Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Frederike fietste door een schitterend landschap, onderweg van Amsterdam naar Maastricht. Als stagiair voor het marketingteam van Boat Bike Tours mocht ze een keer mee op een van de fiets-vaarvakanties. Ze vertelt hoe een reis verloopt tijdens coronatijd, én hoe het is om zich als solo-reiziger aan te sluiten bij de groep.

Bekijk de tour Maastrich-Amsterdam tour

 

Hallo Frederike! Als stagiair bij Boat Bike Tours werkte je normaal gesproken op de marketingafdeling. Deed je tijdens de reis veel nieuwe indrukken op?

Jazeker! Omdat de reis aan het einde van mijn stage plaatsvond, had ik in het kantoor al veel theoretische kennis opgedaan. Het was fantastisch om in het echt te ervaren hoe zo’n fiets-vaarvakantie is, met een geweldige crew en zoveel leuke gasten.

Dat geloof ik zeker. Wat was je favoriete plek?

Ik kan echt niet kiezen, zoveel mooie momenten als er waren. Eén hoogtepunt was de vestingstad Heusden, versierd met prachtige bruggen en het groenste gras dat ik ooit heb gezien. Het museum met een oude kerktoren in Cuijk was ook schitterend, daar keken we op een avond naar de zonsondergang. Ik genoot ook van het kleine plaatsje Thorn. De zo typisch Nederlandse huizen van baksteen zijn daar allemaal wit. In de achttiende eeuw werd er belasting geheven op basis van venstergrootte. Om aan die belasting te ontsnappen, metselden arme bewoners delen van hun ramen dicht. Ze voegden een laag witte verf toe, om het verschil in structuur te verbergen. Ik weet dit nog omdat onze reisleider Wilmie het verhaal zo enthousiast tijdens de stadswandeling vertelde.

Hoe waren de coronamaatregelen, had je het gevoel dat je werd belemmerd?

Totaal niet. De bemanning was zeer attent en zorgde ervoor dat iedereen op de hoogte was van de maatregelen. Voor het aan boord gaan wast iedereen zijn handen, daarnaast houd je genoeg afstand van elkaar en volg je de aangegeven looproute. In plaats van het gebruikelijke buffet werd het ontbijt naar onze tafels gebracht. Dit had helemaal geen invloed op de stemming. De regels zorgden er zeker niet voor dat ik me eenzaam ging voelen, aan plezier was zeker geen gebrek. De fietstochten, koffiepauzes en stadswandelingen zorgden ervoor dat onze kleine groep toch dichter bij elkaar kwam.

Dat klinkt geweldig! Al reisde je alleen, deed je toch leuke contacten op tijdens de reis?

Zeker weten. Voor de reis vroeg ik me af hoe het zou zijn, omdat ik niemand kende, maar direct na het inchecken verdwenen mijn zorgen al. De crewleden en gasten waren allemaal makkelijk aanspreekbaar en verwelkomden iedereen met open armen. Er waren meer mensen die alleen reisden, dus we zaten letterlijk in hetzelfde schuitje. Ik vond de levensverhalen die in zo’n kleine kring werden verteld bijzonder boeiend – iedereen heeft zijn eigen verhaal. Zo is onze reisleider Wilmie ook journalist en hebben we veel gepraat over haar werk.

Heb je misschien tips voor solo-reizigers?

Ja, ik raad zeker de reizen aan waarbij er begeleid wordt gefietst, dus in een groep. Op die manier bent u nooit alleen en leert u tijdens het fietsen direct andere mensen kennen, ook als u tijdens de pauzemomenten samen van een koel drankje geniet. Ideaal om zo impressies en ervaringen te delen. Het helpt ook zeker als u positief bent over wat er allemaal komen gaat en als u openstaat voor nieuwe ontmoetingen.

Dat klinkt als goed advies! Fiets je zelf veel?

Ik zou mezelf beschrijven als een recreatieve fietser. Over het algemeen fiets ik korte afstanden, om boodschappen te doen, maar ook naar mijn werk of voor weekenduitjes. In het begin wist ik niet of ik zes dagen achter elkaar fietsen zou volhouden, maar door de fietsbroek die ik meehad, was het echt geen probleem!

Dank voor je inzichten, Frederike!

Ga mee met een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours

Als soloreiziger dacht u misschien niet direct aan een fiets-vaarvakantie van Boat Bike Tours, maar het is een geweldige manier om alleen te reizen! Of u nu alleen de hort op gaat, of graag andere mensen ontmoet. We hopen u snel te zien!

 

Plan uw trip