Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen
Bent u in voor een comfortabele maar verbluffende reis in ons eigen Europa? Dan hebben we de beste inspiratie voor u: de betoverende riviervallei van de Moezel en de Saar in Duitsland!

Het land van onze oosterburen – de thuisbasis van vele sprookjes – is zowel vertrouwd als fantastisch tegelijk, met zoveel fraaie plekken om (nog) te ontdekken. Vijf redenen waarom u een fiets-vaarvakantie in Duitsland zeker moet overwegen.

Bekijk onze reizen in Duitsland

 

1. Een sprookjesachtige omgeving

De schilderachtige panorama’s aan de Moezel en de Saar – zijrivieren van de Rijn – horen zonder meer bij de mooiste van Duitsland. De rivieren kronkelen door prachtige heuvels en langs steile hellingen door een sprookjesachtig landschap vol historische gebouwen. Wat een genot om hier doorheen te mogen fietsen als u dagelijks naar uw volgende bestemming op weg gaat. U beleeft het natuurschoon in al zijn geuren en kleuren – een totaal andere ervaring dan wanneer u per auto reist.
Bent u aan boord, dan biedt het zonnedek u de kans in alle rust te genieten van het schouwspel om u heen.

MS Quo Vadis

2. Warm welkom aan boord

Elke dag verkent u de prachtigste groene landschappen per fiets, waarna u voor de avond terugkeert naar uw hotelschip. Met hun comfortabele interieurs, aandacht voor detail en toegewijde reisleiders en bemanning, zijn onze unieke riviercruiseschepen uw gastvrije thuis voor de week. Op onze reizen over de Moezel en de Saar varen onder andere het gezellige boutiqueschip Allure en de luxe uitgeruste Princesse Royal. Dankzij de kleine, overzichtelijke reisgroepen is het voor gasten gemakkelijk om gesprekken te beginnen, medereizigers te leren kennen en soms zelfs levenslange vriendschappen te sluiten.

3. Comfortabele fietspaden

Niet alleen de uitzichten zijn mooi, ook de fietspaden zijn, net als in Nederland, comfortabel en goed aangelegd in Duitsland. Zo fietst u zonder problemen en met goede bewegwijzering door deze schitterende regio. Groot voordeel: de fietspaden leiden u door bijna uitsluitend vlak terrein, altijd langs de oevers van de rivieren. Zin in een uitdaging? U kunt natuurlijk altijd een omweg maken door de heuvels! Of doe dit wandelend, als u na een dag fietsen weer aan boord bent van het schip en nog energie hebt voor een ommetje.

4. Terug naar de Romeinse tijd

Historische marktplaatsen met vakwerkhuizen, rustieke wijntavernes en imposante kastelen op ruige hellingen: zo stelt u zich het landschap voor waarin de sprookjes van de gebroeders Grimm zich afspelen. Een goed voorbeeld hiervan is de oude binnenstad van Saarburg, waar u naast pittoreske gebouwen ook een spectaculaire waterval midden in het stadscentrum aantreft. De Romeinen hebben zo hun sporen achtergelaten in deze heuvelachtige regio, met vele monumenten in Trier, de oudste stad van het land. U bewondert er de beroemde Porta Nigra en de indrukwekkende Kaiserthermen, de oude keizerlijke baden. Werelderfgoed dat u niet mag missen!

5. Voor (toekomstige) wijnkenners

Als u over de Moezel reist, kunt u er niet omheen: wijn. U bevindt zich namelijk midden in een van de beste wijnbouwgebieden van Duitsland. Aanschouw met eigen ogen hoe de beroemde Rieslingdruiven langs de Moezel groeit en maak kennis met de plaatselijke wijnbouwers en bottelaars. Het is een bijzondere ervaring om een wijnboer met hart en ziel het ambacht te horen beschrijven. U doet nieuwe inzichten op en proeft bijzondere wijnen daar waar ze worden gemaakt. Proost!

Onze beste reizen door de Duitse rivierenlandschappen

Door drie landen: Cochem-Metz (of vice versa)

Deze gastronomische reis begint in de romantische Moezelvallei. We volgen de loop van de idyllische Moezel door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Vanaf een van onze premiumschepen kunt u genieten van een onbelemmerd panoramisch uitzicht op de schilderachtige heuvels van de vallei. Op de fiets maakt u tochten door dit historische landschap waar de oude Romeinen hun sporen achterlieten. Bezoek intrigerende culturele monumenten, pittoreske gehuchten en proef de wereldberoemde Rieslingwijnen uit deze regio bij een van de lokale wijnboeren.

Moezelreis: Koblenz-Merzig (of vice versa)

Op deze reis leren we het Duitse rivierdal van de Moezel en de Saar beter kennen. De schitterende regio kenmerkt zich door een betoverend landschap, vele wijngaarden en sprookjesachtige kastelen. Dagelijks fietst u door dit magische gebied, bezoekt u cultuurrijke steden en neemt de ongerepte natuur in u op. Na de fietstocht sluit u aan boord van een van onze comfortabele boutiqueschepen – onder het genot van een drankje – de dag af met uitzicht op de pracht waar u die dag doorheen fietste. Zonder twijfel een fiets-vaarvakantie die u niet mag missen!

Klaar om te gaan?

Wilt u uw fiets-vaarvakantie in Duitsland meteen plannen? Bel ons op 020 72 35 400 of mail naar [email protected] en we helpen u graag. Tip: schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van onze nieuwste reizen en mooie aanbiedingen!

Bekijk onze reizen in Duitsland