverschil, vlakkere route mogelijk)

Via het Ruhr-fietspad en langs de uiterwaarden van de Ruhr fietst u eerst naar het Kettwiger-stuwmeer. Fiets een stukje over het Niederbergbahn-Panoramafietspad, een oude spoorlijn, die op sommige stukken een beetje klimt, maar u ook beloont met heel mooie uitzichten. Langs de rivier de Anger worden schaduwrijke alluviale bossen afgewisseld met groene weiden. Haus Anger en kasteel Gräfgenstein, al van verre zichtbaar, getuigen nog steeds van de riddertijd. Tijdens een pauze in de biertuin van de Auermühle, een van de vele molens langs de Anger, kunt u zich versterken voor de laatste kilometers. Geïnteresseerden kunnen in het Cromford Textile Factory Museum, gelegen in een oud Engels landschapspark, kennismaken met de katoenspinnerij van 200 jaar geleden. U fietst door het groene landschap langs kasteel Kalkum naar de oever van de Rijn en na een paar kilometer over het Rijnfietspad bereikt u de Quo Vadis-steiger in Düsseldorf. Sluit de avond af op de Rijnpromenade en snuif de sfeer op van de bijzonder gezellige binnenstad van deze Rijnlandse metropool.

Dag 7: Düsseldorf – Rijnfietsroute – Keulen (48 km / 159 m hoogteverschil)

Langs de Rijn leidt de route eerst naar paleis Benrath, een van de mooiste laatbarokke tuinpaleizen van Europa. Na dit sierlijke complex vormt de route door het uiterwaardenlandschap van de Urdenbacher Kämpe met knotwilgen en honderden appel- en perenbomen een betoverend contrast.
U wisselt naar de andere oever van de Rijn en fiets verder naarde historische douanevesting van Zons met zijn molen en stadsmuur welke u  onverwacht terugvoert naar de Middeleeuwen. Na een rustig stuk fietsen door de groene uiterwaarden van de Rijn wordt de achtergrond weer industrieel met de Fordfabrieken aan uw rechterhand. De Rijn aan uw linkerhand leidt u rechtstreeks naar de oude Romeinse stad Keulen, waar het schip op u wacht in het centrale Rheinauhafen.

Dag 8: Keulen

Na het ontbijt einde van de reis.

Goed om te weten
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • Profiel: De fietsroutes zijn gemakkelijk te fietsen en hebben geringe stijgingspercentages. Ze volgen Westfaalse pättkes (rustige geasfalteerde boerenweggetjes en hard-zand fietspaden door de
  natuur), rivierfietspaden, fietsen op voormalige spoorwegtrajecten en goed bewegwijzerde regionale kwaliteitsfietsroutes met een goede infrastructuur. Slechts korte stukken lopen door stedelijke gebieden. Dag 6 is wat inspannender met wat hoogtemeters ten noorden van Düsseldorf.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en GPS-tracksapp zijn beschikbaar voor de individuele fietstochten. De bemanning is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

Dag to dagprogramma Keulen - Münster

Dag 1: Keulen

Inscheping vanaf 16 uur in de oude Romeinse stad Keulen, waar de Quo Vadis op u wacht in het centrum van Keulen in de Rheinau- hafen. U kunt nog een wandeling over het plein bij de Dom maken en door de steegjes van de oude binnenstad van Keulen. 18:00 Ontvangst aan boord met een drankje, gevolgd door diner om 18:30.

Dag 2: Keulen – Rijnfietsroute – Düsseldorf (48 km / 159 m hoogteverschil)

Vandaag fietst u van de haven van Keulen langs het industriële decor van de Ford-fabrieken direct in de groene uiterwaarden van de Rijn naar de Middeleeuwse tolvesting van Zons, die u met zijn molen en stadsmuur terugvoert naar de Middeleeuwen. U wisselt van oever en volgt het  fietspad door het uiterwaardenlandschap van de Urdenbacher Kämpe met knotwilgen en honderden appelen perenbomen. Kort daarna bereikt u het paleis van Benrath, een van de mooiste laatbarokke tuinpaleizen van Europa. De laatste kilometers van de etappe van vandaag voeren langs de Rijnbochten via Vollmerswerth naar de haven van Düsseldorf. Sluit de avond af op de Rijn-Promenade en snuif de sfeer op van de bijzonder gezellige binnenstad van de Rijnlandse metropool.

Dag 3: Düsseldorf – Mülheim/Ruhr (50 km / 358 m hoogteverschil, vlakkere route mogelijk) 

De eerste kilometers zijn een ontspannen fietstocht langs de Rijn naar Kaiserswerth en het kasteel van Kalkum. Langs de Angermunder See fietst u door het groene landschap richting het Angertal. Het Cromford Textile Factory Museum, gevestigd in een oud Engels landschapspark, biedt geïnteresseerde bezoekers een inzicht in het katoenspinnen 200 jaar geleden. Langs de rivier de Anger worden schaduwrijke uiterwaardenbossen afgewisseld met een groen weidelandschap. Haus Anger en kasteel Gräfgenstein, al van verre zichtbaar, getuigen nog steeds van de riddertijd. Het terras van de Auermühle, een van de vele molens langs de Anger, is ideaal voor een pauze aan het water. Iets verderop fietst u over de Niederbergbahn, een panoramische fietsroute over een voormalige spoorlijn. Het is hier en daar wat klimmen, maar u wordt ook beloond met heel mooie uitzichten. Spoedig bereikt u het Kettwiger stuwmeer en de Ruhr. Altijd dicht langs de rivieroever, leidt de route naar Mülheim an der Ruhr. Rond de stadshaven valt veel te ontdekken, zoals het Watermuseum Aquarius, het kasteelpark Styrum en het tuintenstoonstelling-park van de deelstaat Nord-Rhein-Westfalen.

Dag 4: Mülheim an der Ruhr – Gelsenkirchen (49 km / 260 m hoogteverschil)

De Ruhrtal-fietsroute brengt u naar het Baldeney-meer, het grootste van de 6 Ruhr-stuwmeren. Villa Hügel, het huis van de industriëlenfamilie Krupp, is hier een kleine omweg waard. Volg de rivier door het natuurreservaat Heisinger Ruhraue, een oude arm van het Ruhrgebied, naar Essen. Een hoogtepunt van de industriële cultuur wacht u in het noorden van de stad in de vorm van de kolenmijn Zollverein (UNESCO-werelderfgoed). Een wandeling over het terrein biedt u nieuwe perspectieven op de imposante gebouwen van staal en baksteen in Bauhaus-architectuur. Het RuhrMuseum en het Red Dot Design Museum met 2000 tentoonstellingen bevinden zich op het terrein. Fiets verder langs het Rijn-Hernekanaal via het 7-Bruggen-Fietspad over een voormalige mijnspoorlijn naar de aanlegplaats van het schip in Gelsenkirchen. Alternatief (kortere route) van Mülheim naar Stoppenberg via het Ruhr-fietspad.

Dag 5: Gelsenkirchen – Datteln (44 km / 200 m hoogteverschil, kortere route 35 km mogelijk)

Vandaag is het weer een dag van contrasten tussen spannende industriële cultuur en natuur. Vanuit de haven van Gelsenkirchen fietst u door het heide- en boslandschap van de Resser Mark, langs de Ewaldsee naar het Rijn-Herne-kanaal. U volgt de Route der Industriekultur met de  voormalige kolenmijn Recklinghausen II met zijn historische mijntoren, het Museum Strom und Leben, Schloss Bladenhorst en de voormalige Henrichenburg. De oude scheepslift is een van de meest spectaculaire bouwwerken op de Route van het Industrieel Erfgoed. Pas na de voltooiing van het kanaal in 1899 kon het Dortmund-Eemskanaal helemaal tot aan de haven van Dortmund worden bevaren. Van hieruit is het niet ver meer naar het schip dat in de haven van Datteln op u ligt te wachten. De langere route omvat een omweg naar kasteel Herten en het idyllische historische dorp Westerholt. Hier kunt u genieten van een drankje in de kasteeltuin of op het dorpsplein, omringd door vakwerkhuizen.

Dag 6: Datteln – Lünen – Werne – Hamm ( 45–59 km / 190–227 m hoogteverschil)

Langs de opnieuw genaturaliseerde Lippe loopt de route naar Lünen en de op de monumentenlijst geplaatste mijnwerkersstad Victoria. Na een paar kilometer door een schaduwrijk bos, verschijnt al snel kasteel Cappenberg. Ongeveer halverwege de route biedt de historische oude stad Werne een stop op het marktplein met uitzicht op het oude stadhuis. Op de route Römer-Lippe fietst u op het fietspad tussen het Datteln-Hamm-Kanal en de rivier de Lippe.

Dag 7: Datteln – Lüdinghausen – Münster (61 km / 186 m hoogteverschil of 48 km / 152 m hoogteverschil)

Tijdens het ontbijt vertrekt het schip en vaart langs het Dortmund-Eemskanaal naar Lüdinghausen, bekend als de 3-kastelenstad. Kasteel Vischering straalt middeleeuwse flair uit en is vanaf de pier snel te bereiken. Fiets rond de pittoreske Gräftenring en het nabijgelegen kasteel Lüdinghausen voordat u weer op de fiets stapt voor de laatste etappe. Langs de oever van de rivier de Stever fietst u de stad uit, het  Westfaalse landschap in met velden, wallen en boerderijen. Weldra is het Westfaalse Versailles, het prachtige kasteel Nordkirchen, in zicht. Bewonder het grote barokke park met slotgrachten en beeldhouwwerken. Fiets verder op de 100 kastelen (100 Schlösser-Route) route: Na de herenhuizen Haus Borg en Haus Bisping bereikt u de betoverende rivieroever van de Werse achter het plaatsje Rinkerode. Volg het Werseradwegfietspad door het groene parklandschap naar de stad van de vrede, Münster. Het schip ligt afgemeerd in de stadshaven aan de Kreativkai in het centrum van Münster. Een bezoek aan de historische oude stad is de moeite waard: Bezoek de historische Friedenssaal (Vredeszaal) of geniet in een van de vele cafés van het uitzicht op de indrukwekkende kathedraal, de puntgevels van de huizen aan de Prinzipalmarkt en het historische stadhuis.

Dag 8: Münster

Na het ontbijt, einde van de reis.

Goed om te weten
 • De genoemde fietsafstanden in het programma zijn bij benadering.
 • Profiel: De fietsroutes zijn gemakkelijk te fietsen en hebben geringe stijgingspercentages. Ze volgen Westfaalse pättkes (rustige geasfalteerde boerenweggetjes en hard-zand fietspaden door de
  natuur), rivierfietspaden, fietsen op voormalige spoorwegtrajecten en goed bewegwijzerde regionale kwaliteitsfietsroutes met een goede infrastructuur. Slechts korte stukken lopen door stedelijke gebieden. Dag 6 is wat inspannender met wat hoogtemeters ten noorden van Düsseldorf.
 • Op sommige dagen kunt u kiezen tussen een kortere en langere fietsroute. Houd er rekening mee dat het op de kortere fietsroutes niet altijd mogelijk is om alle genoemde hoogtepunten te bezoeken.
 • Als u een fietsdag over wilt slaan, bent u van harte welkom aan boord. Even heerlijk ontspannen, terwijl het schip naar de volgende plek vaart.
 • De reisdetails zijn onderhevig aan wijzigingen, vanwege nautische, technische, meteorologische of andere onvoorziene redenen.
 • Gedetailleerde fietskaarten, routebeschrijvingen met tips en GPS-tracksapp zijn beschikbaar voor de individuele fietstochten. De bemanning is altijd telefonisch bereikbaar, in het geval van vragen, pech of nood.

Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2022
Hutsoort Voor alle afvaarten
2-Persoonshut 2 pers. € 999 2-Persoonshut voor alleengebruik 1 pers. € 1299
Inbegrepen in deze reis
 • 8 dagen/7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • 6x Lunch/lunchpakketten
 • 5 x driegangendiner, 1x viergangendiner
 • Koffie en thee aan boord
 • Welkomstdrankje
 • Gebruik van beddengoed en handdoeken
 • Dagelijkse schoonmaak van de hut
 • Dagelijkse briefings door de crew
 • Kaarten en routebeschrijvingen voor fietstochten (1 set per hut)
 • GPS-tracks
 • Gebruik van een waterdichte fietstas
 • Gebruik van een fietshelm
 • Wi-Fi
 • Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Niet inbegrepen in deze reis
 • 1x Diner (Mülheim an der Ruhr)
 • Drankjes
 • Fietshuur of huur e-bike
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien (naar eigen inzicht)
 • Entreegelden en excursies
 • Reis naar/van de vertrekhaven
 • Parkeerkosten
Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2022
 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • Meebrengen eigen fiets: is mogelijk zonder extra kosten, alleen als dit van te voren is aangemeld en bevestigd
 • Retour bustransfer Münster-Keulen / Keulen-Münster: € 69 p.p. (incl. bagage en evt. eigen fiets)

 

Parkeermogelijkheden:

 • Keulen: Er zijn verschillende parkeerterreinen in de buurt van de ligplaats. Aanbevolen: Parkeergarage Köln Weidmarkt, Blaubach 1, 50676 Keulen (ca. 1,2 km van de aanlegplaats, kosten ca. € 18 per 24 uur).
 • Münster: Openbare parkeerplaats Cineplex (€4 per nacht) bij de haven, op ca. 800 m van de ligplaats.

 

Partner tour: Boat Bike Tours is niet de organiserende touroperator, maar de reisagent voor deze tour; dit is een zogenaamde ‘partner tour’, beschikbaar op aanvraag. De touroperator is: Travelydays Nederland BV, Enschede.Beschikbare schepen voor deze reis

Premium Ervaar meer comfort, kleinere groepen en extra’s.
Motorschip Quo Vadis België, Duitsland, Frankrijk

Deels overdekt zonnedek

Piano/gitaar

Gratis koffie en thee 24/7

Individueel regelbare airconditioning

max. 24 gasten
12 hutten
1 beschikbare reizen met dit schip

Uw gekozen reis:

Münster – Keulen of Keulen – Münster

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?