Bekijk onze laatste aanbiedingen op onze actiepagina! Zie alle aanbiedingen

Kunt u zich een betere baan voorstellen? Collega Jossie Verkerk en haar reisgenoot Lenny stapten onlangs op de fiets voor onze nieuwe fiets-vaarvakantie door Bourgondië, Frankrijk. De reis Auxerre-Moret (en omgekeerd) ging 23 mei voor het eerst van start en natuurlijk wilden we er wel zeker van zijn dat alles onderweg perfect klopt. Zodat onze gasten zorgeloos door de glooiende heuvels van Bourgondië kunnen fietsen, door kronkelende rivierdalen varen en in schilderachtige Franse dorpjes kunnen rond slenteren. Uiteraard op zijn tijd genietend van de Franse keuken, bijvoorbeeld bij een lokale wijngaard of cidermuseum. Hebt u zin gekregen? Lees verder voor Jossies reisverslag.

Plan uw reis

Dag 1: van Montereau naar Pont-sur-Yonne

“Mijn vriendin en reisgenoot Lenny Versteeg en ik zijn op pad om alle details te checken voor de reis door Noord-Bourgondië. Die gaan we vanaf eind mei 2022 uitvoeren op onze fantastische schepen de Fleur en het Zwaantje. Ook de data voor 2023 staan al online. We beginnen de fietstocht ‘s ochtends in Montereau met een heerlijk zonnetje, waar de rivieren Seine en Yonne samenkomen. Inmiddels zijn we aanbeland in een prachtig stadje: Pont-sur-Yonne.”

Dag 2: van Pont-sur-Yonne naar Sens

“Op deze tweede dag van de proefreis fietsen we van Pont-sur-Yonne naar de stad Sens. De route voert ons vandaag door glooiende heuvels. En we hebben de eerste leuke kennismaking: een vriendelijke heer nodigt ons uit om met onze reisgezelschappen naar zijn kasteeltuin te komen voor een picknick. Aan het eind van de dag bezoeken we de indrukwekkende gotische kathedraal in Sens, een van de oudste van het land. Trouwens, we zijn ook even gaan spieken bij de aanlegsteiger voor de Fleur en het Zwaantje; die is gewoon geweldig.”

Dag 3: van Sens naar Villeneuve-sur-Yonne

“Vandaag brengt onze fietstocht ons van Sens naar Villeneuve-sur-Yonne. Wat een geweldige route is dit. Ik ben helemaal enthousiast! Halverwege de route bezoeken we een klein en bijzonder schilderachtig Frans Hameau, een gehucht, dat op de top van een van de heuvels ligt. Daar krijgen we een rondleiding door het cidermuseum en een aardige dame belooft ons dat ze een dégustation (proeverij) zal organiseren als onze gasten langskomen. We stappen weer op de fiets, verder de heuvel af en door een bos, zo terug naar de Yonne.”

Dag 4: van Villeneuve-sur-Yonne naar Joigny

“Vandaag staat de route van Villeneuve-sur-Yonne naar Joigny op het programma. Die begint goed, we fietsen een heel stuk langs de rivier op een gloednieuw fietspad. Aangekomen in Joigny hebben we nog genoeg energie over voor een trip naar de wijngaarden van Noord-Bourgondië. En weer vallen we met ons neus in de boter: we ontmoeten er een wijnmaker die onze groepen graag zijn wijnen wil laten proeven.”

Dag 5: van Joigny naar Auxerre

“Het is alweer dag vijf van onze proefreis door het Bourgondische landschap. Vandaag fietsen we van Joigny naar Auxerre. We genoten weer op het fietspad dat ons langs de rivier de Yonne voert, super. Ook de langere route, die je via een omweg leidt naar Brienon-sur-Armançon, is uitstekend. Brienon-sur-Armançon is een mooi historisch stadje aan het Bourgondisch Kanaal. In de avond bereiken we Auxerre, waar deze tour eindigt. Als afsluiter maken we morgen nog een omweg naar het zuiden voor een bezoek aan een wijnmakerij.”

Slotdag: bezoek aan de Cave de Bailly

“Onze proefreis door het Bourgondische landschap zit erop. Vandaag bekijken we nog wat laatste dingen, zoals wijnmakerij Cave de Bailly waar een heerlijke crémant wordt geperst. Deze kersverse rondreis door Noord-Bourgondië is inmiddels van start. Onze schepen vertrekken wekelijks tot en met eind september. Wilt u erbij zijn? Er zijn nog een paar plekken vrij. Eén ding kan ik u verzekeren: u gaat een geweldige ervaring tegemoet!”

Onze reisagenten staan voor u klaar om de perfecte reis voor u te regelen. Neem contact met ons op voor meer informatie en we helpen u graag.

Plan uw reis